Noordster verliest sneu van VKW

Geplaatst: maandag 11 februari 2019 om 13:10 | Views: 1245

OUDE PEKELA - Vanwege de sneeuw werd de derby tegen WVV twee week geleden afgelast. Zodoende was de wedstrijd tegen VKW pas de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor Noordster. Aangezien de Pekelders in zwaar weer verkeren, hoopten de roodwitten zondagmiddag tegen de mannen uit Westerbork weer eens punten te kunnen pakken. Dit leek lange tijd ook te gebeuren, hetgeen ook terecht zou zijn geweest, maar vlak voor tijd ging het toch nog mis: 0-1.

In het eerste kwartier van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na ongeveer vijftien minuten kregen beide teams in korte tijd allebei een goede mogelijkheid. Eerst bracht Noordster-goalie Damy Sinot knap redding na een kopbal van VKW vanuit een vrije trap. Direct daarna stuurde Aaron Meijerhof Kees Dun diep. De vrijstaande Jordi Sanders werd vervolgens aangespeeld, maar stiftte de bal over. Hierna kwam er van beide kanten wat meer pit in. VKW had een licht speloverwicht, maar Noordster had de grootste kansen. Michael Lap en Frank Davids kregen goede schietmogelijkheden en in de slotminuut van de eerste helft had Kees Dun de score moeten openen, maar één op één met de keeper miste de aanvoerder van Noordster en een verdediger van VKW kon de bal eenvoudig voor de lijn tegen houden. Met de brilstand op het scorebord werd er dan ook gerust.

Na de thee leek VKW de 0-1 op het scorebord te zetten, maar wederom wist Damy Sinot een kopbal middels een fabelachtige redding te stoppen. Ook in de rebound was de man in het geel een sta-in-de-weg voor de mannen uit Westerbork. Daarna was Noordster wel dreigend, maar de eindpass was vaak net te hard of te onnauwkeurig waardoor grote kansen schaars waren. VKW had richting het einde van de wedstrijd wel wat meer balbezit, maar echt opgelegde kansen leverde dit niet op. Ondanks dat het best een aantrekkelijke wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer, leek het lang op 0-0 af te stevenen. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld terecht geweest, maar de Pekelders zitten niet voor niets in hoek waar de klappen vallen en ook deze zondagmiddag kwam Noordster sneu weg. Vlak voor tijd stuurde VKW hun spits middels een dieptepass alleen op de keeper af en dit keer kon Damy Sinot geen redding brengen. De 0-1 bleek even later ook de eindstand te zijn.

Noordster heeft dit seizoen wel eens een verdiende nederlaag geleden, simpelweg omdat de tegenstander beter was. Het is dan ook extra zuur voor de Pekelders dat dit juist vandaag niet het geval was. Noordster had gezien het spelbeeld en de inzet recht gehad op een punt en ze hadden bovendien grote kansen om de score te openen, maar juist VKW ging met de drie punten naar huis. Heel sneu, maar tegelijkertijd een bevestiging dat er heus nog voldoende mogelijk is in de eerste klasse F voor Noordster. Wellicht dat deze mogelijkheid zich volgende week al aandient, want dan gaan de mannen van Gerard Wiekens op bezoek bij Emmen.

Eerder verschenen:

Theo Grievink stopt met “Mensen houd Pekela schoon”
Regionale voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd van start
Woning aan de Industrieweg-Oost voor 3 maanden gesloten
Hoe om te gaan met dementie
Crazy Car Runners halen € 14.349,- op voor UMCG Kanker Researchfonds
Partij voor de Dieren roept op deel te nemen aan Week zonder vlees
Wijziging inzameling huishoudelijk afval in Pekela
22 en 23 februari: Inzameling oud papier bij Wedderwegkerk
Finale opheffingsuitverkoop Dijk Plant & Trend
VAN HARTE: Janneke Pruim-Bruintjes is vandaag 50 jaar geworden
Gratis kennismakingsles Popschool in Oude en Nieuwe Pekela
Vijf podiumplaatsen voor Jan Mein op NK masters langebaan
22 maart: Kinderdisco in de grote zaal van de Kiepe
Voorjaarsbekalking door loonbedrijf A.D. en J.J. Moed
3 maart: Regionale jeugdavond over 'Geloven is topsport'
23 en 24 februari: Gezellige markt in jongerencentrum Ons Stee
Zaterdagavond opening 'nieuwe' kantine Pekelder Boys
30 maart: Voorjaarsmarkt in zaal achter Pekelahof
Help Theater Pannenkoek met crowdfundingactie voor gratis voorstelling
Henk Berkenbosch nieuwe hoofdtrainer korfbalvereniging WSS

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

hifdgsh50a6dhv85598qfbpds6