Noordster op Tweede Paasdag onderuit tegen Gomos

Geplaatst: maandag 22 april 2019 om 20:30 | Views: 1680

OUDE PEKELA - Op Tweede Paasdag stond de wedstrijd Noordster-Gomos op de kalender. De zon scheen volop, er was veel publiek op de wedstrijd afgekomen en Hilbert Beerlings had de jongens weer voorzien van onder andere broodjes ei. De ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren dus aanwezig, maar een overwinning leverde dit Gerard Wiekens en zijn spelers niet op: 1-3.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd kwam Noordster moeilijk tot voetballen, hetgeen de hele wedstrijd een probleem zou blijven. Gomos had veelal de bal en kon vaak simpel voorzetten vanaf de zijkant geven. Dit leverde echter geen grote kansen op, maar wel was duidelijk dat de Drenthies dreigender waren. Tegen de verhoudingen in kwamen de Pekelders echter op voorsprong. Vanuit een vrije trap van zo’n 25 meter afstand schoot Aaron Meijerhof de bal met een listige stuit en onhoudbaar voor de keeper in de linker onderhoek: 0-1. Voor de geelhemden leek de bal er daarna niet in te willen. Zo werden verschillende schoten geblokt, weggehaald of gered door keeper Damy Sinot. Nog voor de rust kregen beide ploegen twee grote mogelijkheden, maar Kees Dun zijn schot werd geblokt en aan de andere kant bracht Damy Sinot redding op een kopbal van Gomos.

Na de rust waren beide ploegen in eerste instantie aan elkaar gewaagd en de kansen waren verdeeld. Dat het zolang 0-1 bleef was dan ook verrassend. Kees Dun kreeg onder andere een grote kans, maar de hoek was te lastig om trefzeker te zijn. Ook Ronald Paans liet zich gelden door de verdediging dusdanig onder druk te zetten dat een eigen goal in de maak leek, maar dit werd net voorkomen. Aan de andere kant werden wederom schoten geblokt en de mannen uit Norg kregen een grote kopkans, maar misten. Uit een onnodig weggegeven corner kwamen zij echter toch op gelijke hoogte. Damy Sinot bokste de bal tegen een medespeler en het leer belandde in de touwen: 1-1. Daarna was het Gomos dat de kansen kreeg. Alhoewel de voorsprong terecht was, kwam de 2-1 toch discutabel tot stand. Damy Sinot kreeg een trap en hinderen van de keeper leek dan ook het geval, maar de scheidsrechter en grensrechter hadden een ander zichtveld en de goal werd toegekend. De Pekelders gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar de roodwitten hadden de hele middag al moeite om simpel te voetballen en dit lukte in de slotfase dan ook niet en juist Gomos kreeg de grote kansen. In een uitbraak tikten de Drenthies de 3-1 binnen na een mooie aanval.

Al met al was het een verdiende overwinning voor Gomos. Noordster had deze middag niet de vorm van de laatste weken te pakken en kwam voetballend te kort om aanspraak te maken op de overwinning. Ook de concurrentie verloor deze middag en zodoende hebben de Pekelders nog steeds zicht op rechtstreekse handhaving. Volgende week in de derby tegen WVV zal Noordster dan ook vol voor de punten gaan om dit doel te kunnen bereiken!

Eerder verschenen:

22 t/m 28 juli: Weektoerooi TC Nieuwe Pekela Open
Bewoners ongerust over eikenprocessierups in bomen aan Vijverlaan
Nieuwe Pekela krijgt een nieuwe straat: Praam
VAN HARTE: Maurice van Vulpen is 19 jaar geworden
Gewonde kat gevonden in bossen bij voetbalveld Nieuwe Pekela
Huurders in Pekela benoemen veel knelpunten in enquête
VAN HARTE: Coba Nieboer ziet Sarah!
Zomerlezen: Bibliotheek leest voor aan ouderen
Leerlingenraad cbs de 7-Sprong organiseert opruimdag
Jan van der Laan met pensioen
Zempo FITNESS: beperkte openingstijden van 29 juli t/m 16 augustus
Een echte leren tas is niet duur, wel duur-zaam
2 oktober: Uniek concert met Toby Beard in de Kiepe
Familie Schuilingkamp wint viswedstrijd Feiko Clockschool
Gemeente wil geen langparkeerders meer op Raadhuisplein
Pekelder Shanty PlusKoor zorgt voor vrolijke noot op jachthavenmarkt
Examens bij Judo Instituut Noord groot succes
Judokampioenen uit Pekela in Bellingwolde
Prachtig tuinconcert met popduo Weima & van der Werf op de Wildeplaats
Vandaag: Jachthavenfeest bij de haven in Oude Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

sgusm7co7ftbn8jlo6ps1in1t5