Judo Topsport Oost Groningen neemt deel aan toernooi in Mierlo

Geplaatst: dinsdag 14 mei 2019 om 13:15 | Views: 5666

Auteur: Wouter Meijer

PEKELA - Op zaterdag 12 mei nam Judo Topsport Oost Groningen deel aan het 24ste Hou vast toernooi in Mierlo. Aangezien er dit weekend geen ander toernooi van redelijk niveau was binnen het district. Aan dit toernooi deden 110 verschillende verenigingen mee. Ook waren er judoka's uit België, Duitsland en Engeland aanwezig . Het motto van het toernooi was : Ondanks dat we er misschien anders uitzien, spreken of andere gewoontes hebben. Samen voor 1 judo!. Alle judoka's van Judo Topsport Oost Groningen waren de hele dag aanwezig om samen dit toernooi te beleven. Om elkaar aan te moedigen en te steunen. Op deze saamhorigheid mag Judo Topsport Oost Groningen trots zijn.

Isa Heideveld mocht al eerste de mat betreden. Isa was heel ontspannen en had duidelijk veel plezier in het judoën. Ze won al haar wedstrijden en mocht het podium op voor een mooie glazen trofee. Sandra van Ballegooijen, Joyce de Vries en Esther Kleinlugtenbelt waren daarna aan de beurt. De coach Wouter Meijer moest af en toe drie judoka's op drie verschillende matten te gelijk coachen. Met hier en daar wat kunst en vliegwerk is het gelukt. Zowel Sandra als Joyce stonden sterk op de mat. Ze maakte beide geen fouten en wisten al hun partijen met een Ippon te winnen. Beide werden eerste in hun poule. Ook Esther begon sterk aan haar toernooi. De eerste drie wedstrijden won Esther waardoor ze in de finale kwam. In deze finale maakte Esther een overname, deze werd verkeerd beoordeeld waardoor Esther met een Wazari achter kwam. Esther kon haar achterstand niet meer inhalen en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Jaylinn Popinga was vandaag de enigste -15 jaar judoka van Judo Topsport Oost Groningen. Jaylinn deed mee om ervaring op te doen bij een groot judo toernooi. Jaylinn deed erg haar best maar kwam nog te kort om mee te doen voor de podiumplaatsen. 's Middags mochten Milan de Klein en Stefan van Ballegooijen de mat op. Milan verloor zijn eerste wedstrijd door een armklem van de tegenstander. Hierdoor moest Milan noodgedwongen afkloppen. In de herkansing won Milan drie wedstrijden en mocht hij voor de derde plaats judoën. Milan maakte een overname op zijn tegenstander maar de scheidsrechters beoordeelde deze in het voordeel van de tegenstander. Hierdoor verloor Milan de wedstrijd en moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats. Als laatste judoka vandaag was Stefan aan de beurt. Stefan was niet goed gefocust in zijn eerste wedstrijd en kwam in een verwurging terecht. Stefan moest afkloppen. Stefan moest hierna vijf wedstrijden winnen waarna hij voor de derde plaats mocht judoën. Aangemoedigd door alle andere judoka's en ouders won Stefan deze wedstrijd met een mooie overname. Stefan werd derde in zijn poule.

We kijken terug op een sport mooie sportieve dag.

Voor meer informatie over judoën bij onze club, kijk dan op: www.oostgroningenjudo.nl

Eerder verschenen:

Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

qp6ochjeh5ork0lnabv9vealu3