Judo Topsport Oost Groningen neemt deel aan toernooi in Mierlo

Geplaatst: dinsdag 14 mei 2019 om 13:15 | Views: 3430

Auteur: Wouter Meijer

PEKELA - Op zaterdag 12 mei nam Judo Topsport Oost Groningen deel aan het 24ste Hou vast toernooi in Mierlo. Aangezien er dit weekend geen ander toernooi van redelijk niveau was binnen het district. Aan dit toernooi deden 110 verschillende verenigingen mee. Ook waren er judoka's uit België, Duitsland en Engeland aanwezig . Het motto van het toernooi was : Ondanks dat we er misschien anders uitzien, spreken of andere gewoontes hebben. Samen voor 1 judo!. Alle judoka's van Judo Topsport Oost Groningen waren de hele dag aanwezig om samen dit toernooi te beleven. Om elkaar aan te moedigen en te steunen. Op deze saamhorigheid mag Judo Topsport Oost Groningen trots zijn.

Isa Heideveld mocht al eerste de mat betreden. Isa was heel ontspannen en had duidelijk veel plezier in het judoën. Ze won al haar wedstrijden en mocht het podium op voor een mooie glazen trofee. Sandra van Ballegooijen, Joyce de Vries en Esther Kleinlugtenbelt waren daarna aan de beurt. De coach Wouter Meijer moest af en toe drie judoka's op drie verschillende matten te gelijk coachen. Met hier en daar wat kunst en vliegwerk is het gelukt. Zowel Sandra als Joyce stonden sterk op de mat. Ze maakte beide geen fouten en wisten al hun partijen met een Ippon te winnen. Beide werden eerste in hun poule. Ook Esther begon sterk aan haar toernooi. De eerste drie wedstrijden won Esther waardoor ze in de finale kwam. In deze finale maakte Esther een overname, deze werd verkeerd beoordeeld waardoor Esther met een Wazari achter kwam. Esther kon haar achterstand niet meer inhalen en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Jaylinn Popinga was vandaag de enigste -15 jaar judoka van Judo Topsport Oost Groningen. Jaylinn deed mee om ervaring op te doen bij een groot judo toernooi. Jaylinn deed erg haar best maar kwam nog te kort om mee te doen voor de podiumplaatsen. 's Middags mochten Milan de Klein en Stefan van Ballegooijen de mat op. Milan verloor zijn eerste wedstrijd door een armklem van de tegenstander. Hierdoor moest Milan noodgedwongen afkloppen. In de herkansing won Milan drie wedstrijden en mocht hij voor de derde plaats judoën. Milan maakte een overname op zijn tegenstander maar de scheidsrechters beoordeelde deze in het voordeel van de tegenstander. Hierdoor verloor Milan de wedstrijd en moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats. Als laatste judoka vandaag was Stefan aan de beurt. Stefan was niet goed gefocust in zijn eerste wedstrijd en kwam in een verwurging terecht. Stefan moest afkloppen. Stefan moest hierna vijf wedstrijden winnen waarna hij voor de derde plaats mocht judoën. Aangemoedigd door alle andere judoka's en ouders won Stefan deze wedstrijd met een mooie overname. Stefan werd derde in zijn poule.

We kijken terug op een sport mooie sportieve dag.

Voor meer informatie over judoën bij onze club, kijk dan op: www.oostgroningenjudo.nl

Eerder verschenen:

Ex-Pekelder Bram Hulzebos schrijft boek over zijn avonturen in Rusland
Winschoter zanger Martin Zemering geeft buitenconcert bij de Clockstede
Kindcentrum de Apenrots onderzoekt mogelijkheid peuterspeelzaal Boven Pekela
100 jaar Noordster op (aan)gepaste manier gevierd
Varkenshouders in Pekela leveren worsten aan de Voedselbank
N366 Pekela Alteveer vijf weken dicht vanaf 2 juni
Wie helpt Volop'69 bij het vinden van een volleybaltrainer/coach
Twee gewonden bij ongeluk op N366 bij afslag Nieuwe Pekela Zuid
VAN HARTE: Koba Schutter is 50 jaar geworden
De eerste Oost-Groningse bibliotheken zijn weer open
Hooipersen in grote/ronde of kleine balen bij loonbedrijf Moed
30 mei: Online live bingo van MFC de Binding
VAN HARTE: Ferdinand Roelfsema is 40 jaar
Gemeenteraad Pekela zet fysieke vergadering om naar digitale vergadering
Trots presenteren we u de vernieuwde Riggel!
Trijntje Schuring hangt vlag uit op dag van de verpleging
Gedumpte koelkast en vriezer aan Ontsluitingsweg Nieuwe Compagnie
Bibliotheek Oude Pekela gaat donderdag 14 mei weer open
Kinderactiviteiten Pekela maakt moeders blij met attentie voor Moederdag
Noordster viert 100 jarig bestaan met online Quiz

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

p7ns6t39m079itt84ksfb10ro6