Noordster verliest derby nipt van WVV

Archieffoto

Geplaatst: maandag 5 november 2018 om 17:15 | Views: 2123

OUDE PEKELA - Zondagmiddag stond de derby van Oost-Groningen op het programma. Vorig jaar werd de wedstrijd om een onduidelijke reden op het troosteloze kunstgrasveld gespeeld, hetgeen toen in een 4-0 overwinning voor WVV resulteerde. Dit jaar was de ambiance een stuk beter, maar ook nu bleven de drie punten in Winschoten: 1-0.

Ondanks dat beide ploegen weinig kansen creëerden, was de eerste helft toch boeiend. Zoals verwacht had WVV de bal en ging Noordster loeren op de counter. De verdediging van de Pekelders stond echter prima waardoor Damy Sinot eigenlijk weinig te doen had. Ook Noordster wist in de omschakeling weinig te creëren. Toch was WVV blijkbaar angstig voor de counter van Noordster, want WVV-aanvoerder Marcel Smit hield Jordi Sanders met een grove overtreding onderuit. De scheidsrechter kon niet anders dan de rode kaart trekken. Uit de daaruit volgende vrije trap schoof Ronald Paans vanuit buitenspelpositie de bal binnen. De brilstand bleef dus staan. Zelfs toen WVV kort daarop een penalty kreeg, want Martijn Delger schoof de bal non-chalant naast de goal. Daarna bleef het een aantrekkelijke wedstrijd, maar grote kansen bleven aan beide kanten uit.

Ook na de rust was het lang wachten totdat de echte mogelijkheden zich aandienden. Na zo’n tien minuten was het Noordster-goalie Damy Sinot die knap een Winschoter schot pareerde. Echter kon hij halverwege de tweede helft niet voorkomen dat WVV op voorsprong kwam. Een afstandsschot van Martijn Drent leek houdbaar en niet al te hard, maar door de vervelende stuit verkeek de sluitpost van Noordster zich toch op de bal: 1-0. Dit was gezien het spelbeeld terecht, want aanvallend gezien hadden de Winschoters gewoon meer kwaliteit. Daarentegen wordt bij Noordster Rik Wubs in aanvallend opzicht enorm gemist, waardoor Kees Dun de laatste tijd nagenoeg alleen voorin loopt en de aanvoerder van de roodwitten op een eilandje voetbalt. Desalniettemin leek het daarom lange tijd op een 0-0 uit te draaien, want de centrale verdedigers van Noordster hadden de boel goed staan. Kevin Veld en Rick Lange gaven, op de penalty na, nagenoeg niets weg achterin en het duo had de nieuwe aanwinst van WVV, Jeroen Buurke, eenvoudig onder controle. Des te zuurder was het voor de Pekelders dat men een vrij “lullige” goal tegen kreeg en de nul niet wist te houden. Uiteraard ging Noordster daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar in plaats van gebruik te maken van de overtalsituatie speelde men nog steeds de lange bal. Dit leverde weinig op. Pas in de slotseconde kon Kees Dun vanaf randje zestien schieten, maar zijn schot werd getoucheerd en rolde net naast de goal. Daarvoor hadden de Winschoters al wel wat kansjes gehad op de 2-0, maar ook daar werd het leer niet tegen de touwen gewerkt. Zodoende bleef de 1-0 op het scorebord staan als eindstand.

Een terechte nederlaag voor Noordster en eentje waarvoor niemand zich hoeft te schamen, want de Pekelders roeien simpelweg gewoon met de riemen die ze hebben en zien dan wel waar dit seizoen het schip strandt. WVV heeft hele andere doelstellingen en stelt op een andere manier hun selectie samen, waardoor het goed te verklaren is waarom Noordster haar meerdere moet erkennen in WVV. Toch had een verrassing er vandaag wel ingezeten en dat is de zure nasmaak die blijft hangen. Hoe dan ook, komen de Winschoters ook nog een keer in Pekela op bezoek en wie weet, kan de ploeg van Gerard Wiekens dan wel stunten. Bovendien hebben de Pekelders volgende week een “extra” kans op punten, want dan wordt de wedstrijd tegen VKW ingehaald!

Eerder verschenen:

Vertrektijden van alle bussen wijzigen op zondag 9 december
8 december: Kerst-/wintermarkt in Het Tehuis
25 november: Joh. de Heer Zangavond Baptistengemeente Nieuwe Pekela
27 november: Pekelder Proatcafé in de Riggel Boven Pekela
N366 wegvak Veendam - Nieuwe Pekela blijft komend weekend open
Opening eerste prefab hennephuis ter wereld
Leger des Heils collecteert in Pekela
Noordster ondanks prima inzet ook tegen SWZ onderuit
24 november: Zwerfvuilactie door Pekela Schoon in Nieuwe Pekela
Geslaagde 38e Pronkjewail toernooi KV WSS
Sint en Pieten bereiden zich voor op vertrek naar Pekela
Rock-On actie 'Rocken tegen kanker'
Dennis Kok en Simone Immenga stiekem getrouwd
Druk bezochte winterfair bij Christelijke Gereformeerde kerk
Proeftuin Boven Pekela en Doorsneebuurt aardgasvrij van start
Realisatie Villa Hemp in Oude Pekela stap dichterbij
Succesvolle 2e Regionale Vogelshow in Alteveer
Vandaag: Winterfair bij de Christelijke Gereformeerde kerk
Hendrik Wester komt met goede beoordelingen uit de VVN-fietscontrole
Watertoren bij een ondergaande zon

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

o3qjprlbv7526gnj3vn2ltn8m4