Swier Doedens wint de Open Pekelder Kampioenschappen 2018

Algemeen kampioen en overige vakwinnaars Open Pekelder Kampioenschappen 2018

Geplaatst: zondag 27 mei 2018 om 08:05 | Views: 7020

Auteur: Frans Nuninga

PEKELA - Op zaterdag 26 mei 2018 organiseerde HSV De Beurs voor de 15e keer op rij de Open Pekelder Kampioenschappen stekvissen. De interesse voor de wedstrijd was uitstekend. Er moest zelfs gewerkt worden met een forse reservelijst. Voor de mensen op de reservelijst geldt: wil je er volgend jaar bij zijn, dan moet je je dus op tijd opgeven om verzekerd te zijn van een plekje in het deelnemersveld.

Voor dit soort wedstrijden is er ook vanuit de organisatie toch altijd wel een zekere spanning. Is alles goed voorbereid, heb ik alles ingepakt, ben ik niets vergeten en natuurlijk slechte nachtrust omdat je bang bent je te verslapen. Volgens mij wel een gevoel dat iedere visser herkend. Maar goed, ik ben om half 5 op gestaan en kort daarna vertrokken naar restaurant Pekelahof om op tijd te kunnen starten met de inschrijving.

Even voor 7 uur, na een kort welkomstwoord, kon men vertrekken naar het parcours aan het kanaal Veendam-Musselkanaal in Stadskanaal. Er werd gevist in 3 vakken. Om half negen werd het startsein voor de wedstrijd gegeven en kon worden begonnen met vissen.

Er was ons voor die dag (te) mooi weer voorspeld, droog een blauwe lucht en een graad of 28 met weinig wind. Dat soort temperaturen maakt dat menigeen het zweet al duimendik op het voorhoofd had voor er nog maar een visje was gevangen. Om 13.00 uur werd het signaal einde wedstrijd gegeven, werden de gevangen vissen gewogen en de vrijheid teruggegeven. De totale vangsten waren niet super. Totaal over 3 vakken ongeveer 80 kilo vis is nou niet echt bijzonder te noemen. Waar de een de weegschaal niet in beweging krijgt en een 0 moet laten noteren, zorgt de ander toch voor flinke gewichten met zeelten en hier en daar een verdwaalde brasem.

Naast al deze vissen die meetellen voor de eindklassering wist Anne Bruins toch ook een mooie Karper te haken. Mooi voor de foto maar dit soort mooie vissen kunnen direct weer van de vrijheid genieten omdat ze zijn uitgesloten in deze wedstrijd.

In de loop van de middag kon de voorzitter van HSV de Beurs, Frans Nuninga, de prijzen uitreiken. Hij maakte bekend dat Swier Doedens de kampioen van de editie 2018 is geworden. Swier wist in vak A uiteindelijk ruim 7 kilo vis te vangen en liet daarmee de nummer 2 in het vak (Dick Kruise met ruim 4 kilo) achter zich. Hij ontving de fraaie wisselbokaal en een envelop met de geldprijs van € 350,00.

In vak B wist Antoon Kuil de eerste plaats te veroveren met ongeveer 5,5 kilo vis.

In vak C was Altjo Imminga de nummer 1 met bijna 7 kilo vis.

Afsluitend kan worden teruggekeken op een geslaagde dag die zeker een vervolg zal krijgen op de nationale hengeldag 2019. De organisatie zal haar best doen om ook van de 16e editie op 25 mei 2019 weer een succes te maken. De organisatie wil benadrukken dat het organiseren van een dergelijke dag niet mogelijk is zonder de hulp van de vele vrijwilligers, de hoofd sponsoren: Hengelsport ARA te Stadskanaal, Hengelsport Veendam/ Winschoten, de Graankorrel te Oude Pekela, restaurant Pekelahof, slagerij Huizing, de vele andere sub-sponsoren en zeker niet te vergeten de sportieve inzet van alle deelnemers.

Bedankt hiervoor!

HSV De Beurs
Oude Pekela

Fotoreportage

   Open Pekelder Kampioenschappen stekvissen 2018

Eerder verschenen:

Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

fp6dsmuf9m1k6ebste43ooqec1