Noordster pakt overwinning op SVBO door goed en fel spel

Geplaatst: zondag 14 april 2019 om 18:35 | Views: 1742

OUDE PEKELA - Zondagmiddag stond de wedstrijd tussen Noordster en SVBO op het programma. Aan de uitwedstrijd had Noordster een zure smaak over gehouden, want door een complete off-day werd er destijds met 8-0 verloren. De Pekelders hadden dus nog wat recht te zetten en dit lukte. Door goed voetbal werd een overwinning over de streep getrokken: 2-0.

Al na een paar minuten te hebben gevoetbald kreeg Ronald Paans een grote mogelijkheid nadat SVBO de bal niet wegkreeg, maar zijn inzet ging hoog over. Na een kwartier te hebben gevoetbald kreeg de Noordster-spits wederom een grote mogelijkheid, maar één-op-één met de keeper schoot hij op de goalie van SVBO. Dat Noordster halverwege de eerste helft op voorsprong kwam was dan ook volkomen terecht. Door goed doorzetten van Casper Boneschansker kon Maarten Koetje middels een steekbal worden bereikt. De nummer 12 van Noordster schoot onhoudbaar binnen: 1-0. Nog voor de thee hadden de Pekelders de scoren kunnen verdubbelen, maar een inzet van Michael Lap belandde in het zijnet en Ronald Paans stuitte wederom op de uitstekende keepende Drentse sluitpost.

In de tweede helft leek Noordster vanuit een vrije trap van Kees Dun de score alsnog te kunnen verdubbelen, maar doelman Ebbeltjes hield de bal knap uit de kruising. Even later scoorde de aanvoerder alsnog door een droge knal vanaf de zestienmeter: 2-0. De geelhemden gingen daarna naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer en probeerden de ballen er vooral in te pompen in de hoop op een kopgoal of ander gevaarlijk moment, maar ondanks vele dreigende situaties waren grote kansen schaars en kon Damy Sinot een aantal keren de bal eenvoudig oprapen. Ook de ingevallen Marcel Paans, die na anderhalf jaar revalidatie voor het eerst weer minuten maakte, speelde hierin een belangrijke rol door veel ballen weg te koppen en te schieten. In de slotfase lag er nog veel ruimte voor Noordster, maar de Pekelders speelden dit niet goed uit of stuitten wederom op de keeper in het zwart. Gescoord werd er dan ook niet meer.

Al met al dus een terechte overwinning, waarbij de verdediging goed stond gepositioneerd en waarbij de Pekelders voorin voor voldoende dreiging zorgden. Door de driepunter schieten de roodwitten weer een plekje omhoog. Inmiddels bezetten ze de twaalfde plaats. De elfde plaats is nodig voor rechtstreekse handhaving. Volgende week tegen Gomos gaan ze dan ook op jacht naar deze plek!

Eerder verschenen:

Hapkido Willie: sporten voor dames, heren en niet te vergeten de jeugd!
Neuten schaiten door gymgroep 'Meer Beweging Voor Ouderen'
Goed bezochte onthulling oorlogsmonument in Nieuwe Pekela
Zonne-energie neemt toe; waarom zijn zonnepanelen interessant?
Grote belangstelling Paasfeest Kinderboerderij Oude Pekela
Voorjaarsbekalking door loonbedrijf A.D. en J.J. Moed
VAN HARTE: Theo Grievink is vandaag 71 jaar geworden
LTC Oude Pekela klaar voor Klaverblad Open van 3 t/m 9 juni
GEVONDEN: sleutelbos met 3 sleutels op fietspad langs Wedderweg
Kerkdiensten rond Pasen in de gemeente Pekela
Kinderarts Ommelander Ziekenhuis kijkt mee tijdens speciaal kinderspreekuur bij huisartsen in de Pekela's
Tweede Paasdag: Zangdienst in Baptisten kerk Nieuwe Pekela
Drie teams kampioen bij volleybalvereniging Volop '69
11-jarige Marissa brengt eerste eigen single op de markt
‘Leren om langer cognitief gezond te blijven’: onderzoek van het UMCG en RUG
Leerlingen Groen van Prinsterer delen paaspakketjes uit in Clockstede
Maxima Veendam bestaat 5 jaar
Goede prestaties van Judo Topsport Oost Groningen
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D
Scouting Pekela verkoopt 6000 scharreleieren in Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

19tsphob3m4cukmkgjb0haeb47