Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp stelt 100 Kerstpakketten beschikbaar

Geplaatst: dinsdag 11 december 2018 om 19:55 | Views: 3484

Auteur: Rebecca Roelans

PEKELA - Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp stelt 100 Kerstpakketten beschikbaar voor diegene die net overal buiten vallen. Het is een misvatting dat armoeden alleen voorkomt bij mensen met een (bijstands-) uitkering. Zo is er een gezin met 2 kinderen, vader werkt zich in het ronde, en heeft een maandinkomen van ongeveer € 1820,- (inclusief kindgebonden budget).

Een echtpaar verdient samen ongeveer € 3000,- per maand, kopen een huis met een hypotheek van € 750 per maand. Vaste lasten onderhoud en kosten woning per maand ongeveer € 150. Zij kunnen goed rondkomen, dan wordt de vrouw werkeloos en valt er een inkomen weg. Zij houden € 1813,- over om al hun vaste lasten te betalen en te eten. (er is geen sprake van huursubsidie en aanspraak maken op omdat men net iets te veel inkomen heeft!!) In beide situaties valt men ongeveer € 4,00 tot € 11,00 per maand boven het inkomen van een bijstandsgezin ca. € 1809,-- Inclusief toeslagen enzo.

En omdat deze mensen dus even iets boven de bijstandsgrens zitten vallen zij overal buiten. Deze groep mensen wordt een steeds grotere groep en zij kunnen vaak nergens aankloppen. Mede om die reden stelt Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp ook dit jaar weer 100 Kerstpakketten beschikbaar op maandag 24 december van 10.00 – 17.00 uur.

Tijdens het maken van dit bericht kon er nog een oproep geplaatst worden, maar inmiddels hebben zich al 103 gezinnen zich aangemeld. Dit is alleen voor degene die GEEN pakket ergens anders krijgt, zoals van (werk, voedselbank, andere site,s , hulpverlening, of van wie ook)

Er word gecontroleerd, en met andere site,s gekeken of daar ook aangevraagd wordt. Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp is, in 2012 een hulpgroep op Facebook gestart, waar op het moment 4.689 leden zijn aangesloten. Deze leden helpen elkaar gratis en belangeloos. Ieder lid die iets over heeft qua kleding , huisraad, tuinartikelen , etenswaar, fietsen enz kan het weer doorgeven aan een ander lid zodat men toch aan de spullen kan komen die financieel niet meer kunnen, men is bereikbaar voor elkaar of ondersteunt waar geen geld voor beschikbaar is bij de reguliere Hulpverlening.

Het bestuur van Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp en haar vrijwilligers wil hierbij de sponsoren bedanken die dit jaar ook weer het kerstpakket hebben mogelijk gemaakt, maar ook de sponsoren en ondersteuning die dit jaar is gegeven voor diegene die vaak op het moment in onze samenleving buiten de boot vallen.

Het bestuur van de Stichting bedankt ook alle vrijwilligers die met elkaar de schouders er onder te zetten, zodat dat de Kringloop Uitdeelpunt in Heiligerlee een plek is voor mensen die daar een zingeving van hun dag vinden, elkaar steunen en ook andere die in nood zijn een helpende hand toesteken.

Eerder verschenen:

Meeste stemmen voor SP, gevolgd door Forum voor Democratie en PVV
Gevonden Rabobank pinpas afgegeven bij servicebalie Jumbo
N366 Nieuwe Pekela - Veendam dicht van 22 t/m 25 maart
Extra aanhangwagen-controles op N366, voorkom boete met deze tips
Leerlingen obs de Linde planten bomen tijdens Boomfeestdag
Expositie Els van Gelderen-Boissevain in gemeentehuis Pekela
Pekelder Proatcafé over de middenstand in de jaren 60 druk bezocht
23 maart: Sporten voor kinderen die vechten tegen kanker
Nog geen woningen in Pekela aangesloten op glasvezel
30 maart: Belangrijke bekerwedstrijd Pekelder Boys JO13-1
13 april: Oldambt Zingt met Lars Gerfen en De Kleine Parels
Leerlingen Groen van Prinstererschool wandelen voor water
Toernooi Dynamic Tennis in de Spil gehouden op 18 maart 2019
19 meert Pekelder Proatcafé over Pekelder middenstand in de Kiepe
19 april: Paaseieren zoeken in de Binding voor kinderen van 2 tot 8 jaar
5 april: Bingo in de Binding i.s.m. korfbalvereniging WSS
23 maart: Uitvoering musical De Bestemming in PKN kerk centrum Veendam
Pekela Schoon doet mee met Landelijk Opschoondag
Noordster neemt punt mee uit Friesland
Auto met twee volwassenen en een kind slaat over de kop in Apollolaan

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

jr37cfoc220u9il44pmrkjf8j5