Judo Topsport Oost Groningen neemt deel aan toernooi in Mierlo

Geplaatst: dinsdag 14 mei 2019 om 13:15 | Views: 2396

Auteur: Wouter Meijer

PEKELA - Op zaterdag 12 mei nam Judo Topsport Oost Groningen deel aan het 24ste Hou vast toernooi in Mierlo. Aangezien er dit weekend geen ander toernooi van redelijk niveau was binnen het district. Aan dit toernooi deden 110 verschillende verenigingen mee. Ook waren er judoka's uit België, Duitsland en Engeland aanwezig . Het motto van het toernooi was : Ondanks dat we er misschien anders uitzien, spreken of andere gewoontes hebben. Samen voor 1 judo!. Alle judoka's van Judo Topsport Oost Groningen waren de hele dag aanwezig om samen dit toernooi te beleven. Om elkaar aan te moedigen en te steunen. Op deze saamhorigheid mag Judo Topsport Oost Groningen trots zijn.

Isa Heideveld mocht al eerste de mat betreden. Isa was heel ontspannen en had duidelijk veel plezier in het judoën. Ze won al haar wedstrijden en mocht het podium op voor een mooie glazen trofee. Sandra van Ballegooijen, Joyce de Vries en Esther Kleinlugtenbelt waren daarna aan de beurt. De coach Wouter Meijer moest af en toe drie judoka's op drie verschillende matten te gelijk coachen. Met hier en daar wat kunst en vliegwerk is het gelukt. Zowel Sandra als Joyce stonden sterk op de mat. Ze maakte beide geen fouten en wisten al hun partijen met een Ippon te winnen. Beide werden eerste in hun poule. Ook Esther begon sterk aan haar toernooi. De eerste drie wedstrijden won Esther waardoor ze in de finale kwam. In deze finale maakte Esther een overname, deze werd verkeerd beoordeeld waardoor Esther met een Wazari achter kwam. Esther kon haar achterstand niet meer inhalen en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Jaylinn Popinga was vandaag de enigste -15 jaar judoka van Judo Topsport Oost Groningen. Jaylinn deed mee om ervaring op te doen bij een groot judo toernooi. Jaylinn deed erg haar best maar kwam nog te kort om mee te doen voor de podiumplaatsen. 's Middags mochten Milan de Klein en Stefan van Ballegooijen de mat op. Milan verloor zijn eerste wedstrijd door een armklem van de tegenstander. Hierdoor moest Milan noodgedwongen afkloppen. In de herkansing won Milan drie wedstrijden en mocht hij voor de derde plaats judoën. Milan maakte een overname op zijn tegenstander maar de scheidsrechters beoordeelde deze in het voordeel van de tegenstander. Hierdoor verloor Milan de wedstrijd en moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats. Als laatste judoka vandaag was Stefan aan de beurt. Stefan was niet goed gefocust in zijn eerste wedstrijd en kwam in een verwurging terecht. Stefan moest afkloppen. Stefan moest hierna vijf wedstrijden winnen waarna hij voor de derde plaats mocht judoën. Aangemoedigd door alle andere judoka's en ouders won Stefan deze wedstrijd met een mooie overname. Stefan werd derde in zijn poule.

We kijken terug op een sport mooie sportieve dag.

Voor meer informatie over judoën bij onze club, kijk dan op: www.oostgroningenjudo.nl

Eerder verschenen:

OPSPORING: Heeft iemand poes Pip gezien?
Veteranendag 2019 bij Siep & Co in Oude Pekela
28 juli: Benefietdag voor Kledingbank Maxima
27 juli: IVR/WENN houdt voorlichtingsactie in Hoogezand
Valerie Orsel Groninger kampioen met pony Lester
27 juli: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
23 mei 2020: Grandioos eindfeest Noordster met Q-music
22 t/m 28 juli: Weektoerooi TC Nieuwe Pekela Open
Bewoners ongerust over eikenprocessierups in bomen aan Vijverlaan
Nieuwe Pekela krijgt een nieuwe straat: Praam
VAN HARTE: Maurice van Vulpen is 19 jaar geworden
Gewonde kat gevonden in bossen bij voetbalveld Nieuwe Pekela
Huurders in Pekela benoemen veel knelpunten in enquête
VAN HARTE: Coba Nieboer ziet Sarah!
Zomerlezen: Bibliotheek leest voor aan ouderen
Leerlingenraad cbs de 7-Sprong organiseert opruimdag
Jan van der Laan met pensioen
Zempo FITNESS: beperkte openingstijden van 29 juli t/m 16 augustus
Een echte leren tas is niet duur, wel duur-zaam
2 oktober: Uniek concert met Toby Beard in de Kiepe

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

0v101khd2uks4klruf5mfdv9t5