The Blue Happy Bacon neemt afscheid van dirigent Petra Lunsche

Geplaatst: woensdag 8 mei 2019 om 12:55 | Views: 11795

PEKELA / BLIJHAM - Woensdag 1 mei heeft het popkoor The Blue Happy Bacon uit Blijham feestelijk afscheid genomen van hun dirigente Petra Lunsche. Petra is vanaf de oprichting op 1 januari 2019 dirigent geweest van het popkoor. Woensdagavond werd ze, onder muzikale begeleiding van de streetband van Excelsior Nieuwe Pekela, bij haar huis opgehaald om een feestje te vieren in dorpshuis Het Oude Wapen in Blijham.

Streetband Excelsior Nieuwe Pekela bij afscheid Petra Lunsche

Speech gehouden op 1 mei door Ria Grijze, een van de koorleden

Welkom op je afscheid feestje als dirigent van The Blue happy Bacon. Ook een welkom voor de oud leden en ons koorleden. Omdat onze voorzitter Ciska er niet bij kan zijn , mag ik een woordje doen , namens het bestuur en de feestcommissie.

Oktober 2000 deed je een oproep in de krant om mensen te mobiliseren om een popkoor te beginnen. Iemand zei tegen jou dat lukt je niet in Blijham. Maar wonder boven wonder kwamen er 20 mensen op af. Sommigen onder ons zijn er vanaf het eerste uur nog bij. Op 1 januari 2001 was het officieel een popkoor. Met een bestuur, The blue Happy Bacon, want tja wij komen wel uit Blijham, En wij droegen vooral spijkerstof kleding met wit. En kijk eens waar wij nu staan 65 mensen die getrouw met plezier op woensdagavond komen zingen in het Oude Wapen. Mede door jouw enthousiasme.

Wij hebben in de jaren lief en leed met elkaar gedeeld. Je hebt soms veel geduld moeten hebben met ons, soms moesten wij een toontje hoger of toontje lager, wel eens gekletst tussen door. Je gezicht kon dan ook wel eens boekdelen spreken als het je niet zinde, maar bovenal bleef je heel geduldig met ons. En sloten wij de avond weer vrolijk af. Vele optreden samen gedaan, zelfs in het buitenland (klinkt stoer toch?) ook al was het maar even over de grens. Met verschillende artiesten opgetreden noem zo even namen: Kangaroe Plof, Ernst Daniel Smit, Ernst Beuving, Roon Staal, fanfares en koperblazers. Heel leuk.

Met een optreden stonden wij er strak bij, en na het zingen van een lied kregen wij gebaren, zoals (duim omhoog of weifelachtig. Maar wat er ook gebeurt dissonant of niet, blijven glimlachen. Bluf je er door heen is je motto en luister naar elkaar. Wij zijn zelfs op tv en radio geweest. Ja ja lokaal of niet, toch maar even gedaan. En niet te vergeten 2 cd’s opgenomen, voor degene die hier is, ze zijn nog te koop. Nu ga aan de studie, en lukt het dirigeren van The blue Happy Bacon niet meer.

Je geeft het stokje over aan Marco, die er nu niet bij kan zijn, want hij is met vakantie. Maar er is door jou gezegd dat je als koorlid in september ons gaat versterken bij Alt 2. Zijn wij erg blij mee, vooral Alt 2.

Er is natuurlijk veel meer te zeggen, maar dit heeft iedereen persoonlijk geschreven, en dit gaat Ageeth, één van van de feestcommissie, je nu overhandigen. Ook hebben wij nog een cadeau, dat alles zichtbaar maakt, met kleur, waar jij wel van houdt. Marjanne ons andere feestcommissielid gaat dit overhandigen. Ook door ons koor een ingezameld iets, wat jij zelf mag besteden. Namens de mensen van het 1e uur gaat Gre je dit overhandigen. Ook het bestuur geeft een cadeau dat doet de tijd die je met ons hebt besteed, je niet snel vergeten. Dit gaat Johanna namens het bestuur overhandigen. Ook hierbij het bosje bloemen, die jij altijd als dirigent kreeg en wij niet. Maar het is je gegund.

Lieve Petra, wij zijn samen onder leiding van jou gegroeid en ook samen ouder geworden. Wij gaan je missen als dirigent, maar het ga je goed met alles wat op je pad komt. Bedankt.

Wij zouden geen koor zijn als wij niet iets gingen zingen. Het lied is geschreven door Kitty, Janet en de borrelclub Nieuwe Pekela. Bij deze: Top of The World is nu geworden: ONS TOPPERTJE PETRA!

Eerder verschenen:

We zullen fysiotherapeute Inge Lenting gaan missen!
BINGO op Hendrik Westerschool in aanloop naar Koningsspelen
Gerard Bruning onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau
B&W komt over de Badde om bruggenkunst te bewonderen
Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

h8t1fv2449smeflu6mn552tkp3