Noordster weer vol in de race na overwinning op GAVC

Geplaatst: zondag 12 mei 2019 om 22:55 | Views: 1460

OUDE PEKELA - Zondagmiddag was het voor het eerste elftal van Noordster alles of niets. Directe concurrent GAVC kwam op bezoek en met nog maar drie wedstrijden voor de boeg moest er gewonnen worden om zicht te houden op rechtstreekse handhaving. Bovendien wilden ze de nederlaag van vorige week wegspoelen. Het beloofde dus een spannende middag te worden en dat werd het ook. Uiteindelijk stapte Noordster geheel terecht als winnaar van het veld door een kopbal van Kees Dun: 1-0.

Na ongeveer een kwartier te hebben gevoetbald was daar de eerste grote kans van de wedstrijd. Maarten Koetje werd de diepte in gestuurd, maar zijn harde schot werd door de keeper tegen gehouden. Ook Kees Dun kon in de rebound niet de openingstreffer maken. Even later kon de aanvoerder een scherp aangesneden voorzet net niet het nodige tikje geven. Hoewel GAVC af en toe ook wel dreigend doorkwam, misten ook zij de precisie om tot echte kansen te komen. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd met daarbij een licht overwicht voor de Pekelders.

Nadat de finale van de penaltybokaal in de rust werd afgewerkt en de winnaars bekend waren, trapte men af voor de tweede helft. Na ongeveer een kwartier te hebben gevoetbald, kreeg GAVC op de rand van de zestien een schietkans, maar Damy Sinot kon eenvoudig oprapen. Daarna bleven de Friezen dreigend, maar Noordster kon vaak relatief eenvoudig de angel eruit halen en bleef in de tweede helft de bovenliggende partij. Verdiend kwamen de Pekelders dan ook op voorsprong. Maarten Koetje ging op snelheid over de rechter flank en gaf een perfecte voorzet. Kees Dun, die niet bepaald bekend staat om zijn koptalent, kopte de bal beheerst en via de grond binnen: 1-0. Daarna bleef het spannend: GAVC zette aan, maar onder aanvoering van een sterk spelende Frank Davids gaven de mannen van Gerard Wiekens weinig weg. Noordster kwam middels de counter nog een aantal keren gevaarlijk door. In blessuretijd kregen de geelhemden toch nog dé kans op de gelijkmaker, maar de kopbal kon eenvoudig worden gevangen door de Pekelder goalie.

Door de terechte overwinning is de spanning onderin weer volledig teruggekeerd. Noordster stijgt twee plekken en alles ligt weer volledig open. Volgende week komt Bergum op bezoek. Als er dan weer een goed resultaat wordt geboekt, is rechtstreekse handhaving nog steeds mogelijk. Het belooft dus een spannende ontknoping van de competitie te worden!

Eerder verschenen:

Medailleregen bij SV Dynamica
Noordster JO15-1 Kampioen
Noordster JO11-1 kampioen na overwinning op WVV JO11-2
8 en 9 juni: Jubileumeditie Heeresveld Concours in Nieuwe Pekela
8 juni: 30e Schutsemarkt in Nieuwe Pekela!
Als Waed voorleest, is de klas stil
Competitie tot op de laatste dag spannend na nederlaag tegen Bergum
25 mei: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
9 en 10 juni: Oostwold Airshow
Pekelder Boys wint van Zwartemeerse Boys en gaat nacompetitie spelen
1 juni: Drie Pekelder kerken open tijdens Kerkenpad Oost-Groningen
15 juni: Schnitzel en patat viswedstrijd door HSV De Beurs
Veel rook bij bermbrand aan Zuiderveen/Oogstweg bij Oude Pekela
Tour de Pekela voor nieuwe inwoners van Pekela
Wijziging inzameling huisvuil met Hemelvaart en Pinksteren
25 mei: Dag van de Hond bij de Renbaan in Oude Pekela
Brandweer Pekela viert 'met spoed' 50e verjaardag Klaas Jan Hulsebos
Weekendafsluiting en langdurige afsluiting op- en afritten Veendam-Nieuwe Pekela
Commissaris der Koning, René Paas, bezoekt Pekela
Groningse en Drentse leerlingen lezen 39.235 boeken

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

le0v7kckdumvpl1oqcep1ckig6