Noordster weer vol in de race na overwinning op GAVC

Geplaatst: zondag 12 mei 2019 om 22:55 | Views: 1876

OUDE PEKELA - Zondagmiddag was het voor het eerste elftal van Noordster alles of niets. Directe concurrent GAVC kwam op bezoek en met nog maar drie wedstrijden voor de boeg moest er gewonnen worden om zicht te houden op rechtstreekse handhaving. Bovendien wilden ze de nederlaag van vorige week wegspoelen. Het beloofde dus een spannende middag te worden en dat werd het ook. Uiteindelijk stapte Noordster geheel terecht als winnaar van het veld door een kopbal van Kees Dun: 1-0.

Na ongeveer een kwartier te hebben gevoetbald was daar de eerste grote kans van de wedstrijd. Maarten Koetje werd de diepte in gestuurd, maar zijn harde schot werd door de keeper tegen gehouden. Ook Kees Dun kon in de rebound niet de openingstreffer maken. Even later kon de aanvoerder een scherp aangesneden voorzet net niet het nodige tikje geven. Hoewel GAVC af en toe ook wel dreigend doorkwam, misten ook zij de precisie om tot echte kansen te komen. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd met daarbij een licht overwicht voor de Pekelders.

Nadat de finale van de penaltybokaal in de rust werd afgewerkt en de winnaars bekend waren, trapte men af voor de tweede helft. Na ongeveer een kwartier te hebben gevoetbald, kreeg GAVC op de rand van de zestien een schietkans, maar Damy Sinot kon eenvoudig oprapen. Daarna bleven de Friezen dreigend, maar Noordster kon vaak relatief eenvoudig de angel eruit halen en bleef in de tweede helft de bovenliggende partij. Verdiend kwamen de Pekelders dan ook op voorsprong. Maarten Koetje ging op snelheid over de rechter flank en gaf een perfecte voorzet. Kees Dun, die niet bepaald bekend staat om zijn koptalent, kopte de bal beheerst en via de grond binnen: 1-0. Daarna bleef het spannend: GAVC zette aan, maar onder aanvoering van een sterk spelende Frank Davids gaven de mannen van Gerard Wiekens weinig weg. Noordster kwam middels de counter nog een aantal keren gevaarlijk door. In blessuretijd kregen de geelhemden toch nog dé kans op de gelijkmaker, maar de kopbal kon eenvoudig worden gevangen door de Pekelder goalie.

Door de terechte overwinning is de spanning onderin weer volledig teruggekeerd. Noordster stijgt twee plekken en alles ligt weer volledig open. Volgende week komt Bergum op bezoek. Als er dan weer een goed resultaat wordt geboekt, is rechtstreekse handhaving nog steeds mogelijk. Het belooft dus een spannende ontknoping van de competitie te worden!

Eerder verschenen:

OPSPORING: Heeft iemand poes Pip gezien?
Veteranendag 2019 bij Siep & Co in Oude Pekela
28 juli: Benefietdag voor Kledingbank Maxima
27 juli: IVR/WENN houdt voorlichtingsactie in Hoogezand
Valerie Orsel Groninger kampioen met pony Lester
27 juli: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
23 mei 2020: Grandioos eindfeest Noordster met Q-music
22 t/m 28 juli: Weektoerooi TC Nieuwe Pekela Open
Bewoners ongerust over eikenprocessierups in bomen aan Vijverlaan
Nieuwe Pekela krijgt een nieuwe straat: Praam
VAN HARTE: Maurice van Vulpen is 19 jaar geworden
Gewonde kat gevonden in bossen bij voetbalveld Nieuwe Pekela
Huurders in Pekela benoemen veel knelpunten in enquête
VAN HARTE: Coba Nieboer ziet Sarah!
Zomerlezen: Bibliotheek leest voor aan ouderen
Leerlingenraad cbs de 7-Sprong organiseert opruimdag
Jan van der Laan met pensioen
Zempo FITNESS: beperkte openingstijden van 29 juli t/m 16 augustus
Een echte leren tas is niet duur, wel duur-zaam
2 oktober: Uniek concert met Toby Beard in de Kiepe

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

0cdfk8ckafi8304bpr9ejv9vb7