Noordster verliest sneu van VKW

Geplaatst: maandag 11 februari 2019 om 13:10 | Views: 1608

OUDE PEKELA - Vanwege de sneeuw werd de derby tegen WVV twee week geleden afgelast. Zodoende was de wedstrijd tegen VKW pas de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor Noordster. Aangezien de Pekelders in zwaar weer verkeren, hoopten de roodwitten zondagmiddag tegen de mannen uit Westerbork weer eens punten te kunnen pakken. Dit leek lange tijd ook te gebeuren, hetgeen ook terecht zou zijn geweest, maar vlak voor tijd ging het toch nog mis: 0-1.

In het eerste kwartier van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na ongeveer vijftien minuten kregen beide teams in korte tijd allebei een goede mogelijkheid. Eerst bracht Noordster-goalie Damy Sinot knap redding na een kopbal van VKW vanuit een vrije trap. Direct daarna stuurde Aaron Meijerhof Kees Dun diep. De vrijstaande Jordi Sanders werd vervolgens aangespeeld, maar stiftte de bal over. Hierna kwam er van beide kanten wat meer pit in. VKW had een licht speloverwicht, maar Noordster had de grootste kansen. Michael Lap en Frank Davids kregen goede schietmogelijkheden en in de slotminuut van de eerste helft had Kees Dun de score moeten openen, maar één op één met de keeper miste de aanvoerder van Noordster en een verdediger van VKW kon de bal eenvoudig voor de lijn tegen houden. Met de brilstand op het scorebord werd er dan ook gerust.

Na de thee leek VKW de 0-1 op het scorebord te zetten, maar wederom wist Damy Sinot een kopbal middels een fabelachtige redding te stoppen. Ook in de rebound was de man in het geel een sta-in-de-weg voor de mannen uit Westerbork. Daarna was Noordster wel dreigend, maar de eindpass was vaak net te hard of te onnauwkeurig waardoor grote kansen schaars waren. VKW had richting het einde van de wedstrijd wel wat meer balbezit, maar echt opgelegde kansen leverde dit niet op. Ondanks dat het best een aantrekkelijke wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer, leek het lang op 0-0 af te stevenen. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld terecht geweest, maar de Pekelders zitten niet voor niets in hoek waar de klappen vallen en ook deze zondagmiddag kwam Noordster sneu weg. Vlak voor tijd stuurde VKW hun spits middels een dieptepass alleen op de keeper af en dit keer kon Damy Sinot geen redding brengen. De 0-1 bleek even later ook de eindstand te zijn.

Noordster heeft dit seizoen wel eens een verdiende nederlaag geleden, simpelweg omdat de tegenstander beter was. Het is dan ook extra zuur voor de Pekelders dat dit juist vandaag niet het geval was. Noordster had gezien het spelbeeld en de inzet recht gehad op een punt en ze hadden bovendien grote kansen om de score te openen, maar juist VKW ging met de drie punten naar huis. Heel sneu, maar tegelijkertijd een bevestiging dat er heus nog voldoende mogelijk is in de eerste klasse F voor Noordster. Wellicht dat deze mogelijkheid zich volgende week al aandient, want dan gaan de mannen van Gerard Wiekens op bezoek bij Emmen.

Eerder verschenen:

Hapkido Willie: sporten voor dames, heren en niet te vergeten de jeugd!
Neuten schaiten door gymgroep 'Meer Beweging Voor Ouderen'
Goed bezochte onthulling oorlogsmonument in Nieuwe Pekela
Zonne-energie neemt toe; waarom zijn zonnepanelen interessant?
Grote belangstelling Paasfeest Kinderboerderij Oude Pekela
Voorjaarsbekalking door loonbedrijf A.D. en J.J. Moed
VAN HARTE: Theo Grievink is vandaag 71 jaar geworden
LTC Oude Pekela klaar voor Klaverblad Open van 3 t/m 9 juni
GEVONDEN: sleutelbos met 3 sleutels op fietspad langs Wedderweg
Kerkdiensten rond Pasen in de gemeente Pekela
Kinderarts Ommelander Ziekenhuis kijkt mee tijdens speciaal kinderspreekuur bij huisartsen in de Pekela's
Tweede Paasdag: Zangdienst in Baptisten kerk Nieuwe Pekela
Drie teams kampioen bij volleybalvereniging Volop '69
11-jarige Marissa brengt eerste eigen single op de markt
‘Leren om langer cognitief gezond te blijven’: onderzoek van het UMCG en RUG
Leerlingen Groen van Prinsterer delen paaspakketjes uit in Clockstede
Maxima Veendam bestaat 5 jaar
Goede prestaties van Judo Topsport Oost Groningen
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D
Scouting Pekela verkoopt 6000 scharreleieren in Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

e4shim0fh208nsj6fi31cqg1k4