Raadslid PVV Pekela kandidaat Provinciale Staten

Geplaatst: woensdag 13 maart 2019 om 16:20 | Views: 9699

PEKELA - Graag wil ik mij aan u voorstellen: mijn naam is Arthur van Dooren, fractievoorzitter van de PVV Pekela. De reden waarom ik mij kandidaat stel namens de PVV voor de Provinciale Staten, is dat ik samen met de Groningers onze mooie provincie wil behoeden en behouden tegen onder meer klimaatgekte. Daarmee wil ik namens de PVV zorgen voor leefbaarheid, betaalbaarheid en toekomst voor elke Groninger.

We staan weer aan de vooravond van de verkiezingen voor de Provinciale Staten en daarmee indirect voor de Eerste Kamer. Het is tijd om het huidige beleid te keren en een einde te maken aan het verkwanselen van ons mooie Groningen. De flora en fauna, mooie vergezichten, veenkolonies en lintdorpen dreigen verloren te gaan door de ondoordachte plannen van windmolens en zonneparken. Maatregelen die de burger door de strot worden geduwd en waarbij uw portemonnee wordt leeggeroofd. We hebben de ramp van de aardgaswinning amper achter ons liggen, waarbij burgers nog steeds niet gecompenseerd zijn, bedrijven niet verder kunnen -zo niet failliet zijn gegaan. De PVV maakt zich hard voor een omgekeerde bewijslast ten aanzien van schade door mijnbouw (aardgaswinning en zoutwinning). Echter dient zich de volgende ramp alweer aan in de vorm van windmolens en enorme zonneparken, die zogenaamd bedoeld zijn om uw energierekening te verlagen. Echter blijkt dat deze maatregelen niet rendabel zijn omdat ze slechts draaien op subsidie, die door de burger via de energierekening betaald zal gaan worden. Dus uw energierekening zal juist fors stijgen.

Boerenbederijven moeten kunnen floreren en zouden niet opgezadeld moeten worden met allerlei maatregelen met enorme financiële gevolgen. De boeren hebben altijd voor de Groninger burgers gezorgd door landbouw en veeteelt. Het is nu aan de burgers om op te komen voor de boeren, zodat zij ook een toekomst blijven behouden in onze Provincie.

De PVV vindt het van groot belang dat de basisvoorzieningen zoals openbaar vervoer, onderwijs, buurtcentra en gezondheidsvoorzieningen in de dorpen op peil gehouden worden, zodat de leefbaarheid in de Groningse dorpen behouden blijft en de dorpen een toekomst bieden voor de huidige en aankomende generaties.

Geldverslindende projecten zoals de ringweg Groningen waar al 300 miljoen euro extra boven de begroting is uitgegeven, is slechts een ander voorbeeld van het falende huidige beleid. Er is een rapport uitgebracht (Rapport commissie Hertogh) waarom de ringweg zoveel duurder uitvalt; de PVV heeft verzocht om inzage in dit rapport maar dit verzoek is afgewezen door de coalitie van de Provinciale Staten en wordt nu pas gepubliceerd na de verkiezingen.

De PVV vindt het van het grootste belang om referenda te gebruiken omdat de Groningers het recht hebben om de koers te bepalen en niet in de luren dienen te worden gelegd door veelbelovende politici die hun verkiezingsbeloften niet nakomen. Daarom roep ik u op om uw gezonde verstand en Groningse nuchterheid te gebruiken bij het uitbrengen van uw stem voor de Provinciale Statenverkiezing op woensdag 20 maart. Met klem verzoek ik u: breng uw stem uit op de PVV om het huidige beleid te veranderen en ons mooie Groningen te behouden! Tot ziens op 20 maart, de PVV rekent op u!

Arthur van Dooren, fractievoorzitter PVV Pekela, lijst 7, plaats 3.

Eerder verschenen:

VANAVOND: Oefenwedstrijd Damacota 2 - PJC 2 in Nieuwe Pekela
Kijk naar BiebLab Live: hét jeugdprogramma van de Groningse bibliotheken
25 en 26 augustus: Zomerkorfbal bij WSS voor iedereen!
26 augustus: Racen met driftbikes op TT-circuit Pekela
28 augustus: Motortoertocht MC Mios´93 Blijham
Lucas en Gea sluiten voor vol bezette terrassen derde Vakantiemarkt Veendam af
Rock-On outdoor haalt Laurens Jones band naar festival 2023
20 augustus: Buurtverenigingen in Oude Pekela halen oud papier op
Spelweek Boven Pekela 20 jaar, dus FEEST!
29 oktober: Spooktocht voor kinderen én volwassenen in Winschoten
Groningse gemeenten blinken uit in afhandeling e-mails
Vitaliteit, niets hoeft, alles kan: 3 september opnieuw van start
Opstart cursus ATB Start2Bike van Toer'80
Help Jay met het waarmaken van zijn rugby-droom
18 augustus: Suppen op het Heeresmeer
20e Editie Spelweek Boven Pekela maandag van start
Brandweer rukt uit voor drie bermbrandjes in Oude Pekela en Westerlee
Cosis stopt met dagbesteding op kinderboerderij Oude Pekela
Maandag 19 september: informatieavond ‘Pekela geeft gas!’
In memoriam Jaak Daemen 13-12-1924 - 6-8-2022

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

2vfp8b4nvgthcp3jaq0jsu49a2