Competitie tot op de laatste dag spannend na nederlaag tegen Bergum

Geplaatst: maandag 20 mei 2019 om 13:45 | Views: 1711

OUDE PEKELA - Zondagmiddag leek het wel eens D-day te kunnen gaan worden in de eerste klasse F. De spreekwoordelijke kaarten zouden wel eens kunnen worden geschut, maar doordat Noordster en alle concurrenten verloren, blijft het spannend tot op de laatste dag van de competitie. De Pekelders hadden in de wedstrijd tegen Bergum goede zaken kunnen doen, maar een terechte nederlaag (1-3) zorgt ervoor dat volgende week nog rechtstreekse handhaving en rechtstreekse degradatie mogelijk zijn.

Halverwege de eerste helft kwam de wedstrijd tot leven. Maarten Koetje slalomde langs drie spelers van Bergum en vuurde de bal op de Friese goal af. De keeper bracht echter redding. Even later werd diezelfde Koetje aan de rechterkant weggestuurd, hield het overzicht en speelde Kees Dun aan. Het schot van de aanvoerder werd echter geblokt en zodoende bleef de brilstand staan. Ook Bergum was via de zijkanten dreigend, maar net als vorige week kon de Pekelder verdediging in de eerste helft vaak eenvoudig weghalen en als het niet mooi wilde dan maar lelijk. Via een zondagschot kwam de witte brigade toch op voorsprong. De bal vloog vanaf de hoek van zestien in het zijnet: 0-1. De verdiende gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Aaron Meijerhof schoot beheerst en onhoudbaar het leer tegen de touwen: 1-1.

Noordster leek na de rust goed uit de startblokken te komen, maar Michael Lap zijn schot werd geblokt, waarna ook de rebound er niet in wilde. In de daarop volgende counter speelde Bergum het uitstekend uit, waarna de bal eenvoudig in de hoek kon worden geschoven: 1-2. Bergum kreeg daarna mogelijkheden voor de 1-3 door goed en snel te combineren, maar door onnauwkeurigheid bleef deze goal uit. Toch kreeg Noordster in deze fase twee kansen op de gelijkmaker. Zo spatte een vrije trap van Kees Dun op de paal uiteen en kon de goalie in het groen een schot van Jordi Sanders eenvoudig oprapen. De Friezen kwamen dan ook als nog op een 3-1 voorsprong: een perfecte voorzet werd van dichtbij simpel binnen geknikt. Daarna kregen beide ploegen nog ruimte om te voetballen en was met name Bergum in de omschakeling gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer.

Al met al een terechte nederlaag. De Pekelders waren in tegenstelling tot de eerste helft niet meer bij machte om Bergum het echt moeilijk te maken in de tweede helft en dus kans te maken op de overwinning. Wie zich rechtstreeks handhaaft en wie rechtstreeks degradeert, zal volgende week bekend worden. Bij winst maakt Noordster nog altijd een hele grote kans om zich rechtstreeks te handhaven, bij een nederlaag zal het billen knijpen worden. Het belooft dus een spannende dag te worden volgende week zondag!

Eerder verschenen:

Lokale LHBTI werkgroep krijgt veel aanloop op Jaarmarkt Oude Pekela
Kylian met team van TEAM NL 5-de op EK judo in Finland
20 september: Dierenfotograaf bij de Graankorrel in Oude Pekela
Deelnemerslijst garagesale 21 september 2019
21 september: Pekela Schoon doet mee met World Cleanup Day
Leger des Heils zoekt collectanten in Pekela
Cheque van 350 euro voor Hulphond Nederland tijdens Veteranendag
6 oktober: Concert Salonorkest Las Niñas in Nieuw Beerta
Esmee wint boodschappenpakket van Samen voor Pekela
Gezelligheid en mooi weer tijdens Jaarmarkt 2019 Oude Pekela
Opening Jaarmarkt zonder Pekelder Volkslied
Veel publiek bij de Lucky Star Gondelvaart
Acht teams aan de start bij de Brokschmidt kano-etafette
Marktlieden bouwen in alle vroegte 39e Jaarmarkt Oude Pekela op
15 oktober: Pekelder Proatcafé mit 'n veurdracht van Menno de Lange
Autobezitters vaak onnodig duur verzekerd
Kindcentrum Feiko Clock officieel geopend
Uitreiking cheque voor Hulphond Nederland tijdens Veteranendag
Bezoekers Jaarmarkt Oude Pekela moeten MONO rijden
Uitslagen spijkerbroek hangen en krat stapelen 2019

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

nsot95pqktbactnavrvbak2pg5