Groningers dol op proberen

Geplaatst: donderdag 16 november 2017 om 11:45 | Views: 5069

PEKELA - Koken met insecten, een intensieve bootcamptraining of een poging tot mindfulness; uit onderzoek van zorgverzekeraar Menzis onder zo’n 1000 Nederlanders* blijkt dat bijna de helft (49%) van de ondervraagden regelmatig iets nieuws probeert. Want, nieuwe dingen proberen is leuker dan altijd hetzelfde blijven doen, zo vinden de respondenten uit de provincie Groningen (88%). Proberen gaat vaak gepaard met vallen en opstaan, maar de meesten geven niet snel op; 88 procent van de ondervraagde Groningers zet door totdat hij of zij ergens goed in is.

Menzis wil met het onderzoek aantonen hoe proberen positieve energie geeft en biedt iedereen via samengezond.menzis.nl inspiratie om (gezonde) activiteiten te proberen.

Meer variatie in de Groningse keuken
Meer maaltijden met vis of vaker onbewerkte en verse ingrediënten gebruiken; 38 procent van de respondenten uit de provincie Groningen zou meer variatie willen aanbrengen in de maaltijden die ze bereiden. Een koolhydraatarme maaltijd of een maaltijd zonder suiker? Daar passen Groningers liever voor. De nuchtere Groninger verandert niet graag zijn of haar voedingspatroon door bepaalde ingrediënten niet meer te eten (20% Groningers vs. 30% landelijk gemiddelde). Ook zoeken Groningers niet graag de vurige grens op met het bereiden van een pittig gerecht (10% Groningers vs. 19% landelijk gemiddelde). Toch is de Groninger wel een echte durfal: bijna één op de tien ondervraagde Groningers (9%) is bereid om een maaltijd met insecten als vleesvervanger te proberen.

Groningers echte fanatiekelingen
Zwemmen, hardlopen of wielrennen? Groningers zijn fanatiek, één op de vijf (20%) ondervraagden zou weleens een sport willen proberen waarbij competitie en prestaties van belang zijn (vs. 13% landelijk gemiddelde). Ook krachttraining om het lichaam fysiek te veranderen, staat bij de respondenten uit de provincie Groningen hoog op het lijstje van proberen van proberen (32%). Gevaar gaan ze liever uit de weg; slechts 4 procent geeft aan een risicovolle sport uit te willen proberen (vs. 11% landelijk gemiddelde).

Menzis daagt Groningen uit
Menzis roept Groningers op om komende weken over te gaan tot actie en te gaan proberen. Nieuwe dingen proberen is voor iedereen de belangrijkste stap naar verandering; het geeft je positieve kracht. Ontbreekt de motivatie nog een beetje? Laat je deze week inspireren door de blogs van Lienke de Jong (Dear Good Morning) en Marlieke Koks (Cotton and Cream), zij zijn de afgelopen weken druk bezig zijn geweest om uit hun comfortzone te stappen en nieuwe activiteiten te proberen. Waar wacht je op?

Toelichting op het onderzoek
Dit onderzoek is in opdracht van Menzis uitgevoerd onder 1045 Nederlanders tussen de 25 en 55 jaar, representatief op leeftijd en geslacht. Het onderzoek is uitgevoerd door Novio Research. Novio Research werkt uitsluitend met gecertificeerde (internationale) onderzoek- en veldwerkbureaus die zich committeren aan Esomar richtlijnen en zijn aangesloten bij de Nederlandse Marktonderzoeksassociatie (MOA). Dit borgt de garantie voor onafhankelijkheid en kwaliteit van de dataverzameling.

*Dit onderzoek is in opdracht van Menzis uitgevoerd onder 1045 Nederlanders tussen de 25 en 55 jaar, representatief op leeftijd en geslacht.

Bron: Menzis

Eerder verschenen:

Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

8r72a4dn0qgdq2l8nj5a3skpf1