Noordster wint ook in Zuidbroek

Geplaatst: zondag 26 maart 2017 om 20:25 | Views: 4128

Auteur: Hans Hulzebos - Voorzitter vv Noordster

OUDE PEKELA - Dat Noordster na de winterstop op dreef is, is inmiddels in de regio bekend. Dat ZNC juist de neerwaartse spiraal te pakken heeft, was ook te zien aan de uitslagen van de afgelopen weken. Kortom, in Zuidbroek zou Noordster de vijfde overwinning van het jaar moeten binnenspelen. Makkelijk ging het niet, maar er werd inderdaad gewonnen.

In het eerste kwartier bleek al dat Noordster de beter voetballende ploeg was. Ze combineerden makkelijker en ZNC was aan de bal juist wat paniekerig. Het was dan ook meer dan terecht dat de Pekelders op voorsprong kwamen. Mark Wever wist via een hoogstandje het net te vinden. Hij wipte de bal over de tegenstander heen en schoot vervolgens via de onderkant van de lat raak: 0-1. Daarna lag de wedstrijd tien minuten stil vanwege een blessure aan de zijde van ZNC. Na deze korte pauze daalde het niveau van Noordster. Hierdoor wist ZNC eigenlijk voor het eerst in de wedstrijd de middellijn over te steken en ze waren direct trefzeker. Vanuit een vrije trap wisten de mannen uit Zuidbroek raak te koppen: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Direct na rust viel er genoeg te beleven. ZNC kwam via een prachtig schot op voorsprong, maar lang konden zij niet genieten van hun voorsprong. Een schot van Christian Drent kon namelijk nog worden gekeerd door de keeper, maar in de rebound maakte Rik Wubs de 2-2. Kort daarop kwam Noordster eindelijk weer op voorsprong. Een goed genomen vrije trap van Frank Davids kon door Casper Boneschansker worden binnengelopen: 2-3. Tien minuten voor tijd kon Noordster weer adem halen. Mark Wever gaf de bal knap mee aan Ronald Paans, die de verdediging van ZNC eruit sprintte, de bal fraai over de keeper van Zuidbroek heen schoot en zodoende de 2-4 maakte. Daarna had het wel 2-5 en zelfs 2-6 kunnen worden, maar Noordster verzuimde om de score te verhogen.

Desalniettemin zijn de spelers en supporters erg blij met de drie punten. Ondanks dat het een onnodig spannende wedstrijd was, stapte Noordster meer als verdiend als winnaar van veld!