Grootschalige inkoopactie voor isolatie in provincie Groningen

Geplaatst: vrijdag 3 februari 2017 om 13:20 | Views: 5500

PEKELA - Vanaf 27 januari starten 12 gemeenten uit Groningen met een collectieve inkoopactie voor isolatie. De deelnemende gemeenten zijn Eemsmond, Haren, Winsum, Slochteren, Oldambt, Zuidhorn, Marum, Grootegast, Leek, Pekela, Veendam en Ten Boer. Ruim 40.000 bewoners ontvangen een brief en kunnen zich vrijblijvend inschrijven voor een collectieve inkoopactie voor isolatie.Ook bewoners die geen brief hebben ontvangen kunnen zich inschrijven voor de actie.

Deze tijdelijke actie is opgezet om het voor inwoners van de provincie Groningen makkelijk en nog aantrekkelijker te maken om over te gaan tot isoleren van de woning. De actie is een initiatief van het Energieloket Groningen en biedt volop kansen voor het lokale MKB. Na een veiling op basis van het totaal aantal inschrijvingen ontvangen de deelnemers een vrijblijvende offerte op maat. Inschrijven kan tot en met 28 februari 2017 op www.energieloket-groningen.nl. Deze actie is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de provincie Groningen.

Isoleren
3 van de 4 woningen in Nederland zijn nog niet goed geïsoleerd. Dat is een gemiste kans voor comfortabel wonen, een lagere energierekening en het klimaat. Een eengezinswoning zonder isolatie verliest veel warmte via de ramen, gevel, het dak en de vloer en verbruikt per jaar maar liefst 3300 m3 gas voor verwarming. Een vergelijkbaar goed geïsoleerd huis heeft maar 600 m3 gas nodig voor verwarming. Dat scheelt 1700 euro per jaar! (bron: Milieucentraal)

Hoe werkt het
Door de vraag naar isolatie binnen de provincie Groningen te bundelen kan er scherper worden ingekocht. De gebundelde vraag wordt vervolgens op de markt aangeboden. Gekwalificeerde bedrijven bieden op de gebundelde vraag waarna een notaris de winnende biedingen selecteert. Deelnemende leveranciers voldoen aan strenge voorwaarden, waardoor kwaliteit, service en garantie gewaarborgd worden. Na deze veiling ontvangen deelnemers een vrijblijvende offerte. Dit zorgt voor een flinke kostenbesparing bij woningeigenaren.

Isolatie advies
In de actie worden verschillende type isolatiemaatregelen aangeboden zodat de meest passende maatregel(en) kan worden gekozen. De keus bestaat uit spouwmuur-, vloer-, dakisolatie en dubbel glas. De deelnemer wordt daarbij geholpen. Voor € 20,- ontvangen huiseigenaren een gespecialiseerd adviseur aan huis die voorziet in een onafhankelijk isolatie advies thuis. In overleg met de bewoner wordt daarna bekeken welke maatregel toepasbaar en wenselijk is.

Vrijblijvend inschrijven 28 februari
De organisatie verwacht veel animo doordat inschrijving vrijblijvend is. Koopwoningeigenaren kunnen zich tot en met 28 februari 2017 vrijblijvend inschrijven op www.energieloket-groningen.nl/isolatieveiling.

Bron: Gemeente Pekela

Eerder verschenen:

Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

et72n76jjolcftil1gc10cd4o5