Publiek Vervoer maakt gunningsbesluit bekend

Geplaatst: maandag 16 oktober 2017 om 20:25 | Views: 5740

PEKELA - Publiek Vervoer Groningen Drenthe heeft het gunningsbesluit bekend gemaakt. De gunning betreft het Wmo-vervoer, het leerlingenvervoer, Participatiewetvervoer, de Hubtaxi en ondersteuning van buurtbussen en lokaal vervoer. Opdrachtgevers zijn de 35 gemeenten in Groningen en Drenthe en het OV-bureau Groningen Drenthe.

De opdrachtsom bedraagt in totaal circa 35 miljoen euro per jaar, verdeeld over zeven percelen. Voor alle regio’s zijn voldoende offertes binnengekomen om een goed afgewogen keuze te kunnen maken.

Prijs én kwaliteit tellen
Publiek Vervoer heeft de offertes van vervoerders op verschillende aspecten beoordeeld. Zo staat naast de prijs óók de continuïteit en een goede kwaliteit van de dienstverlening aan inwoners voorop. Uitgegaan wordt van een gezonde bedrijfsvoering en duurzame samenwerking met andere taxivervoerders. Alle aanbiedingen zijn daarom ook getoetst aan een minimale kostprijs om abnormaal lage biedingen tegen te gaan. Daarnaast is er ook gelet op hoe vervoerders omgaan met diverse thema’s, zoals duurzaamheid. Verder is aan inschrijvers gevraagd om zoveel mogelijk vaste arbeidsplaatsen te creëren, zodat kwaliteit en vakmanschap behouden blijven. Verder geldt voor eventuele overname van huidig personeel de OPOV-regeling (Overgang Personeel Overgang Vervoer).

Wanneer is de gunning definitief?
Zoals wettelijk voorgeschreven moet Publiek Vervoer alle inschrijvers in staat stellen om gedurende 20 dagen bij de rechter bezwaar aan te tekenen tegen het gunningsbesluit. Deze periode wordt ook wel de Alcateltermijn genoemd. Na afloop van de bezwaarperiode en na afhandeling van eventuele gerechtelijke procedures, wordt de gunning definitief en worden de overeenkomsten met de vervoerders afgesloten. De contracten hebben een looptijd van vier jaar en enkele maanden, met de optie om nog twee maal met twee jaar te verlengen.

Achtergrond informatie Publiek Vervoer
Onder publiek vervoer verstaan we alle vervoersvormen waar mensen met een Wmo-pas en kinderen in het leerlingenvervoer gebruik van kunnen maken. Daarnaast is er een aantal vervoersvormen voor alle inwoners van Groningen en Drenthe, zoals de Hubtaxi (nu nog Regiotaxi) en de Buurtbus. De langjarige contracten voor deze vormen van vervoer lopen per 2018 af. Dit was de aanleiding voor alle gemeenten en de beide provincies om gezamenlijk te onderzoeken hoe de verschillende vormen van dit vervoer beter kunnen samengaan. Door de samenwerking en de afstemming met het openbaar vervoer kan dit vervoer op langere termijn goed en betaalbaar aangeboden blijven worden aan de inwoners. Dit verhoogt de bereikbaarheid van voorzieningen en de leefbaarheid in dunbevolkte gebieden. Het streven is om reizigers –waar mogelijkde kans te geven zelfstandig(er) te worden. De samenwerking biedt onder meer de kans om daar pilots voor op te starten.

Meer informatie : www.publiekvervoer.nl

Bron: PubliekVervoer.nl

Eerder verschenen:

29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Gemeente Pekela heeft scheidingsspreekuur
Roegbaindertocht bij veel wandelaars populair
GEVONDEN: Sleutelbos in Titanstraat Oude Pekela
Hanging basket-actie voor renovatie klok Lutherse Kerk
Vrijwilligers steken handen uit de mouwen tijdens NLdoet bij Siep & Co
13 april: Open dag bij Sportcentrum Zempo Oude Pekela
PCOB nodigt ANBO leden uit voor vergadering in Het Tehuis op 21 maart
Nieuwe exploitant van De Kiepe is een oude bekende
20 maart: Muziekvitaminen in MFC De Binding Oude Pekela
Korfbalvereniging WSS wederom actief met NLdoet
Braziliaans bezoek voor museum Kapiteinshuis
Paasfeest bij de burcht Wedde
19 maart: Samen eten in de (oude) Clockstede Nieuwe Pekela
Gemeente eert Pekelder wereldkampioen schaatsen Jan Mein
Bovenbouw Britanniaklap door hijskraan verwijderd
Stichting Luthers Erfgoed Pekela doet ook dit jaar mee met NLdoet
Pekelders strijden 13 april om Pekels Goud!
Oproep tot samen werken aan Verbinding bij de Binding!
De gemeente gaat weer maaien!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

pnb2scv8pb4i91pjusdqere4f3