Harm Mellies naar internationaal darttoernooi voor mensen met een beperking

Geplaatst: donderdag 15 februari 2018 om 10:40 | Views: 4935

OUDE PEKELA - Harm Mellies uit Oude Pekela is geplaatst voor The Hague Disability Darts Invitational, dat aankomende zaterdag 17 februari 2018 plaatvindt in het Haagse Theater aan het Spui. Mellies neemt het in de kwartfinale op tegen de Amersfoortse Kees van Wielink.  Het evenement is identiek aan ieder ander (inter)nationaal darttoernooi, inclusief opkomstmuziek, ‘onehundredandeighty’s’ door de luidsprekers, officials van de Nederlandse Dartbond (NDB) en livecommentaar, maar verschilt in één opzicht: de zestien topspelers uit binnen- en buitenland hebben allen een handicap.

Door hen wordt gestreden om de beker, het prijzengeld én rechtstreekse deelname aan de WDDA Winmau World Masters Championschips 2018, de wereldkampioenschappen die later dit jaar in Engeland worden gehouden. Het volledige programma van de middag, inclusief deelnemersveld en loting, is nu vervolledigd. The Hague Disability Darts Invitational is een initiatief van Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten.

In alles lijkt het darttoernooi op de World Darts Trophy en de International Darts League. Zo zijn er zestien topspelers uit binnen- en buitenland en vervult meervoudig kampioene rolstoelracen Willy Feenstra de rol van de allereerste ‘roll-on girl’ ooit. Alle wedstrijden worden gespeeld op een podium, met opkomstmuziek en officials van de Nederlandse Dartsbond (NDB). Marco Meijer, onder meer de caller bij de Bauhaus Dutch Open Darts en Lakeside World Darts, zorgt voor de onehundredandeighty’s; Jacques Nieuwlaat, commentator van RTL Darts, kondigt de spelers aan. Het gehele toernooi wordt bovendien live gestreamd. Hiermee is The Hague Disability Darts Invitational een uniek evenement, niet alleen voor de deelnemende paradarters, maar iedere liefhebber van de dartsport.

Initiatiefnemer Hans Willink: “Ook darters met een handicap verdienen een volwaardig darttoernooi. We hopen op een Barney-effect: hoe mooi zou het zijn als meer mensen, met of zonder handicap, inzien dat ze dit óók kunnen? Ook aan de mensen die nog niet zo lang geleden hebben moeten leren leven met een handicap, willen we het signaal afgeven: ‘Het leven is niet voorbij, je kunt nog zóveel. We willen deze mensen de dag van hun leven geven.”

Ga voor meer informatie/tickets naar de website van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten: www.stichtinghsg.nl.

Zaterdag 17 februari 2018

Programma

10:25 uur Opening toernooi door Haagse darter Roland Scholten (dartsanalist RTL en eerste Nederlander die in Las Vegas wereldkampioen werd).
10:30 uur Start 1/8 finale: Vincent D’hondt (BE) – Fuat Akbulut, Kees van Wielink – Harm Mellies, Kevin Stringer (GB) – Ynske Snelleman, Tony Pass (GB) – Anton van Hemert
12:30 uur Lunchbreak
13:30 uur Arie van der Rassel – Harry de Weerd, Bernard Martens (BE) – Jesper Andersen (DK), Joop Sterken – Ricardo Hermans, Serge van Belle (BE) – Wilco Wassink
15:50 uur Kwartfinales
18:10 uur Break
19:30 uur Halve finales
21:15 uur Finale en prijsuitreiking door sportwethouder Rabin Baldewsingh
22:15 uur Eind

Entreeprijs: €10 - €15

Eerder verschenen:

Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

7jqabmn35gjgtrljq9balpclu7