Kylian Bulthuis Nederlands Kampioen en Silvan zilver in Oud-Turnhout (België)

Geplaatst: maandag 29 januari 2018 om 19:15 | Views: 8007

PEKELA - De broers Kylian en Silvan Bulthuis, beide succesvolle judoka's uit Oude Pekela, hebben de afgelopen weken mooie resultaten geboekt tijdens diverse wedstrijden/kampioenschappen. Zo werd Kylian met zijn team Nederlands Kampioen en ging Silvan afgelopen zaterdag naar huis met een zilveren medaille die hij won in België. Lees hieronder een verslag van de diverse kampioenschappen en wedstrijden.

Kylian woont doordeweeks in Heerenveen om het full-time trainingsprogramma te kunnen volgen en komt dan ook uit voor de club Judo Topsport Noord-Oost. Hij combineert hier zijn judosport met zijn laatste jaar HAVO. Ook heeft hij regelmatig trainingsstages in het buitenland. Zo is hij begin januari nog naar het Olympisch Trainingsstage in Mittersill (Oostenrijk) geweest waar zo’n 1.000 judoka’s aanwezig waren en gaat binnenkort voor een stage naar Parijs.

Afgelopen zaterdag, 27 januari vond de finaleronde plaats van de nationale mixteamcompetetie 2017/2018 voor senioren in Sportstad Heerenveen. Het team kwalificeerde zich in de eerste klasse nadat het team poulewinnaar werd in Leusden op 4 november 2017. In de halve finale moesten ze het opnemen tegen Budoclub Oud Geleen/Budokai Venlo en deze wedstrijd werd met 5 – 2 gewonnen. In de finale kwamen ze het combinatieteam tegen van Mattenkloppers/Veendam. Deze werd overtuigend gewonnen met 6-1. Hiermee is het team van Judo Topsport Noord-Oost 2 Nederlands Kampioen geworden. Het eerste team van Judo Topsport Noord-Oost werd ook kampioen, zij kwamen uit in de hoofdklasse.

Op 9 december 2017 deed Kylian mee aan Nederlands Kampioenschappen teams. Deze waren voor de -18 en werden in Almelo gehouden. Er stonden 28 teams ingeschreven. De eerste wedstrijd was het team vrijgeloot, waarna ze tegen het team van Noord-Holland 1 moesten. Deze wedstrijd werd gewonnen met 4-3, vervolgens moesten ze tegen Stichting Shogonai uit Dronten en werd overtuigend gewonnen met 7-0. De halve finale werd gespeeld tegen één van de andere teams van RTC Heerenveen, Ippontime Noord-Oost. Ook deze wedstrijd eindigde in een 7-0 met winst voor het team van Kylian. In de finale kwamen ze het team van Kenamju tegen uit Haarlem. Deze werd wederom gewonnen, nu met 6-1 en hiermee was het team Nederlands Kampioen 2017 !

Silvan reisde afgelopen zaterdag, 27 januari af naar België met Judoschool Veendam. Hier werd de Jeugdtroffee van de pronvincie Antwerpen gehouden, georganiseerd door de Vlaamse Judofederatie. Silvan is eerstejaars in de -18 en won de eerste partijen met ippon. Hierdoor mocht hij het in de finale opnemen tegen zijn twee jaar oudere clubgenoot Thom Hensens. Silvan stond met een waza-ari voor, maar verloor helaas met een verwurging. Hierdoor ging hij huiswaarts met een zilveren medaille.

Eerder verschenen:

We zullen fysiotherapeute Inge Lenting gaan missen!
BINGO op Hendrik Westerschool in aanloop naar Koningsspelen
Gerard Bruning onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau
B&W komt over de Badde om bruggenkunst te bewonderen
Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

u2ipt0340fhjbpg54toqvq73r2