20 oktober: Fittest voor senioren in de gemeente Pekela

Geplaatst: donderdag 22 september 2022 om 14:05 | Views: 4823

Auteur: Gemeente Pekela

PEKELA - Op donderdag 20 oktober 2022 organiseert de gemeente Pekela een fittest voor inwoners van 65 tot en met 85 jaar uit Nieuwe- en Boven Pekela in sporthal de Spil in Nieuwe Pekela. De gemeente vindt bewegen, gezond eten, goed slapen en sociaal actief zijn belangrijke ingrediënten om gezond en fit te blijven. De inwoners hebben onlangs een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de fittest.

Voldoende bewegen
Door mee te doen aan de fittest weten inwoners nog beter hoe gezond ze zijn en wat ze zelf kunnen doen om nog fitter te worden. Ellen van Klaveren, wethouder Sport en Welzijn: “Als gemeente vinden we het erg belangrijk dat onze inwoners gezond en fit blijven. De fittest is een mooie en laagdrempelige opstap naar een beweegactiviteit.’’

Fittest
De fittest vindt plaats op donderdag 20 oktober 2022 in sporthal de Spil in Nieuwe Pekela. De fittest bestaat uit acht onderdelen. Er wordt getest op spierkracht, balans, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie en reactievermogen. De wijkverpleegkundigen van Buurtzorg zijn aanwezig voor de bloeddrukmeting. Na afloop van de test is een persoonlijk gesprek met een adviseur. De deelnemers ontvangen dan direct informatie over de beweegmogelijkheden in de gemeente Pekela.

Aanwezigheid De Badde
Naast de fittest is er ook de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een medewerker van Welzijnsorganisatie De Badde. De Badde kan helpen bij vragen over bijvoorbeeld sociale contacten, voorzieningen of eenzaamheid. Voor een gesprek met een medewerker van De Badde is een afspraak vooraf maken niet nodig.

Gezondheidsmarkt
Op de fittestdag zijn ook diverse gezondheidsaanbieders aanwezig in Sporthal de Spil, zoals fysiotherapeuten, diëtistes, podotherapeuten. Ook al doet u niet mee aan de fittest, kom gerust een bezoekje brengen aan de gezondheidsmarkt.

Meer informatie
Valt u net buiten de aangeschreven leeftijdsgroep, maar heeft u wel belangstelling om deel te nemen? Neem dan contact op met Annewil Schreuder, beleidsmedewerker sport en gezondheid van de gemeente Pekela. Telefonisch via 0597 617 555 of via e-mail: a.schreuder@pekela.nl.

Ook voor informatie over beweegactiviteiten in Pekela of de fittest op 20 oktober 2022 kunt u contact opnemen met Annewil of een kijkje nemen op de website www.pekelaactief.nl

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Naomi Kok is vandaag 18 jaar geworden
Organisten Abel Wieske en Berend de Jonge vieren 70- en 50-jarig jubileum
VAN HARTE: Bert Harms is 32 jaar geworden
EMDR: Het wonder van het zelfgenezende brein
Nog steeds géén Klimaatburgemeester voor gemeente Pekela
Vijfde editie Tafelhuis zamelt geld in voor Voedselbank Oldambt en Pekela
VAN HARTE: Miranda Freuling is 40 jaar geworden
Korenavond in Oude Pekela wordt Korenfestival
Gemeente Pekela van start met online verlengen rijbewijs
Toneelvereniging PALVU bestaat 85 jaar
Zwerfkunst Arnoud van Sante in verenigingsblad Sverige Kuriren
VERMIST: zwart witte poes omgeving J. de Weerdstraat Nieuwe Pekela
Bruggen Belang Pekela (BBP) komt met eigen journaal
Sponsorloop Stichting Opkikker levert 2071,50 euro op!
Jan Willem Blaauw 4e NK MTB
14 en 15 oktober: Theatervoorstelling 'Pekels Goud' in Wedderwegkerk
Help AquaFauna uit de brand - Op 21 september 2022 ging het levenswerk in vlammen op en nu blijkt de schade niet verzekerd...
VAN HARTE: Marjella Maassen vd Brink 37 jaar
Tekenen en schilderen op de donderdagochtend in Oude Pekela
VAN HARTE: Peter Hazelhoff is 40 jaar geworden!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

3ff912hf07c73b2f047vonmod7