The Blue Happy Bacon neemt afscheid van dirigent Petra Lunsche

Geplaatst: woensdag 8 mei 2019 om 12:55 | Views: 3837

PEKELA / BLIJHAM - Woensdag 1 mei heeft het popkoor The Blue Happy Bacon uit Blijham feestelijk afscheid genomen van hun dirigente Petra Lunsche. Petra is vanaf de oprichting op 1 januari 2019 dirigent geweest van het popkoor. Woensdagavond werd ze, onder muzikale begeleiding van de streetband van Excelsior Nieuwe Pekela, bij haar huis opgehaald om een feestje te vieren in dorpshuis Het Oude Wapen in Blijham.

Streetband Excelsior Nieuwe Pekela bij afscheid Petra Lunsche

Speech gehouden op 1 mei door Ria Grijze, een van de koorleden

Welkom op je afscheid feestje als dirigent van The Blue happy Bacon. Ook een welkom voor de oud leden en ons koorleden. Omdat onze voorzitter Ciska er niet bij kan zijn , mag ik een woordje doen , namens het bestuur en de feestcommissie.

Oktober 2000 deed je een oproep in de krant om mensen te mobiliseren om een popkoor te beginnen. Iemand zei tegen jou dat lukt je niet in Blijham. Maar wonder boven wonder kwamen er 20 mensen op af. Sommigen onder ons zijn er vanaf het eerste uur nog bij. Op 1 januari 2001 was het officieel een popkoor. Met een bestuur, The blue Happy Bacon, want tja wij komen wel uit Blijham, En wij droegen vooral spijkerstof kleding met wit. En kijk eens waar wij nu staan 65 mensen die getrouw met plezier op woensdagavond komen zingen in het Oude Wapen. Mede door jouw enthousiasme.

Wij hebben in de jaren lief en leed met elkaar gedeeld. Je hebt soms veel geduld moeten hebben met ons, soms moesten wij een toontje hoger of toontje lager, wel eens gekletst tussen door. Je gezicht kon dan ook wel eens boekdelen spreken als het je niet zinde, maar bovenal bleef je heel geduldig met ons. En sloten wij de avond weer vrolijk af. Vele optreden samen gedaan, zelfs in het buitenland (klinkt stoer toch?) ook al was het maar even over de grens. Met verschillende artiesten opgetreden noem zo even namen: Kangaroe Plof, Ernst Daniel Smit, Ernst Beuving, Roon Staal, fanfares en koperblazers. Heel leuk.

Met een optreden stonden wij er strak bij, en na het zingen van een lied kregen wij gebaren, zoals (duim omhoog of weifelachtig. Maar wat er ook gebeurt dissonant of niet, blijven glimlachen. Bluf je er door heen is je motto en luister naar elkaar. Wij zijn zelfs op tv en radio geweest. Ja ja lokaal of niet, toch maar even gedaan. En niet te vergeten 2 cd’s opgenomen, voor degene die hier is, ze zijn nog te koop. Nu ga aan de studie, en lukt het dirigeren van The blue Happy Bacon niet meer.

Je geeft het stokje over aan Marco, die er nu niet bij kan zijn, want hij is met vakantie. Maar er is door jou gezegd dat je als koorlid in september ons gaat versterken bij Alt 2. Zijn wij erg blij mee, vooral Alt 2.

Er is natuurlijk veel meer te zeggen, maar dit heeft iedereen persoonlijk geschreven, en dit gaat Ageeth, één van van de feestcommissie, je nu overhandigen. Ook hebben wij nog een cadeau, dat alles zichtbaar maakt, met kleur, waar jij wel van houdt. Marjanne ons andere feestcommissielid gaat dit overhandigen. Ook door ons koor een ingezameld iets, wat jij zelf mag besteden. Namens de mensen van het 1e uur gaat Gre je dit overhandigen. Ook het bestuur geeft een cadeau dat doet de tijd die je met ons hebt besteed, je niet snel vergeten. Dit gaat Johanna namens het bestuur overhandigen. Ook hierbij het bosje bloemen, die jij altijd als dirigent kreeg en wij niet. Maar het is je gegund.

Lieve Petra, wij zijn samen onder leiding van jou gegroeid en ook samen ouder geworden. Wij gaan je missen als dirigent, maar het ga je goed met alles wat op je pad komt. Bedankt.

Wij zouden geen koor zijn als wij niet iets gingen zingen. Het lied is geschreven door Kitty, Janet en de borrelclub Nieuwe Pekela. Bij deze: Top of The World is nu geworden: ONS TOPPERTJE PETRA!

Eerder verschenen:

Medailleregen bij SV Dynamica
Noordster JO15-1 Kampioen
Noordster JO11-1 kampioen na overwinning op WVV JO11-2
8 en 9 juni: Jubileumeditie Heeresveld Concours in Nieuwe Pekela
8 juni: 30e Schutsemarkt in Nieuwe Pekela!
Als Waed voorleest, is de klas stil
Competitie tot op de laatste dag spannend na nederlaag tegen Bergum
25 mei: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
9 en 10 juni: Oostwold Airshow
Pekelder Boys wint van Zwartemeerse Boys en gaat nacompetitie spelen
1 juni: Drie Pekelder kerken open tijdens Kerkenpad Oost-Groningen
15 juni: Schnitzel en patat viswedstrijd door HSV De Beurs
Veel rook bij bermbrand aan Zuiderveen/Oogstweg bij Oude Pekela
Tour de Pekela voor nieuwe inwoners van Pekela
Wijziging inzameling huisvuil met Hemelvaart en Pinksteren
25 mei: Dag van de Hond bij de Renbaan in Oude Pekela
Brandweer Pekela viert 'met spoed' 50e verjaardag Klaas Jan Hulsebos
Weekendafsluiting en langdurige afsluiting op- en afritten Veendam-Nieuwe Pekela
Commissaris der Koning, René Paas, bezoekt Pekela
Groningse en Drentse leerlingen lezen 39.235 boeken

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

q7q62ng703sjkpt5n6h10ie3v5