Jan Franzen en Aike Krol benoemd tot erelid V.V. Noordster

Geplaatst: dinsdag 15 januari 2019 om 22:15 | Views: 4584

OUDE PEKELA - Zaterdag 12 januari zijn tijdens de Nieuwjaarsborrel Jan Franzen en Aike Krol benoemd tot erelid van v.v. Noordster. Dit is een titel die maar voor weinigen is weggelegd en alleen maar wordt toebedeeld aan personen die zich jarenlang op bijzondere wijze vrijwillig inzetten voor de vereniging. Dat Jan Franzen en Aike Krol deze titel hebben ontvangen, is dan ook geen verrassing en bovendien meer dan verdiend.

Jan Franzen is al jarenlang een vertrouwd gezicht op ons sportpark. Je zou hem wel een monument kunnen noemen, maar dan wel een monument met een gouden randje. Hij voetbalde in alle mogelijke seniorenelftallen, maar men kent hem vooral als een vaste kracht in het bestuur. Begin jaren negentig nam Jan Franzen zitting in het bestuur en tot en met de ledenvergadering van november 2018 is hij hier niet meer uit geweest. Je kunt bijna alle functies binnen de vereniging opnoemen of Jan heeft ze bekleed. De laatste jaren was hij de penningmeester van de club en dit deed hij met veel precisie en nauwkeurigheid. Hij was zoals gezegd niet alleen bestuurslid, want menigeen is zich ’s ochtends rot geschrokken als men in het donker een man met lieslaarzen en een zaklamp over het veld zagen lopen. Dat was Jan Franzen, de consul. Nu nog steeds is Jan dagelijks op het voetbalveld te vinden en de damesfiets met lage instap is er niet weg te slaan. Een man met een echt Noordsterhart!

Niet alleen Jan Franzen is niet van het voetbalveld weg te slaan, ook Aike Krol zou wel een bed op het sportpark neer kunnen zetten. De meeste mensen zouden haast denken dat hij op het voetbalveld woont. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is hij er te vinden. Ongeveer dertig jaar geleden begon het allemaal. Aike kwam als voetballer naar v.v. Noordster, maar vervulde ook al snel taken als vrijwilliger. Zo nam hij de B1 onder zijn hoede, waarmee hij direct kampioen werd. Zijn betrokkenheid werd door de jaren heen steeds groter en groter. Zo was hij onder andere grensrechter en leider bij het eerste elftal, bestuurslid voor vele jaren, materiaalman, consul, wasman, klusjesman en de lijnentrekker. Bovendien is Aike in de zomer alle dagen op het voetbalveld te vinden. Op het moment dat alle leden vakantie vieren, is Aike om 6.00 uur op het voetbalveld om te zorgen dat alle velden op de juiste manier worden besproeid. Oprecht dus een man die onmisbaar is voor de club!

De hoeveelheid tijd en de enorme inzet die Jan en Aike de afgelopen jaren in v.v. Noordster hebben gestoken, is niet in geld uit te drukken. Toch vonden de leden van de v.v. Noordster het nodig om deze twee mannen op een bijzondere manier in het zonnetje te zetten. Dit gebeurde dus zaterdagavond door beide heren te benoemen tot erelid van de v.v. Noordster, een titel die dus maar voor weinigen is weggelegd, maar die Jan Franzen en Aike Krol absoluut hebben verdiend!

Eerder verschenen:

Hapkido Willie: sporten voor dames, heren en niet te vergeten de jeugd!
Neuten schaiten door gymgroep 'Meer Beweging Voor Ouderen'
Goed bezochte onthulling oorlogsmonument in Nieuwe Pekela
Zonne-energie neemt toe; waarom zijn zonnepanelen interessant?
Grote belangstelling Paasfeest Kinderboerderij Oude Pekela
Voorjaarsbekalking door loonbedrijf A.D. en J.J. Moed
VAN HARTE: Theo Grievink is vandaag 71 jaar geworden
LTC Oude Pekela klaar voor Klaverblad Open van 3 t/m 9 juni
GEVONDEN: sleutelbos met 3 sleutels op fietspad langs Wedderweg
Kerkdiensten rond Pasen in de gemeente Pekela
Kinderarts Ommelander Ziekenhuis kijkt mee tijdens speciaal kinderspreekuur bij huisartsen in de Pekela's
Tweede Paasdag: Zangdienst in Baptisten kerk Nieuwe Pekela
Drie teams kampioen bij volleybalvereniging Volop '69
11-jarige Marissa brengt eerste eigen single op de markt
‘Leren om langer cognitief gezond te blijven’: onderzoek van het UMCG en RUG
Leerlingen Groen van Prinsterer delen paaspakketjes uit in Clockstede
Maxima Veendam bestaat 5 jaar
Goede prestaties van Judo Topsport Oost Groningen
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D
Scouting Pekela verkoopt 6000 scharreleieren in Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

mbkjcetpkr9bnrv5rs54d3u583