Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp stelt 100 Kerstpakketten beschikbaar

Geplaatst: dinsdag 11 december 2018 om 19:55 | Views: 3294

Auteur: Rebecca Roelans

PEKELA - Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp stelt 100 Kerstpakketten beschikbaar voor diegene die net overal buiten vallen. Het is een misvatting dat armoeden alleen voorkomt bij mensen met een (bijstands-) uitkering. Zo is er een gezin met 2 kinderen, vader werkt zich in het ronde, en heeft een maandinkomen van ongeveer € 1820,- (inclusief kindgebonden budget).

Een echtpaar verdient samen ongeveer € 3000,- per maand, kopen een huis met een hypotheek van € 750 per maand. Vaste lasten onderhoud en kosten woning per maand ongeveer € 150. Zij kunnen goed rondkomen, dan wordt de vrouw werkeloos en valt er een inkomen weg. Zij houden € 1813,- over om al hun vaste lasten te betalen en te eten. (er is geen sprake van huursubsidie en aanspraak maken op omdat men net iets te veel inkomen heeft!!) In beide situaties valt men ongeveer € 4,00 tot € 11,00 per maand boven het inkomen van een bijstandsgezin ca. € 1809,-- Inclusief toeslagen enzo.

En omdat deze mensen dus even iets boven de bijstandsgrens zitten vallen zij overal buiten. Deze groep mensen wordt een steeds grotere groep en zij kunnen vaak nergens aankloppen. Mede om die reden stelt Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp ook dit jaar weer 100 Kerstpakketten beschikbaar op maandag 24 december van 10.00 – 17.00 uur.

Tijdens het maken van dit bericht kon er nog een oproep geplaatst worden, maar inmiddels hebben zich al 103 gezinnen zich aangemeld. Dit is alleen voor degene die GEEN pakket ergens anders krijgt, zoals van (werk, voedselbank, andere site,s , hulpverlening, of van wie ook)

Er word gecontroleerd, en met andere site,s gekeken of daar ook aangevraagd wordt. Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp is, in 2012 een hulpgroep op Facebook gestart, waar op het moment 4.689 leden zijn aangesloten. Deze leden helpen elkaar gratis en belangeloos. Ieder lid die iets over heeft qua kleding , huisraad, tuinartikelen , etenswaar, fietsen enz kan het weer doorgeven aan een ander lid zodat men toch aan de spullen kan komen die financieel niet meer kunnen, men is bereikbaar voor elkaar of ondersteunt waar geen geld voor beschikbaar is bij de reguliere Hulpverlening.

Het bestuur van Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp en haar vrijwilligers wil hierbij de sponsoren bedanken die dit jaar ook weer het kerstpakket hebben mogelijk gemaakt, maar ook de sponsoren en ondersteuning die dit jaar is gegeven voor diegene die vaak op het moment in onze samenleving buiten de boot vallen.

Het bestuur van de Stichting bedankt ook alle vrijwilligers die met elkaar de schouders er onder te zetten, zodat dat de Kringloop Uitdeelpunt in Heiligerlee een plek is voor mensen die daar een zingeving van hun dag vinden, elkaar steunen en ook andere die in nood zijn een helpende hand toesteken.

Eerder verschenen:

25 januari: Zang- en gebedsdienst in Christelijke geref. kerk
25 en 26 januari: Inzameling oud papier bij Wedderwegkerk
Wethouder Henk Busemann leest voor bij de peuters
27 januari geen inloop in het OdensehuisPekela e.o. in de Molenhof
7 februari: (G)oud Gezond!; Informatie- en doedag voor 75 plussers
Ontmanteling hennepkwekerij Holland Marsh
Superbloedwolfmaan ook vanuit Pekela goed te zien
Wethouder Henk Busemann leest voor tijdens De Nationale Voorleesdagen
26 januari: Kledingbeurs voor minima aan Holland Marsh 17 D
26 januari: Pekela Schoon gaat zwerfvuil opruimen in Oude Pekela
Mid-winter instuif Kapiteinshuis trekt veel bezoekers
30 januari: Open dag Dollard College Pekela
20 februari: Foto speurtocht voor kinderen van 7 t/m 12 jaar
Damacota contracteert Cor Grozema als hoofdtrainer
GEVONDEN: fietssleutel in Oude Pekela
21 januari t/m 16 maart: Expositie Ina Walvis in gemeentehuis Pekela
16 februari: Rommel- en kledingmarkt in Ontmoetingscentrum de Kiepe
Scholen Floorballtoernooi weer een groot succes
Pekela en Acantus starten spreekuur in het gemeentehuis
Kies je Sport en Cultuur gaat digitaal verder!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

fcnih2fu85aracj554079klhe7