In de Schijnwerper: Lawn Tennis Club (LTC) Oude Pekela

Geplaatst: maandag 1 mei 2017 om 22:55 | Views: 11746

Auteur: Martje Ritzema en Ilse Davids

OUDE PEKELA - Vanaf de hoofdweg leidt een smal weggetje naar de accommodatie van de 67 jarige Lawn Tennis Club (LTC). Auto’s kunnen er precies langs om zo het ruime parkeerterrein te bereiken. In de Schijnwerper wordt welkom geheten door Kees Bartelds. Het is zondag 2 april, de zon schijnt en de banen liggen er pico-bello bij.

Video Freddy Stotefalk

En dat mag ook wel, want de 4 banen die LTC rijk is, zijn afgelopen winter helemaal vernieuwd en voorzien van een all weather laag. Bovendien zijn de hekken gerepareerd. De banen ogen mooi en netjes. Ballonnen geven aan dat er iets te vieren is. Rob Scholtens en Paulien Muis zijn aan het inzingen voor hun live optreden bij LTC.

Langzaam stromen leden toe om getuige te zijn van de officiële opening van de nieuwe banen. Het oudste lid, Martha Haaijer en het jongste lid, Sofie Nieland, mogen de openingshandeling verrichten. Martha houdt het lint vast en Sofie knipt het lint door. Zodra dit gebeurd is betreden vele jeugdige spelertjes de banen. Ze rennen zich eerst warm waarna een ballenkanon ballen in hun richting schiet. De in een mooie rij opgestelde jongens en meisjes krijgen om beurten de kans om de ballen terug te slaan. Een mooi gezicht, zoveel jongeren bij elkaar.

Het blijkt dat de ruim 120 tellende tennisclub een prachtig aantal jeugdige leden heeft. LTC doet er dan ook veel aan om tennissen voor de jeugd toegankelijk en aantrekkelijk te maken. Het lidmaatschapsgeld per jaar is niet hoog en je hoeft alleen maar een eigen racket en een paar sportschoenen aan te schaffen. Kees vertelt dat de club ook mee doet aan ‘Kies je sport’. Basisschoolkinderen kunnen dan een sportclub uitkiezen waar ze een aantal gratis lessen kunnen krijgen. Bovendien komt het Dollardcollege twee keer per jaar bij LTC voor introductielessen.br>
Elke vrijdagavond is er jeugdtraining en er is een aparte jeugdcommissie. Verder doet de jeugd van LTC mee aan de jeugdcompetitie die door de KNLTB (de tennisbond) georganiseerd wordt. Bij deze Tennis Kids World Tour worden de tennisbanen, bij de clubs die meedoen, omgetoverd tot bijvoorbeeld Roland Garros. ‘Kinderen vinden het geweldig om iets te doen wat ze ook op TV zien hè. Daarom organiseren wij ook regelmatig themazondagen.’ Een brede lach glijdt over het gezicht van Kees als hij het over de jeugdspelers heeft. De kleintjes beginnen te tennissen op een halve baan en worden ze iets beter dan stappen ze over op de driekwart baan. De gevorderden spelen uiteraard op de hele banen.

Maar niet alleen jeugd komt bij LTC tennissen. Ook volwassen weten de tennisbanen goed te vinden in Oude Pekela. Er wordt competitie gespeeld door een groep 35-plussers en twee avonden per week houdt men zich bezig met regionale competities, maar ook eigen clubkampioenschappen maken deel uit van het jaarprogramma van deze club. Verder zijn de toernooien (zoals het LTC Oude Pekela OPEN of het double trouble 17+ toernooi) erg in trek bij de leden, maar het leukste hiervan is dat iedereen die wil, mee kan doen. Van heinde en ver krijg je dan tennissers over de vloer wat bijzonder sfeervol en gezellig is.

Kees Bartelds legt uit waarom tennissen juist zo’n geweldige sport is in Oude Pekela. Het is erg laagdrempelig, want een contributie van € 100,00 per jaar is niet uitzonderlijk hoog. Je leert het spel snel en je kunt tot op hoge leeftijd blijven tennissen. Het is geen contactsport waardoor de kans op blessures klein is. Je kunt competitie spelen of gewoon gezellig voor de lol met een stel vrienden. Daarbij kun je kiezen of je een tegen een (enkel) speelt of dat je een wedstrijdje doet met zijn vieren (dubbel). Dat laatste kan ook gemengd, man en vrouw tegen man en vrouw. Een groot voordeel is dat er in Oude Pekela zomers en ’s winters kan worden doorgespeeld. Het enige dat je nodig hebt is een tegenspeler. En daarbij komt nog dat er vrijwel nooit wachttijden zijn omdat LTC beschikt over 4 banen. Je kunt gewoon langskomen en spelen, of het nu overdag is of ’s avonds, door de week of in het weekend, de banen zijn voor leden altijd toegankelijk.

Wil je een keer komen kijken of meedoen, dan kan dat altijd, nieuwe leden zijn van harte welkom. En de eerste 2 lessen zijn gratis. Bekijk anders ook even de website van LTC Oude Pekela.

Wil jij met jouw club/vereniging ook In de Schijnwerper mail naar martje@prachtigpekela.nl

Wil je zien waar ‘In de Schijnwerper’ al eens te gast was, neem dan een kijkje op PrachtigPekela onder de kop 'In de Schijnwerper'.

Foto's Martje Ritzema en Ilse Davids

Aan dit artikel is meegewerkt door

Martje Ritzema
fotograaf en redacteur
martje@prachtigpekela.nl
Freddy Stotefalk
Fotograaf en videograaf
freddy@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

sju6cdbq5h6e6e56k6snd8aou7