Noordster op Tweede Paasdag onderuit tegen Gomos

Geplaatst: maandag 22 april 2019 om 20:30 | Views: 1414

OUDE PEKELA - Op Tweede Paasdag stond de wedstrijd Noordster-Gomos op de kalender. De zon scheen volop, er was veel publiek op de wedstrijd afgekomen en Hilbert Beerlings had de jongens weer voorzien van onder andere broodjes ei. De ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren dus aanwezig, maar een overwinning leverde dit Gerard Wiekens en zijn spelers niet op: 1-3.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd kwam Noordster moeilijk tot voetballen, hetgeen de hele wedstrijd een probleem zou blijven. Gomos had veelal de bal en kon vaak simpel voorzetten vanaf de zijkant geven. Dit leverde echter geen grote kansen op, maar wel was duidelijk dat de Drenthies dreigender waren. Tegen de verhoudingen in kwamen de Pekelders echter op voorsprong. Vanuit een vrije trap van zo’n 25 meter afstand schoot Aaron Meijerhof de bal met een listige stuit en onhoudbaar voor de keeper in de linker onderhoek: 0-1. Voor de geelhemden leek de bal er daarna niet in te willen. Zo werden verschillende schoten geblokt, weggehaald of gered door keeper Damy Sinot. Nog voor de rust kregen beide ploegen twee grote mogelijkheden, maar Kees Dun zijn schot werd geblokt en aan de andere kant bracht Damy Sinot redding op een kopbal van Gomos.

Na de rust waren beide ploegen in eerste instantie aan elkaar gewaagd en de kansen waren verdeeld. Dat het zolang 0-1 bleef was dan ook verrassend. Kees Dun kreeg onder andere een grote kans, maar de hoek was te lastig om trefzeker te zijn. Ook Ronald Paans liet zich gelden door de verdediging dusdanig onder druk te zetten dat een eigen goal in de maak leek, maar dit werd net voorkomen. Aan de andere kant werden wederom schoten geblokt en de mannen uit Norg kregen een grote kopkans, maar misten. Uit een onnodig weggegeven corner kwamen zij echter toch op gelijke hoogte. Damy Sinot bokste de bal tegen een medespeler en het leer belandde in de touwen: 1-1. Daarna was het Gomos dat de kansen kreeg. Alhoewel de voorsprong terecht was, kwam de 2-1 toch discutabel tot stand. Damy Sinot kreeg een trap en hinderen van de keeper leek dan ook het geval, maar de scheidsrechter en grensrechter hadden een ander zichtveld en de goal werd toegekend. De Pekelders gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar de roodwitten hadden de hele middag al moeite om simpel te voetballen en dit lukte in de slotfase dan ook niet en juist Gomos kreeg de grote kansen. In een uitbraak tikten de Drenthies de 3-1 binnen na een mooie aanval.

Al met al was het een verdiende overwinning voor Gomos. Noordster had deze middag niet de vorm van de laatste weken te pakken en kwam voetballend te kort om aanspraak te maken op de overwinning. Ook de concurrentie verloor deze middag en zodoende hebben de Pekelders nog steeds zicht op rechtstreekse handhaving. Volgende week in de derby tegen WVV zal Noordster dan ook vol voor de punten gaan om dit doel te kunnen bereiken!

Eerder verschenen:

Medailleregen bij SV Dynamica
Noordster JO15-1 Kampioen
Noordster JO11-1 kampioen na overwinning op WVV JO11-2
8 en 9 juni: Jubileumeditie Heeresveld Concours in Nieuwe Pekela
8 juni: 30e Schutsemarkt in Nieuwe Pekela!
Als Waed voorleest, is de klas stil
Competitie tot op de laatste dag spannend na nederlaag tegen Bergum
25 mei: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
9 en 10 juni: Oostwold Airshow
Pekelder Boys wint van Zwartemeerse Boys en gaat nacompetitie spelen
1 juni: Drie Pekelder kerken open tijdens Kerkenpad Oost-Groningen
15 juni: Schnitzel en patat viswedstrijd door HSV De Beurs
Veel rook bij bermbrand aan Zuiderveen/Oogstweg bij Oude Pekela
Tour de Pekela voor nieuwe inwoners van Pekela
Wijziging inzameling huisvuil met Hemelvaart en Pinksteren
25 mei: Dag van de Hond bij de Renbaan in Oude Pekela
Brandweer Pekela viert 'met spoed' 50e verjaardag Klaas Jan Hulsebos
Weekendafsluiting en langdurige afsluiting op- en afritten Veendam-Nieuwe Pekela
Commissaris der Koning, René Paas, bezoekt Pekela
Groningse en Drentse leerlingen lezen 39.235 boeken

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

fvlhsm8v56qbq036a84sr7fvq0