PVV-lijsttrekker op de bres voor perspectief in Pekela

Geplaatst: zondag 11 februari 2018 om 12:25 | Views: 9491

PEKELA - Voor de gemeenteraadsverkiezing van maart 2018 is de 47-jarige Arthur van Dooren de aangewezen lijsttrekker voor de Partij voor de Vrijheid (PVV) in de gemeente Pekela. De lijsttrekker is gemotiveerd om aan de slag te gaan in zijn gemeente en wil het verschil maken.

Arthur van Dooren woont sinds 2001 in het Noorden en sinds 2007 in Pekela. Voor Van Dooren staat het als een paal boven water dat de PVV de enige partij is die voor de Nederlanders opkomt. "Niet voor de EU en ook niet voor de wereld." Van Dooren is van mening dat de mensen in Pekela al veel te ver zijn afgegleden door het jarenlange beleid van pappen en nathouden. "Dat moet veel beter. De Pekelder moet weer trots worden op zichzelf en moet weer gaan bepalen wat daar gebeurd."

Partijprogramma's
Het partijprogramma met kernpunt is dat de gemeenten zich dienstbaarder naar de burgers moeten opstellen en dat het voor nieuwe ondernemers aantrekkelijk moet worden gemaakt om te ondernemen. Pekela

Voor Pekela wil Van Dooren dat de gemeente boeren, maar ook nieuwe, innovatieve bedrijven veel sneller faciliteert, zonder bureaucratie, zodat er werkgelegenheid komt en hooggeschoolde mensen ook naar Pekela willen komen. De gemiddeld lager geschoolde Pekelder kan dan werk vinden in bijvoorbeeld de toelevering van deze nieuwe bedrijven. Volgens Van Dooren hebben de mensen in Pekela de indruk dat de gemeente tegen hun werkt in plaats van voor hun. Dat zou komen omdat de gemeente onzichtbaar is. Het gevoel moet terugkeren dat de gemeente er daadwerkelijk voor de burger is en dat kan alleen maar als de gemeente de burger laat participeren.

Verder wil Van Dooren dat de afvalstoffenheffing naar beneden gaat (lastenverlichting) en terug naar twee afvalcontainers per huishouden. De hondenbelasting mag wat hem betreft worden afgeschaft. "Het laatste is simpelweg een appeltje voor de dorst voor de gemeente." Hij wil geen windturbines in of bij het dorp omdat die volgens hem op subsidie draaien. Schade door aardgaswinning moet fatsoenlijk worden afgehandeld, herstelt door bedrijven uit de directe omgeving.

Ook vindt Van Dooren dat één keer per vier jaar zeggen wat je wil veel te weinig is. "Eén keer per vier jaar beloof je iets moois en daarna zit je vier jaar vast op het pluche". De burger moet veel vaker inspraak hebben. Dat zou kunnen door bijvoorbeeld een ouderenparlement, aangezien zij de groep zijn die weten waar ze tegenaan lopen. Vaak zijn er in de politiek patstellingen omdat de politiek het gewoon niet weet. Vraag dan maar wat de burger wil. Van Dooren wil levensloopbestendig wonen in het dorp mogelijk maken waarbij jong en oud bij elkaar in de buurt (complex) wonen en naar elkaar omkijken. Zo blijven zowel de ouderen als de jongeren volgens Van Dooren langer in Pekela.

Het dorpsgezicht van Pekela moet in de oude situatie worden hersteld zodat de burger weer trots kan zijn op zijn dorp. De veiligheid van de openbare ruimte moet optimaal zijn. Geen losse stoeptegels, goede verlichting en dergelijke. Het AZC is nu weg en mag ook weg blijven van Van Dooren. "Het inkomensverschil is simpelweg te groot. Daardoor krijg je scheve ogen. Terwijl de asielzoeker iedere dag volle tassen boodschappen kan ophalen bij de winkel, moeten sommige Pekelders die afhankelijk zijn van de voedselbank 's avonds nadenken of ze wel of niet pindakaas op hun brood zullen doen voor avondeten. Het voorrang krijgen op een baan of huis wordt als grievend ervaren door de Pekelder." Aldus Arthur van Dooren.

Werkgelegenheid in de regio
Arthur van Dooren is van mening dat in het werkvoorzieningsbedrijf in Pekela mensen zitten die er niet horen. "Die zijn dusdanig goed dat die wel degelijk een normale baan aankunnen. Het landelijke beleid van de PVV is dat de bestaande gevallen met rust moeten worden gelaten maar dat nieuwe gevallen niet in deze werkvoorzieningsbedrijven terecht komen." De lijsttrekker stelt voor om een verbinding te maken met Oost-Groningen en een deel van Drenthe, zijnde een onderontwikkeld gebied met een economische achterstand. In dat gebied moeten ondernemers met elkaar om tafel gaan zitten om het verschil te kunnen maken. "Er moet hooggeschoold werk gecreëerd worden door bedrijven hierheen te halen, anders wordt het nooit wat. Studenten uit Groningen zijn dan wellicht geneigd in Groningen te blijven na hun studie. Iedereen is in slaap gesust, je krijgt je uitkering wel, pappen en nathouden, dat is de oorzaak van de ellende."

Bron: Gazet van het Noorden

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

9s2m3hq1lnr2iu2redmlfll477