Noordster pakt overwinning op SVBO door goed en fel spel

Geplaatst: zondag 14 april 2019 om 18:35 | Views: 2252

OUDE PEKELA - Zondagmiddag stond de wedstrijd tussen Noordster en SVBO op het programma. Aan de uitwedstrijd had Noordster een zure smaak over gehouden, want door een complete off-day werd er destijds met 8-0 verloren. De Pekelders hadden dus nog wat recht te zetten en dit lukte. Door goed voetbal werd een overwinning over de streep getrokken: 2-0.

Al na een paar minuten te hebben gevoetbald kreeg Ronald Paans een grote mogelijkheid nadat SVBO de bal niet wegkreeg, maar zijn inzet ging hoog over. Na een kwartier te hebben gevoetbald kreeg de Noordster-spits wederom een grote mogelijkheid, maar ťťn-op-ťťn met de keeper schoot hij op de goalie van SVBO. Dat Noordster halverwege de eerste helft op voorsprong kwam was dan ook volkomen terecht. Door goed doorzetten van Casper Boneschansker kon Maarten Koetje middels een steekbal worden bereikt. De nummer 12 van Noordster schoot onhoudbaar binnen: 1-0. Nog voor de thee hadden de Pekelders de scoren kunnen verdubbelen, maar een inzet van Michael Lap belandde in het zijnet en Ronald Paans stuitte wederom op de uitstekende keepende Drentse sluitpost.

In de tweede helft leek Noordster vanuit een vrije trap van Kees Dun de score alsnog te kunnen verdubbelen, maar doelman Ebbeltjes hield de bal knap uit de kruising. Even later scoorde de aanvoerder alsnog door een droge knal vanaf de zestienmeter: 2-0. De geelhemden gingen daarna naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer en probeerden de ballen er vooral in te pompen in de hoop op een kopgoal of ander gevaarlijk moment, maar ondanks vele dreigende situaties waren grote kansen schaars en kon Damy Sinot een aantal keren de bal eenvoudig oprapen. Ook de ingevallen Marcel Paans, die na anderhalf jaar revalidatie voor het eerst weer minuten maakte, speelde hierin een belangrijke rol door veel ballen weg te koppen en te schieten. In de slotfase lag er nog veel ruimte voor Noordster, maar de Pekelders speelden dit niet goed uit of stuitten wederom op de keeper in het zwart. Gescoord werd er dan ook niet meer.

Al met al dus een terechte overwinning, waarbij de verdediging goed stond gepositioneerd en waarbij de Pekelders voorin voor voldoende dreiging zorgden. Door de driepunter schieten de roodwitten weer een plekje omhoog. Inmiddels bezetten ze de twaalfde plaats. De elfde plaats is nodig voor rechtstreekse handhaving. Volgende week tegen Gomos gaan ze dan ook op jacht naar deze plek!

Eerder verschenen:

Bomvolle kerk in Weener bij 14e 'Deutschland und Nederland singen'
29 juni: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
Benefiet Festival voor Stichting Beat Batten in de Kiepe
DOP Heftruck familie Dijkhuizen gerestaureerd door vrijwilligers Siepco
15-jarig jubileum Berwin Bijholt juwelier opticien
Zo'n 300 barrels vertrokken voor Barrelchallenge uit Oude Pekela
100-jarig jubileum Noordster: ReŁnie 7X7-toernooi
Bewoners Clockstede krijgen medaille na intocht Avondvierdaagse
Expositie Andrea Schinkel in gemeentehuis Pekela
Bewoners Clockstede trotseren code geel bij 3e dag Vierdaagse
28 september: Ubbo Emmius Stationslaan Stadskanaal houdt grote reŁnie
29 juni: BBQ met Blues in Pekel in de Riggel Boven Pekela
Wethouder Jaap van Mannekes geeft startschot realisatie zonnepark
Fietssleutel gevonden bij Berwin Bijholt juwelier opticien
Eikenprocessierups aangetroffen in veel bomen in gemeente Pekela
Openingshandeling Blijhamsterbrug afgelast vanwege weersverwachting
Auto bij watertoren in beslag genomen voor onderzoek windmolenterreur
Blijhamsterbrug weer terug op zijn plek in Turfweg
Bewoners Clockstede door park en dierenweide op 2e dag Vierdaagse
Zonnig begin van Clocksteder Avondvierdaagse 2019

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

sroo0kepmnt45hrd8kr5dahsb7