Leerlingen Dollard College verwennen mantelzorgers met high tea

Geplaatst: woensdag 14 november 2018 om 13:00 | Views: 5988

Auteur: Rebecca Roelans

OUDE PEKELA - Zaterdag 10 november, tijdens de Landelijke Mantelzorg dag, hebben leerlingen van het Dollard College de Mantelzorgers van Pekela met een high tea verwend. Ook was Maxima Kleding te gast met een modeshow.

Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders geeft mantelzorg (circa 4,4 miljoen). Ongeveer 750.000 mantelzorgers geven zowel langdurig (meer dan 3 maanden) als intensief (meer dan 8 uur per week) hulp. 1 keer per jaar wordt er, op 10 november, Landelijk aandacht gevraagd om stil te staan bij deze mensen, die zich vaak niet herkennen in het begrip Mantelzorg. Voor hen is het vaak de gewoonste zaak van de wereld. Voor de samenleving zijn zij goud waard en onbetaalbaar.

Er werden kort wat tips gegeven aan de Mantelzorgers wat zij in de drukke werkzaamheden van hun zorg verlenen kunnen doen. Vooral blijven ademhalen. 3 minuten goed in en uit ademen en 2 tellen Rust. In een moment van stress kan dit goed werken. Voor Mantelzorgers is ontspannen een wezenlijke behoefte en noodzaak om hun taak vol te kunnen houden. Even niet zorgen, even een moment voor jezelf.

De leerlingen van het Dollard College verzorgde deze middag met een fijne catering een prachtige high tea. We kunnen trost zijn op deze leerlingen die op hun vrije zaterdag zich hebben ingezet voor hun dorpsgenoten die zorgdragen voor een ander.

Tussen het publiek aan de feestelijk gedekte tafels zit wethouder Henk Busemann. Na zij speech komen de maximalisten uit de kleedkamer. Het zijn vrijwilligers van Maxima en hun kinderen die vol trots in prachtige winterkleding langs flaneren. Alle stijlen komen voorbij: moeders in hippe outfits, een western-girl met cowboylaarzen, mooie meiden en een coole gast in schoolkleding, charmante vrouwen in streetwear tot chique dames die zo kunnen aanschuiven bij de high-tea die leerlingen van het Dollard college serveren. En de finale maakte de show helemaal geniaal: een bruid en bruidegom in vol ornaat. Het publiek geniet en klapt. Een laag inkomen en er toch goed uitzien deze winter? Shoppen bij Maxima is de oplossing. Dat is ook weggelegd voor inwoners van Pekela.

De middag werd muzikaal afgeslopen met het zingen van bekende liedjes. Tot slot geeft een bezoeker aan dat hij de organisatie bedankt voor de gezellige middag. Tot volgend jaar.

Hierbij willen wij de leerlingen van het Dollard College en alle vrijwilligers die zich voor deze middag hebben ingezet nogmaals hartelijk danken. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

Fotoreportage

   Leerlingen Dollard College verzorgen high tea voor mantelzorgers

Eerder verschenen:

Gerard Bruning onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau
B&W komt over de Badde om bruggenkunst te bewonderen
Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

qj8oa5jb24u84c7sg23tpqv8n0