Jan Franzen en Aike Krol benoemd tot erelid V.V. Noordster

Geplaatst: dinsdag 15 januari 2019 om 22:15 | Views: 4305

OUDE PEKELA - Zaterdag 12 januari zijn tijdens de Nieuwjaarsborrel Jan Franzen en Aike Krol benoemd tot erelid van v.v. Noordster. Dit is een titel die maar voor weinigen is weggelegd en alleen maar wordt toebedeeld aan personen die zich jarenlang op bijzondere wijze vrijwillig inzetten voor de vereniging. Dat Jan Franzen en Aike Krol deze titel hebben ontvangen, is dan ook geen verrassing en bovendien meer dan verdiend.

Jan Franzen is al jarenlang een vertrouwd gezicht op ons sportpark. Je zou hem wel een monument kunnen noemen, maar dan wel een monument met een gouden randje. Hij voetbalde in alle mogelijke seniorenelftallen, maar men kent hem vooral als een vaste kracht in het bestuur. Begin jaren negentig nam Jan Franzen zitting in het bestuur en tot en met de ledenvergadering van november 2018 is hij hier niet meer uit geweest. Je kunt bijna alle functies binnen de vereniging opnoemen of Jan heeft ze bekleed. De laatste jaren was hij de penningmeester van de club en dit deed hij met veel precisie en nauwkeurigheid. Hij was zoals gezegd niet alleen bestuurslid, want menigeen is zich ’s ochtends rot geschrokken als men in het donker een man met lieslaarzen en een zaklamp over het veld zagen lopen. Dat was Jan Franzen, de consul. Nu nog steeds is Jan dagelijks op het voetbalveld te vinden en de damesfiets met lage instap is er niet weg te slaan. Een man met een echt Noordsterhart!

Niet alleen Jan Franzen is niet van het voetbalveld weg te slaan, ook Aike Krol zou wel een bed op het sportpark neer kunnen zetten. De meeste mensen zouden haast denken dat hij op het voetbalveld woont. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is hij er te vinden. Ongeveer dertig jaar geleden begon het allemaal. Aike kwam als voetballer naar v.v. Noordster, maar vervulde ook al snel taken als vrijwilliger. Zo nam hij de B1 onder zijn hoede, waarmee hij direct kampioen werd. Zijn betrokkenheid werd door de jaren heen steeds groter en groter. Zo was hij onder andere grensrechter en leider bij het eerste elftal, bestuurslid voor vele jaren, materiaalman, consul, wasman, klusjesman en de lijnentrekker. Bovendien is Aike in de zomer alle dagen op het voetbalveld te vinden. Op het moment dat alle leden vakantie vieren, is Aike om 6.00 uur op het voetbalveld om te zorgen dat alle velden op de juiste manier worden besproeid. Oprecht dus een man die onmisbaar is voor de club!

De hoeveelheid tijd en de enorme inzet die Jan en Aike de afgelopen jaren in v.v. Noordster hebben gestoken, is niet in geld uit te drukken. Toch vonden de leden van de v.v. Noordster het nodig om deze twee mannen op een bijzondere manier in het zonnetje te zetten. Dit gebeurde dus zaterdagavond door beide heren te benoemen tot erelid van de v.v. Noordster, een titel die dus maar voor weinigen is weggelegd, maar die Jan Franzen en Aike Krol absoluut hebben verdiend!

Eerder verschenen:

Gratis kennismakingsles Popschool in Oude en Nieuwe Pekela
23 februari: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
Vijf podiumplaatsen voor Jan Mein op NK masters langebaan
22 februari: Kinderbingo in de Kiepe Nieuwe Pekela
22 maart: Kinderdisco in de grote zaal van de Kiepe
Voorjaarsbekalking door loonbedrijf A.D. en J.J. Moed
3 maart: Regionale jeugdavond over 'Geloven is topsport'
20 februari: Bingo in kantine vv PJC
23 en 24 februari: Gezellige markt in jongerencentrum Ons Stee
20 februari: Kinderdisco in Kidzklub Ons Stee in Oude Pekela
Zaterdagavond opening 'nieuwe' kantine Pekelder Boys
30 maart: Voorjaarsmarkt in zaal achter Pekelahof
Help Theater Pannenkoek met crowdfundingactie voor gratis voorstelling
Henk Berkenbosch nieuwe hoofdtrainer korfbalvereniging WSS
23 februari: Workshop 'Rite of the Womb' voor vrouwen
Valerie Orsel kampioen op Groninger indoor kampioenschappen pony's
De Crazy Car Run zet zich in voor het UMCG Kanker Researchfonds
Toneelvereniging PALVU doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne
Noordster verliest sneu van VKW
Wedstrijd Makkelijke Moestuinen door Uitdeelpunt Eerste Hulp

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

sg66g8fb6jfmufn8doj3foc9j3