Week voor de jonge mantelzorger nu ook in Groningen

Geplaatst: donderdag 9 mei 2019 om 10:45 | Views: 2248

PEKELA - In de week van 3 tot 9 juni worden jonge mantelzorgers in de provincie Groningen in het zonnetje gezet. De week voor de jonge mantelzorger wordt georganiseerd door het Expertteam JMZ Groningen, gecoördineerd door CMO STAMM. Het doel van deze week is om extra aandacht en ondersteuning te creëren voor jonge mantelzorgers. Tegelijk is het voor de jongeren een goed moment om even te ontspannen.

Jonge mantelzorgers in Nederland
Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland heeft een ouder met psychische of lichamelijke problemen, een verslaving of een beperking. Vaak hebben zij verantwoordelijkheden die helemaal niet passen bij hun leeftijd. De impact die deze verantwoordelijkheden hebben op de jongeren, mag niet onderschat worden. Het vroegtijdig zorg dragen voor een familielid, kan verschillende gevolgen hebben. Jongeren die thuis met een zorgsituatie te maken hebben, vinden het soms zwaar om dit te combineren met school of een vrijetijdsbesteding. Schoolverzuim, weinig contact met leeftijdsgenoten, minder goed presteren op school en een slecht zelfbeeld zijn slechts enkele gevolgen hiervan.

Organisatie
In de eerste week van juni 2019 wil het Expertteam JMZ Groningen zoveel mogelijk activiteiten organiseren waardoor de jonge mantelzorgers hun zorgen voor even kunnen vergeten. In samenwerking met scholen, welzijnsorganisaties en gemeentes moet deze week volledig draaien om de jonge mantelzorgers. In de hele provincie Groningen staan er al workshops, themadagen en ontspanningsactiviteiten gepland voor de jongeren. Om de impact van deze week nog groter te maken, zoekt het Expertteam JMZ Groningen nog naar extra partners. Gemeenten, welzijnsorganisaties, jongerenwerk en onderwijsinstanties kunnen contact opnemen voor meer informatie of voor hulp met het organiseren van activiteiten.

Voor meer informatie over de Week voor de jonge mantelzorger kun je kijken op www.mantelzorggroningen.nl/voor-jongeren. Of mailen naar info@mantelzorggroningen.nl

Ook in Pekela zal er in de week van 3 juni aandacht zijn voor jonge mantelzorgers. Informatie hierover volgt nog. Op zaterdag 8 juni zal er een groot festival zijn in Groningen, mocht je hier naar toe willen zoek dan contact met de welzijnsorganisatie de Badde om je op te geven. Of ken je jongeren die je hier graag naar toe wil laten gaan, laat het hen dan weten en geef je op bij welzijnsorganisatie de Badde, telnr. 0597-645000 of mail naar info@debadde.nl

Eerder verschenen:

R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

3454k9059qtb8os5tbrnppn711