Week voor de jonge mantelzorger nu ook in Groningen

Geplaatst: donderdag 9 mei 2019 om 10:45 | Views: 541

PEKELA - In de week van 3 tot 9 juni worden jonge mantelzorgers in de provincie Groningen in het zonnetje gezet. De week voor de jonge mantelzorger wordt georganiseerd door het Expertteam JMZ Groningen, gecoördineerd door CMO STAMM. Het doel van deze week is om extra aandacht en ondersteuning te creëren voor jonge mantelzorgers. Tegelijk is het voor de jongeren een goed moment om even te ontspannen.

Jonge mantelzorgers in Nederland
Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland heeft een ouder met psychische of lichamelijke problemen, een verslaving of een beperking. Vaak hebben zij verantwoordelijkheden die helemaal niet passen bij hun leeftijd. De impact die deze verantwoordelijkheden hebben op de jongeren, mag niet onderschat worden. Het vroegtijdig zorg dragen voor een familielid, kan verschillende gevolgen hebben. Jongeren die thuis met een zorgsituatie te maken hebben, vinden het soms zwaar om dit te combineren met school of een vrijetijdsbesteding. Schoolverzuim, weinig contact met leeftijdsgenoten, minder goed presteren op school en een slecht zelfbeeld zijn slechts enkele gevolgen hiervan.

Organisatie
In de eerste week van juni 2019 wil het Expertteam JMZ Groningen zoveel mogelijk activiteiten organiseren waardoor de jonge mantelzorgers hun zorgen voor even kunnen vergeten. In samenwerking met scholen, welzijnsorganisaties en gemeentes moet deze week volledig draaien om de jonge mantelzorgers. In de hele provincie Groningen staan er al workshops, themadagen en ontspanningsactiviteiten gepland voor de jongeren. Om de impact van deze week nog groter te maken, zoekt het Expertteam JMZ Groningen nog naar extra partners. Gemeenten, welzijnsorganisaties, jongerenwerk en onderwijsinstanties kunnen contact opnemen voor meer informatie of voor hulp met het organiseren van activiteiten.

Voor meer informatie over de Week voor de jonge mantelzorger kun je kijken op www.mantelzorggroningen.nl/voor-jongeren. Of mailen naar info@mantelzorggroningen.nl

Ook in Pekela zal er in de week van 3 juni aandacht zijn voor jonge mantelzorgers. Informatie hierover volgt nog. Op zaterdag 8 juni zal er een groot festival zijn in Groningen, mocht je hier naar toe willen zoek dan contact met de welzijnsorganisatie de Badde om je op te geven. Of ken je jongeren die je hier graag naar toe wil laten gaan, laat het hen dan weten en geef je op bij welzijnsorganisatie de Badde, telnr. 0597-645000 of mail naar info@debadde.nl

Eerder verschenen:

Medailleregen bij SV Dynamica
Noordster JO15-1 Kampioen
Noordster JO11-1 kampioen na overwinning op WVV JO11-2
8 en 9 juni: Jubileumeditie Heeresveld Concours in Nieuwe Pekela
8 juni: 30e Schutsemarkt in Nieuwe Pekela!
Als Waed voorleest, is de klas stil
Competitie tot op de laatste dag spannend na nederlaag tegen Bergum
25 mei: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
9 en 10 juni: Oostwold Airshow
Pekelder Boys wint van Zwartemeerse Boys en gaat nacompetitie spelen
1 juni: Drie Pekelder kerken open tijdens Kerkenpad Oost-Groningen
15 juni: Schnitzel en patat viswedstrijd door HSV De Beurs
Veel rook bij bermbrand aan Zuiderveen/Oogstweg bij Oude Pekela
Tour de Pekela voor nieuwe inwoners van Pekela
Wijziging inzameling huisvuil met Hemelvaart en Pinksteren
25 mei: Dag van de Hond bij de Renbaan in Oude Pekela
Brandweer Pekela viert 'met spoed' 50e verjaardag Klaas Jan Hulsebos
Weekendafsluiting en langdurige afsluiting op- en afritten Veendam-Nieuwe Pekela
Commissaris der Koning, René Paas, bezoekt Pekela
Groningse en Drentse leerlingen lezen 39.235 boeken

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

qstesood21i992i1937pic4er4