Johan Swarts schrijft open brief aan Engel Modderman en fractie VCP Oldambt

Geplaatst: donderdag 28 april 2016 om 21:55 | Views: 14774

Auteur: Johan Swarts

PEKELA - Beste heer Modderman, Afgelopen maandag heeft u via een persbericht kenbaar gemaakt dat u afstand neemt van het geweld tegen mij en mijn gezin. In dezelfde verklaring echter vindt u het normaal dat een dergelijke actie zou kunnen plaatsvinden wegens mijn uitlatingen tegen personen via sociale media. Een beetje eigen schuld dikke bult verhaal.

Eigenlijk zegt u in uw eigen woorden dat een verkrachtte vrouw met een kort rokje zeer betreurenswaardig is maar het ook zeer onverstandig was dat deze mevrouw van dergelijke korte rokjes droeg en op een verkrachting zat te wachten. Nogal een statement zullen we maar zeggen.

Ook vergeet u er bij te vermelden dat de door u genoemde “beledigingen” meer het niveau hadden van vrije meningsuiting over het karakter van demonstraties welke niet bij een communistische partij thuis horen en waar, in mijn stellige overtuiging u als partijleider van de VCP beter een persbericht over had kunnen schrijven nadat teksten als “Landstorm Nederland” langs een expositie van het communistisch verzet marcheerden welke 24 uur daarvoor door uw burgemeester in uw bijzijn was geopend.

Los van het recht op demonstreren had u bij uw burgemeester moeten aandringen een dergelijke demonstratie op een andere plek te laten starten.

In de 2 maanden voor deze demonstratie zijn over en weer discussies gevoerd over de verschillende meningen over vluchtelingen en asielzoekers. Opmerkingen in de sfeer van Che is een rode bastaard en communisme is een achterlijke gedachte zowel politiek als de mensen, hebben geleid tot forse discussies. U heeft met uw fractie mij als raadslid van uw partij in Pekela laten stikken in deze discussie.

U zou u moeten schamen, diep schamen dat u nu een persbericht doet uitkomen terwijl niemand, maar dan ook niemand u en uw fractiegenoten beschuldigt van het geweld wat tegen ons is gebruikt. Dit waren geen fractiegenoten of bestuursleden van de VCP die dit veroorzaakten en dit is ook nimmer beweerd. Alleen daarom al worden er forse vraagtekens gezet bij uw persbericht.

Voorafgaand aan het geweld jegens ons heeft u wel op uw eigen facebook pagina openbaar de politie “labbekakkers” genoemd omdat men bij u de laptop wilde inzien waarop uw eventuele “betrokkenheid” bij een fake account van de burgemeester van Uithuizen zou kunnen blijken. U suggereert samen met anderen dat ik diegene zou zijn van het doorgeven aan de politie van uw zogenaamde betrokkenheid. In ditzelfde bericht reageren sommige mensen met u mee waaronder de dader van het geweld bij mij thuis. Hoe ver kun je iemand zo beschuldigen die hier niets mee te maken heeft. Uw fractiegenoot roept zelfs op tot geweld tegen diegene die de politie “getipt” zou hebben.

Nee, meneer Modderman, u moet niet mij als ex partijgenoot de maat gaan nemen maar uzelf en de uwen.

Ik persoonlijk schaam mij dat ik namens de VCP zitting heb genomen in de Pekelder raad, ik schaam mij diep hiervoor en bied hiervoor aan de Pekelders mijn oprechte excuses aan. Rechts Nationaal Socialisme gaat nimmer samen met het communistische gedachtengoed hoezeer u ook wilt doen geloven dat niet iedereen binnen uw partij communistisch is. Hierin faalt u.

Met u vind ik ook dat de pen scherper is dan het zwaard. Ik heb alleen het gevoel dat dit bij u selectief wordt beleefd en niet op mij van toepassing mag zijn.

Dit is tevens mijn laatste reactie op u en uw fractie via de media. Ik ben er wel klaar mee en steek mijn energie graag in andere belangrijke zaken.

Johan Swarts
Nieuwe Pekela
28 april 2016

Eerder verschenen:

Gebruikte handschoenen, mondkapjes of overalls vaak in verkeerde container
Gratis webinar: Geef inbrekers geen kans!
Gezinnen gaan op reis met de Bibliotheek
Korrie neemt afscheid van obs De Linde
Biblionet Groningen zet de Vakantie Voorleestent op!
Diploma-uitreiking Dollard College Pekela: 100% geslaagd!
Hannie's Hakhoning elke woensdagmiddag geopend
Juf Jos neemt afscheid van obs De Linde
Juf Diana neemt na 11 jaar afscheid van De Ukkies
Cash Back Zomer Actie in Pekela
‘Pekela geeft gas!’ lanceert nieuwe website
Gratis Bootcamp trainingen voor de jeugd in Pekela
Nieuwsbrief Pekela Duurzaam juli 2020
Wat doet de cliëntenraad van De Badde?
Zomerhartenwens: Rock and roll bij Verpleeghuis de Clockstede
Even voorstellen: Harold Hut van Vitaal Voeding en Beweging
VAN HARTE: (o)ma Liefke Tieks is 80 jaar geworden
Geluidsschermen op viaduct N366 boven Nieuwe Pekela vervangen
Brandweer Oude Pekela probeert ontsnapte kaketoe te vangen
Rosé Kaketoe weggevlogen vanaf de Savornin Lohmanlaan 52

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

38u87m5hl3e83q41jajunhn0r1