Week voor de jonge mantelzorger nu ook in Groningen

Geplaatst: donderdag 9 mei 2019 om 10:45 | Views: 860

PEKELA - In de week van 3 tot 9 juni worden jonge mantelzorgers in de provincie Groningen in het zonnetje gezet. De week voor de jonge mantelzorger wordt georganiseerd door het Expertteam JMZ Groningen, gecoördineerd door CMO STAMM. Het doel van deze week is om extra aandacht en ondersteuning te creëren voor jonge mantelzorgers. Tegelijk is het voor de jongeren een goed moment om even te ontspannen.

Jonge mantelzorgers in Nederland
Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland heeft een ouder met psychische of lichamelijke problemen, een verslaving of een beperking. Vaak hebben zij verantwoordelijkheden die helemaal niet passen bij hun leeftijd. De impact die deze verantwoordelijkheden hebben op de jongeren, mag niet onderschat worden. Het vroegtijdig zorg dragen voor een familielid, kan verschillende gevolgen hebben. Jongeren die thuis met een zorgsituatie te maken hebben, vinden het soms zwaar om dit te combineren met school of een vrijetijdsbesteding. Schoolverzuim, weinig contact met leeftijdsgenoten, minder goed presteren op school en een slecht zelfbeeld zijn slechts enkele gevolgen hiervan.

Organisatie
In de eerste week van juni 2019 wil het Expertteam JMZ Groningen zoveel mogelijk activiteiten organiseren waardoor de jonge mantelzorgers hun zorgen voor even kunnen vergeten. In samenwerking met scholen, welzijnsorganisaties en gemeentes moet deze week volledig draaien om de jonge mantelzorgers. In de hele provincie Groningen staan er al workshops, themadagen en ontspanningsactiviteiten gepland voor de jongeren. Om de impact van deze week nog groter te maken, zoekt het Expertteam JMZ Groningen nog naar extra partners. Gemeenten, welzijnsorganisaties, jongerenwerk en onderwijsinstanties kunnen contact opnemen voor meer informatie of voor hulp met het organiseren van activiteiten.

Voor meer informatie over de Week voor de jonge mantelzorger kun je kijken op www.mantelzorggroningen.nl/voor-jongeren. Of mailen naar info@mantelzorggroningen.nl

Ook in Pekela zal er in de week van 3 juni aandacht zijn voor jonge mantelzorgers. Informatie hierover volgt nog. Op zaterdag 8 juni zal er een groot festival zijn in Groningen, mocht je hier naar toe willen zoek dan contact met de welzijnsorganisatie de Badde om je op te geven. Of ken je jongeren die je hier graag naar toe wil laten gaan, laat het hen dan weten en geef je op bij welzijnsorganisatie de Badde, telnr. 0597-645000 of mail naar info@debadde.nl

Eerder verschenen:

OPSPORING: Heeft iemand poes Pip gezien?
Veteranendag 2019 bij Siep & Co in Oude Pekela
28 juli: Benefietdag voor Kledingbank Maxima
27 juli: IVR/WENN houdt voorlichtingsactie in Hoogezand
Valerie Orsel Groninger kampioen met pony Lester
27 juli: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
23 mei 2020: Grandioos eindfeest Noordster met Q-music
22 t/m 28 juli: Weektoerooi TC Nieuwe Pekela Open
Bewoners ongerust over eikenprocessierups in bomen aan Vijverlaan
Nieuwe Pekela krijgt een nieuwe straat: Praam
VAN HARTE: Maurice van Vulpen is 19 jaar geworden
Gewonde kat gevonden in bossen bij voetbalveld Nieuwe Pekela
Huurders in Pekela benoemen veel knelpunten in enquête
VAN HARTE: Coba Nieboer ziet Sarah!
Zomerlezen: Bibliotheek leest voor aan ouderen
Leerlingenraad cbs de 7-Sprong organiseert opruimdag
Jan van der Laan met pensioen
Zempo FITNESS: beperkte openingstijden van 29 juli t/m 16 augustus
Een echte leren tas is niet duur, wel duur-zaam
2 oktober: Uniek concert met Toby Beard in de Kiepe

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

04dahm1q3kgjqug3tluve73dm1