Ride Out voor Pekelder brandgedupeerde triker Willem Kooiman

Geplaatst: maandag 12 augustus 2019 om 07:45 | Views: 4552

Auteur: Freddy Stotefalk

NIEUWE PEKELA - Zondag werd er een grootse Ride Out gehouden voor en met Willem Kooiman uit Nieuwe Pekela. Op 29 juli brak er ‘s nachts om half 2 brand uit in zijn schuur aan de Molenstraat te Nieuwe Pekela. Bij deze brand brandde de schuur volledig af met daarin Willem zijn trike. Met deze trike was Willem bijna dag en nacht op pad om mensen die het nodig zijn, om even alles te laten vergeten en een onvergetelijke dag te bezorgen.

Video Freddy Stotefalk

Willem reed veel voor goede doelen en een ieder die dat wilde mocht bij hem achterop de trike een ronde maken. Toen de brand de trike van Willem had verwoest, dacht hij dacht dat zijn trike goed was verzekerd, maar de WA verzekering dekte de brandschade voor zijn trike niet. Nu is Willem zogezegd vleugellam. Hij zou dolgraag rijden voor de goede doelen, maar heeft er de mogelijkheden niet meer voor zonder zijn trike.

Diverse acties werden er door vrienden en collega motor- en trikeriders opgezet, waaronder een crowdfunding. Voor zondag 11 augustus werd een ride out georganiseerd door CS-Riders. CS-Riders is een stichting die wordt vertegenwoordigd door motorrijders en trikers ongeacht merk of type motor of trike en afkomstig uit alle lagen van de samenleving. De leden van deze organisatie vormen een broederschap en zetten zich in voor het geluk van kinderen.

Om half 10 waren de 1e rijders al aanwezig aan de Oerdeweg in Wedde waar de koffie/thee klaarstond eventueel met cake. De ride out zou starten rond 11.00 uur. Vele trikers en motorrijders vonden de weg hiernaar toe en voor 10 euro per persoon kon een ieder deelnemen aan deze tocht. Willem was blij en geëmotioneerd met zo’n geweldige opkomst en het medeleven van al die bikers.

Ongeveer 120 bikers op een 50-tal trikes/motoren van diverse clubs, waren naar Wedde gekomen om Willem te steunen en er voor een ieder een dag van te maken die niet snel zal worden vergeten, met als hoofddoel geld te doneren om voor Willem een andere trike te kunnen aanschaffen. De route van ruim 90 km ging door het mooie Drentse en Groninger landschap, waarbij Willem mee reed achterop de 1e trike waar hij met volle teugen van genoot. Hij kon het bijna niet geloven dat zoveel bikers er voor hem waren.

Na terugkomst kon men gehaktbal, hamburger of braadworst met eventueel een broodje kopen wat op de barbecue was gebakken en eventueel frisdrank of koffie /thee. De totale opbrengst van deze dag kan worden besteed aan een nieuwe trike voor Willem dankzij diverse sponsors. Het eindbedrag van deze ride out is € 1367,50.

Mocht u Willem een warm hart toe dragen, dan kunt u nog steeds storten zodat Willem zelf weer lachend te zien is op de Trike, maar vooral dat hij de mensen die voor even alles op zij willen en kunnen zetten met een nog grotere glimlach achter op de trike gaan zitten.

https://www.doneeractie.nl/help-willem-weer-op-de-trike/-37308

Fotoreportage

   Ride out voor triker Willem Kooiman - Foto's Jeannet Stotefalk

Aan dit artikel is meegewerkt door

Freddy Stotefalk
Fotograaf en videograaf
freddy@prachtigpekela.nl
Jeannet Stotefalk
Fotograaf en videograaf
jeannet@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

Figuranten gezocht voor spooktocht in Oude Pekela op 26 oktober
Opbouw Spelweek Boven Pekela van start
VAN HARTE: Michael Bleuming is 40 jaar geworden
Boosheid om wegvangen en doden tien ganzen bij Heeresmeer
9 t/m 15 september: Week van de Alfabetisering
Zuiderveen Festival op zaterdag 24 augustus
Brandweer verwijderd loshangende takken in Nieuwe Pekela
Jouw bedrijf online vindbaar laten maken in Pekela
26 oktober: Spooktocht Oude Pekela
Het is leer wat de klok slaat
VAN HARTE: Silvester Mook is vandaag 30 jaar geworden
VAN HARTE: Jan is vandaag 39 jaar geworden
Feest bij Brengstation Pekela: Be Eling gaat met vroegpensioen
Help Willem Kooiman weer op de trike!
Verdubbeling N366 bij Nieuwe Pekela vordert [FOTO'S]
Programma zomeractiviteiten voor kinderen in Oude Pekela
Vakantie voor Bloemetje van de Week
Brandweer Oude Pekela opgeroepen voor zeer grote brand in Blijham
Loonbedrijf Moed: Voor het persen van grote pakken of ronde balen stro!
Verslag 2e viswedstrijd voor bejaarden en mensen met een lichte beperking

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

6rk98dkrusil9senub517qll84