Schoolvoetbal in Nieuwe Pekela levert bijzondere winnaars op

Geplaatst: donderdag 11 april 2019 om 12:10 | Views: 12330

Auteur: Tim Scholtens

NIEUWE PEKELA - Op woensdag 10 april 2019 werd het jaarlijks schoolvoetbaltoernooi gehouden voor alle scholen uit de gemeente Pekela. Dit jaar was een zeer bijzondere editie, aangezien er een verzoek van een school uit Winschoten kwam of zij mee mochten doen in de gemeente Pekela.

OBS de Beukenlaan, een school in de gemeente Oldambt, heeft gevraagd aan de schoolsportcommissie van Pekela of zij mee mochten spelen met het toernooi in Nieuwe Pekela. Er wordt al jaren geen schoolvoetbal georganiseerd in de regio Oldambt, tot zeer grote spijt van initiatiefnemer van de school, Frits Katuin. Na het overleg door de scholen en de organisatie is unaniem besloten dat Pekela de gastschool mocht opnemen in het speelschema en zodoende kwam OBS de Beukenlaan met 3 voetbalteams richting Nieuwe Pekela.

Het toernooi heeft sinds dit jaar een nieuwe speelvorm gekregen, namelijk het 8 tegen 8 principe. Kinderen mogen nu bijvoorbeeld de bal binnen dribbelen vanaf de zijlijn en terugspeelballen mogen in de handen worden gepakt. Er waren in totaal 20 aanmeldingen van alle deelnemende scholen; alle 7 scholen uit Pekela deden mee plus dus de Beukenlaan uit Winschoten.

Er werd door de jongens in 3 poules gestreden om de finaleplaatsen, welke uiteindelijk waren voor OBS de Beukenlaan 1, OBS de Beukenlaan 2, de Zevensprong 1 en de Theo Thijssenschool 1. Na twee spannende halve finales, waar zelfs 1 wedstrijd door strafschoppen werd beslist, kwamen uiteindelijk de Beukenlaan 1 en de Theo Thijssen 1 in de finale. Ook deze finale werd door strafschoppen beslist en de gastschool uit Winschoten nam deze strafschoppen beter. Zo hebben we voor het eerst een winnaar buiten de gemeente bij de jongenspoules.

Ook bij de meisjes werd er goed gestreden en erg leuk gespeeld. Uiteindelijk kwamen OBS de Beukenlaan M1, Feiko Clock M2, Groen van Prinsterer M1 en Groen van Prinsterer M2 in de halve finales. Na de halve finales werd er door de teams van de Groen van Prinsterer gestreden om de derde en vierde plek, welke werd gewonnen door team 1. De grote finale werd gewonnen door OBS de Beukenlaan M1. Ook bij de meisjes heeft de gastschool de eerste plek veroverd.

Een leuk en sportief toernooi, waar de scheidsrechters van het Dollard College wederom de wedstrijden uitstekend hebben geleid en veel plezier aan hebben beleefd.