Competitie tot op de laatste dag spannend na nederlaag tegen Bergum

Geplaatst: maandag 20 mei 2019 om 13:45 | Views: 1401

OUDE PEKELA - Zondagmiddag leek het wel eens D-day te kunnen gaan worden in de eerste klasse F. De spreekwoordelijke kaarten zouden wel eens kunnen worden geschut, maar doordat Noordster en alle concurrenten verloren, blijft het spannend tot op de laatste dag van de competitie. De Pekelders hadden in de wedstrijd tegen Bergum goede zaken kunnen doen, maar een terechte nederlaag (1-3) zorgt ervoor dat volgende week nog rechtstreekse handhaving en rechtstreekse degradatie mogelijk zijn.

Halverwege de eerste helft kwam de wedstrijd tot leven. Maarten Koetje slalomde langs drie spelers van Bergum en vuurde de bal op de Friese goal af. De keeper bracht echter redding. Even later werd diezelfde Koetje aan de rechterkant weggestuurd, hield het overzicht en speelde Kees Dun aan. Het schot van de aanvoerder werd echter geblokt en zodoende bleef de brilstand staan. Ook Bergum was via de zijkanten dreigend, maar net als vorige week kon de Pekelder verdediging in de eerste helft vaak eenvoudig weghalen en als het niet mooi wilde dan maar lelijk. Via een zondagschot kwam de witte brigade toch op voorsprong. De bal vloog vanaf de hoek van zestien in het zijnet: 0-1. De verdiende gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Aaron Meijerhof schoot beheerst en onhoudbaar het leer tegen de touwen: 1-1.

Noordster leek na de rust goed uit de startblokken te komen, maar Michael Lap zijn schot werd geblokt, waarna ook de rebound er niet in wilde. In de daarop volgende counter speelde Bergum het uitstekend uit, waarna de bal eenvoudig in de hoek kon worden geschoven: 1-2. Bergum kreeg daarna mogelijkheden voor de 1-3 door goed en snel te combineren, maar door onnauwkeurigheid bleef deze goal uit. Toch kreeg Noordster in deze fase twee kansen op de gelijkmaker. Zo spatte een vrije trap van Kees Dun op de paal uiteen en kon de goalie in het groen een schot van Jordi Sanders eenvoudig oprapen. De Friezen kwamen dan ook als nog op een 3-1 voorsprong: een perfecte voorzet werd van dichtbij simpel binnen geknikt. Daarna kregen beide ploegen nog ruimte om te voetballen en was met name Bergum in de omschakeling gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer.

Al met al een terechte nederlaag. De Pekelders waren in tegenstelling tot de eerste helft niet meer bij machte om Bergum het echt moeilijk te maken in de tweede helft en dus kans te maken op de overwinning. Wie zich rechtstreeks handhaaft en wie rechtstreeks degradeert, zal volgende week bekend worden. Bij winst maakt Noordster nog altijd een hele grote kans om zich rechtstreeks te handhaven, bij een nederlaag zal het billen knijpen worden. Het belooft dus een spannende dag te worden volgende week zondag!

Eerder verschenen:

Bomvolle kerk in Weener bij 14e 'Deutschland und Nederland singen'
29 juni: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
Benefiet Festival voor Stichting Beat Batten in de Kiepe
DOP Heftruck familie Dijkhuizen gerestaureerd door vrijwilligers Siepco
15-jarig jubileum Berwin Bijholt juwelier opticien
Zo'n 300 barrels vertrokken voor Barrelchallenge uit Oude Pekela
100-jarig jubileum Noordster: ReŁnie 7X7-toernooi
Bewoners Clockstede krijgen medaille na intocht Avondvierdaagse
Expositie Andrea Schinkel in gemeentehuis Pekela
Bewoners Clockstede trotseren code geel bij 3e dag Vierdaagse
28 september: Ubbo Emmius Stationslaan Stadskanaal houdt grote reŁnie
29 juni: BBQ met Blues in Pekel in de Riggel Boven Pekela
Wethouder Jaap van Mannekes geeft startschot realisatie zonnepark
Fietssleutel gevonden bij Berwin Bijholt juwelier opticien
Eikenprocessierups aangetroffen in veel bomen in gemeente Pekela
Openingshandeling Blijhamsterbrug afgelast vanwege weersverwachting
Auto bij watertoren in beslag genomen voor onderzoek windmolenterreur
Blijhamsterbrug weer terug op zijn plek in Turfweg
Bewoners Clockstede door park en dierenweide op 2e dag Vierdaagse
Zonnig begin van Clocksteder Avondvierdaagse 2019

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

2eigpom7l2tkkcn92jh553k4f1