Judo Topsport Oost Groningen neemt deel aan toernooi in Mierlo

Geplaatst: dinsdag 14 mei 2019 om 13:15 | Views: 1872

Auteur: Wouter Meijer

PEKELA - Op zaterdag 12 mei nam Judo Topsport Oost Groningen deel aan het 24ste Hou vast toernooi in Mierlo. Aangezien er dit weekend geen ander toernooi van redelijk niveau was binnen het district. Aan dit toernooi deden 110 verschillende verenigingen mee. Ook waren er judoka's uit België, Duitsland en Engeland aanwezig . Het motto van het toernooi was : Ondanks dat we er misschien anders uitzien, spreken of andere gewoontes hebben. Samen voor 1 judo!. Alle judoka's van Judo Topsport Oost Groningen waren de hele dag aanwezig om samen dit toernooi te beleven. Om elkaar aan te moedigen en te steunen. Op deze saamhorigheid mag Judo Topsport Oost Groningen trots zijn.

Isa Heideveld mocht al eerste de mat betreden. Isa was heel ontspannen en had duidelijk veel plezier in het judoën. Ze won al haar wedstrijden en mocht het podium op voor een mooie glazen trofee. Sandra van Ballegooijen, Joyce de Vries en Esther Kleinlugtenbelt waren daarna aan de beurt. De coach Wouter Meijer moest af en toe drie judoka's op drie verschillende matten te gelijk coachen. Met hier en daar wat kunst en vliegwerk is het gelukt. Zowel Sandra als Joyce stonden sterk op de mat. Ze maakte beide geen fouten en wisten al hun partijen met een Ippon te winnen. Beide werden eerste in hun poule. Ook Esther begon sterk aan haar toernooi. De eerste drie wedstrijden won Esther waardoor ze in de finale kwam. In deze finale maakte Esther een overname, deze werd verkeerd beoordeeld waardoor Esther met een Wazari achter kwam. Esther kon haar achterstand niet meer inhalen en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Jaylinn Popinga was vandaag de enigste -15 jaar judoka van Judo Topsport Oost Groningen. Jaylinn deed mee om ervaring op te doen bij een groot judo toernooi. Jaylinn deed erg haar best maar kwam nog te kort om mee te doen voor de podiumplaatsen. 's Middags mochten Milan de Klein en Stefan van Ballegooijen de mat op. Milan verloor zijn eerste wedstrijd door een armklem van de tegenstander. Hierdoor moest Milan noodgedwongen afkloppen. In de herkansing won Milan drie wedstrijden en mocht hij voor de derde plaats judoën. Milan maakte een overname op zijn tegenstander maar de scheidsrechters beoordeelde deze in het voordeel van de tegenstander. Hierdoor verloor Milan de wedstrijd en moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats. Als laatste judoka vandaag was Stefan aan de beurt. Stefan was niet goed gefocust in zijn eerste wedstrijd en kwam in een verwurging terecht. Stefan moest afkloppen. Stefan moest hierna vijf wedstrijden winnen waarna hij voor de derde plaats mocht judoën. Aangemoedigd door alle andere judoka's en ouders won Stefan deze wedstrijd met een mooie overname. Stefan werd derde in zijn poule.

We kijken terug op een sport mooie sportieve dag.

Voor meer informatie over judoën bij onze club, kijk dan op: www.oostgroningenjudo.nl

Eerder verschenen:

Medailleregen bij SV Dynamica
Noordster JO15-1 Kampioen
Noordster JO11-1 kampioen na overwinning op WVV JO11-2
8 en 9 juni: Jubileumeditie Heeresveld Concours in Nieuwe Pekela
8 juni: 30e Schutsemarkt in Nieuwe Pekela!
Als Waed voorleest, is de klas stil
Competitie tot op de laatste dag spannend na nederlaag tegen Bergum
25 mei: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
9 en 10 juni: Oostwold Airshow
Pekelder Boys wint van Zwartemeerse Boys en gaat nacompetitie spelen
1 juni: Drie Pekelder kerken open tijdens Kerkenpad Oost-Groningen
15 juni: Schnitzel en patat viswedstrijd door HSV De Beurs
Veel rook bij bermbrand aan Zuiderveen/Oogstweg bij Oude Pekela
Tour de Pekela voor nieuwe inwoners van Pekela
Wijziging inzameling huisvuil met Hemelvaart en Pinksteren
25 mei: Dag van de Hond bij de Renbaan in Oude Pekela
Brandweer Pekela viert 'met spoed' 50e verjaardag Klaas Jan Hulsebos
Weekendafsluiting en langdurige afsluiting op- en afritten Veendam-Nieuwe Pekela
Commissaris der Koning, René Paas, bezoekt Pekela
Groningse en Drentse leerlingen lezen 39.235 boeken

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

6gfq97ehjrc0qi89q709v37dp3