Week voor de jonge mantelzorger nu ook in Groningen

Geplaatst: donderdag 9 mei 2019 om 10:45 | Views: 1390

PEKELA - In de week van 3 tot 9 juni worden jonge mantelzorgers in de provincie Groningen in het zonnetje gezet. De week voor de jonge mantelzorger wordt georganiseerd door het Expertteam JMZ Groningen, gecoördineerd door CMO STAMM. Het doel van deze week is om extra aandacht en ondersteuning te creëren voor jonge mantelzorgers. Tegelijk is het voor de jongeren een goed moment om even te ontspannen.

Jonge mantelzorgers in Nederland
Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland heeft een ouder met psychische of lichamelijke problemen, een verslaving of een beperking. Vaak hebben zij verantwoordelijkheden die helemaal niet passen bij hun leeftijd. De impact die deze verantwoordelijkheden hebben op de jongeren, mag niet onderschat worden. Het vroegtijdig zorg dragen voor een familielid, kan verschillende gevolgen hebben. Jongeren die thuis met een zorgsituatie te maken hebben, vinden het soms zwaar om dit te combineren met school of een vrijetijdsbesteding. Schoolverzuim, weinig contact met leeftijdsgenoten, minder goed presteren op school en een slecht zelfbeeld zijn slechts enkele gevolgen hiervan.

Organisatie
In de eerste week van juni 2019 wil het Expertteam JMZ Groningen zoveel mogelijk activiteiten organiseren waardoor de jonge mantelzorgers hun zorgen voor even kunnen vergeten. In samenwerking met scholen, welzijnsorganisaties en gemeentes moet deze week volledig draaien om de jonge mantelzorgers. In de hele provincie Groningen staan er al workshops, themadagen en ontspanningsactiviteiten gepland voor de jongeren. Om de impact van deze week nog groter te maken, zoekt het Expertteam JMZ Groningen nog naar extra partners. Gemeenten, welzijnsorganisaties, jongerenwerk en onderwijsinstanties kunnen contact opnemen voor meer informatie of voor hulp met het organiseren van activiteiten.

Voor meer informatie over de Week voor de jonge mantelzorger kun je kijken op www.mantelzorggroningen.nl/voor-jongeren. Of mailen naar info@mantelzorggroningen.nl

Ook in Pekela zal er in de week van 3 juni aandacht zijn voor jonge mantelzorgers. Informatie hierover volgt nog. Op zaterdag 8 juni zal er een groot festival zijn in Groningen, mocht je hier naar toe willen zoek dan contact met de welzijnsorganisatie de Badde om je op te geven. Of ken je jongeren die je hier graag naar toe wil laten gaan, laat het hen dan weten en geef je op bij welzijnsorganisatie de Badde, telnr. 0597-645000 of mail naar info@debadde.nl

Eerder verschenen:

Ex-Pekelder Bram Hulzebos schrijft boek over zijn avonturen in Rusland
Winschoter zanger Martin Zemering geeft buitenconcert bij de Clockstede
Kindcentrum de Apenrots onderzoekt mogelijkheid peuterspeelzaal Boven Pekela
100 jaar Noordster op (aan)gepaste manier gevierd
Varkenshouders in Pekela leveren worsten aan de Voedselbank
N366 Pekela Alteveer vijf weken dicht vanaf 2 juni
Wie helpt Volop'69 bij het vinden van een volleybaltrainer/coach
Twee gewonden bij ongeluk op N366 bij afslag Nieuwe Pekela Zuid
VAN HARTE: Koba Schutter is 50 jaar geworden
De eerste Oost-Groningse bibliotheken zijn weer open
Hooipersen in grote/ronde of kleine balen bij loonbedrijf Moed
30 mei: Online live bingo van MFC de Binding
VAN HARTE: Ferdinand Roelfsema is 40 jaar
Gemeenteraad Pekela zet fysieke vergadering om naar digitale vergadering
Trots presenteren we u de vernieuwde Riggel!
Trijntje Schuring hangt vlag uit op dag van de verpleging
Gedumpte koelkast en vriezer aan Ontsluitingsweg Nieuwe Compagnie
Bibliotheek Oude Pekela gaat donderdag 14 mei weer open
Kinderactiviteiten Pekela maakt moeders blij met attentie voor Moederdag
Noordster viert 100 jarig bestaan met online Quiz

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

bmvttha1a8m92e6h7ev7mbvc20