Noordster pakt punt op bezoek bij GRC Groningen

Geplaatst: maandag 2 oktober 2017 om 11:40 | Views: 5187

Auteur: Hans Hulzebos - Voorzitter vv Noordster

OUDE PEKELA - Op de dag dat Max Verstappen de Grand Prix van Maleisië wint en de Nederlandse volleybaldames de EK-finale spelen, werd er ook gewoon gevoetbald in de eerste klasse F. Na de overwinning van vorige week mocht Noordster vandaag aantreden in en tegen GRC Groningen.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt en de wedstrijd begon relatief rustig. GRC Groningen had daarbij wel het betere van het spel. Toch kwamen ze niet via een veldgoal, maar via een vrije trap op voorsprong. En bovendien een hele mooie vrije trap; een rechte streep richting de linkerhoek: 1-0. Ook Noordster kreeg een paar mogelijkheden. Zo kreeg Jordi Sanders een goede schietkans, maar zijn schot werd eenvoudig gevangen door de goalie van GRC. Kees Dun had ook de kans op de gelijkmaker, maar ook hij stuitte op de doelman van de Stadjers. Daarvoor hadden de Groningers de score al kunnen verdubbelen via een twee tegen één situatie. Rick Lange voorkwam echter dat de bal goed breed kon worden gelegd en Damy Sinot raapte de bal eenvoudig op.

In de tweede helft kwamen de Pekelders beter uit de startblokken en ze speelden gretiger dan in de eerste helft. Met een afstandsschot van Mark Wever gaf Noordster al aan op zoek te zijn naar de gelijkmaker en die kwam er dan ook. Diezelfde Mark Wever kreeg kort daarna een prima bal van Rik Wubs en besloot om de bal direct over de keeper heen te wippen. Het leverde een mooie goal op: 1-1. Een kwartier voor tijd kreeg Noordster twee grote kansen om zelfs op voorsprong te komen. Eerst kon Kees Dun vanuit een hoge bal schieten, maar de keeper werkte de bal tot corner. Uit diezelfde corner was het Mark Wever die net over kopte. Beide ploegen gingen daarna nog op zoek naar de winnende treffer, maar gescoord werd er niet meer. GRC scoorde nog wel een rode kaart na een harde sliding op het middenveld gevolgd door een elleboog, maar ook in de laatste paar minuten bleef het 1-1.

Beide ploegen zullen na afloop hebben gedacht 'er was vandaag meer te halen', maar kijkend naar de hele wedstrijd was dit een terechte uitslag. Volgende week staat er voor Noordster weer een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer komt Bergum naar Oude Pekela. Ook dan zullen er weer kansen zijn.