Noordster verliest wedstrijd in de eerste helft

Geplaatst: maandag 16 oktober 2017 om 20:15 | Views: 4914

Auteur: Hans Hulzebos - Voorzitter vv Noordster

OUDE PEKELA - Het zonnetje schijnt en met een graad of 20 lijken de omstandigheden voor een mooie voetbalmiddag compleet, maar helaas wordt de wedstrijd gespeeld op kunstgras. Tel daar het ontbreken van scherpte bij op en een 4-1 nederlaag is het resultaat.

Over de eerste helft kan men kort zijn: Noordster was niet scherp en het oogde wat tam. FVC gaf de Pekelders bovendien geen tijd om te wennen aan het kunstgras. De Friezen trokken direct ten aanval en binnen drie minuten was de 1-0 daar. Deze klap kwam Noordster de eerste helft niet meer te boven, terwijl de ploeg uit Leeuwarden de voorsprong uitbouwde: 3-0.

Trainer Kenny Koning voerde in de rust twee wissels toe en dit pakte goed uit. Noordster speelde de tweede helft vrij goed en Rik Wubs schoot dan ook terecht de 3-1 binnen. Daarna waren Kees Dun en Christian Drent dichtbij de aansluitingstreffer, maar het mocht niet zo zijn. Doordat de 3-2 niet viel, tikte de tijd langzaam weg. Dat FVC de 4-1 nog maakte, deed er al niet meer toe.

Al met al dus een wedstrijd die eigenlijk na vijfenveertig minuten al was gespeeld. Puur door scherpte en wellicht het spelen op kunstgras. Zonde.. maar niet getreurd, want volgende week zijn er alweer nieuwe kansen. Ook dan moet Noordster uit naar Leeuwarden, maar dan om te spelen tegen LAC Frisia!