Geslaagde Gamma Racing Day voor Colin Broesder

Geplaatst: maandag 20 augustus 2018 om 21:40 | Views: 10713

OUDE PEKELA / ASSEN - Afgelopen weekend was weer de jaarlijkse Gamma racing day in Assen. Colin Broesder uit Oude Pekela deed ook dit jaar weer mee in de Gamma Yamaha R125 cup. Vorig jaar maakte Colin hier zijn debuut in deze klasse. Hij heeft het afgelopen jaar veel progressie geboekt in de resultaten tijdens de trainingen en de wedstrijden. Op de zaterdag en de zondag worden er 2 races verreden.

De training en kwalificatie op de zaterdag zag er veel belovend uit, namelijk een 6e startplek tijdens de races. Tijdens race 1 kon Colin deze goede startplek na een spannende wedstrijd omzetten in een 4e plaats. Ook in de 2e race was het wederom super spannend maar hier moest hij genoegen nemen met een 7e plek. Je hebt een apart kampioenschap voor de rookies (coureurs die dit jaar voor het eerst in deze klasse rijden) en een kampioenschap voor de coureurs die al meerder jaren in deze klasse rijden. Colin werd over de beide races van zaterdag 1e bij de niet-rookies.

Zondag mochten de coureurs na de training een aantal demo ronden op het grote TT circuit rijden. Hierna was de kwalificatie waar Colin het nog iets beter deed dan gisteren wat resulteerde in een 5e startplek op de grid. Tijdens race 1 werd Colin 5e en in race 2 eindigde hij op de 4e plaats. In het dagklassement van de zondag werd Colin 2e bij de niet-rookies. Colin kijkt terug op een geslaagd weekend met zeer goede resultaten. Dit smaakt naar meer en hij doet zijn uiterste best om dit goede resultaat vast te houden.

Afgelopen woensdag 15 augustus kwam een droom voor Colin uit, hij mocht een aantal ronden op het grote circuit rijden op een Yamaha R3. Dit is de raceklasse na de R125 cup. Deze motor heeft meer vermogen en meer topsnelheid dan de R125. Hij kwam dan ook met een big smile van de motor af. Wie weet zien we Colin ook op deze motor tijdens de R3 cup.