Noordster laat wederom titelkandidaat kansloos en viert dubbel feest

Geplaatst: maandag 10 april 2017 om 11:20 | Views: 4268

Auteur: Hans Hulzebos - Voorzitter vv Noordster

OUDE PEKELA - Op zaterdagavond moest Noordster op bezoek bij Valthermond. De opening van de kantine gaf hier aanleiding voor een feestje en daarom werd de wedstrijd op zaterdag gespeeld en niet op zondag. De Pekelders verstoorden dit feest door Valthermond op een 5-0 nederlaag te trakteren. Voor Kees Dun was het dubbelfeest na zijn 200ste competitiedoelpunt in het shirt van Noordster.

Na tien minuten was de grootste kans voor Valthermond. De aanvoerder van Valthermond kwam samen met hun spits op Damy Sinot af, maar rolde de bal in de handen van onze keeper. De aanval daarop was het Kees Dun, die door Casper Boneschansker werd aangespeeld, zijn man uitkapte en met links binnenschoot: 0-1. Valthermond nam vervolgens de aftrap, maar door goed drukzetten van de spitsen van Noordster was het Mark Wever die de bal veroverde, alleen op de keeper af kon gaan en het leer tegen de touwen kon werken: 0-2. In het resterende gedeelte van de eerste helft waren het de blauw-witten die een paar grote kansen kregen, maar de scherpte onderbrak.

In de tweede helft kreeg Valthermond weer een aantal kansen. De grootste kans was een kopbal, maar Damy Sinot was alert en ving de bal precies op de doellijn. Alles met een blauw-wit hart schreeuwde dat de bal erin zat, maar de scheidsrechter zag het goed. Als er doellijntechnologie was geweest had zijn horloge aangegeven 'NO GOAL' en daarom bleef het 0-2. Noordster kwam daarna beter in het spel en kreeg dan ook een dot van een kans. Gradus Abbas gaf de bal hoog voor en Jordi Sanders kon van dichtbij binnenschieten, maar hij schoot hard over. Hij had de wedstrijd definitief kunnen beslissen. Dit gebeurde een kwartier voor tijd als nog toen Kees Dun, na goed aanspelen van Marcel de Boer, alleen voor de keeper kwam te staan en dit keer met rechts binnenschoot: 0-3. Dit was tevens een persoonlijk succesje. Het was Kees Dun zijn 200ste competitiedoelpunt in het shirt van Noordster. Even later maakte hij ook nummer 201. Aangespeeld door Frank Davids kon hij dit keer buiten omgaan en laag over de grond de bal achter de keeper schieten: 0-4. De eindstand kwam op 0-5 te staan door Tim Scholtens. Goed voorbereidend werk van Jordi Sanders gevolgd door een goede pass van Christian Drent zorgde ervoor dat Tim Scholtens knap kon binnenschieten.

Al met al een terechte en mooie overwinning voor de Pekelders. De drie punten kon Noordster goed gebruiken in de strijd tegen degradatie en rechtstreekse handhaving lijkt zo steeds dichterbij te komen. Als de Noordsterren zo doorgaan dan moet dat zeker gaan lukken.