WSS 1 pakt de eerste thuiszege van het zaalseizoen

Geplaatst: zondag 22 november 2015 om 23:05 | Views: 3789

Auteur: Jeroen Kuilman

OUDE PEKELA - Voor WSS 1 stond zondag de thuiswedstrijd op het programma tegen Wordt Kwiek uit het Friese Jubbega. Na de afgelopen twee wedstrijden verloren te hebben, wisten de spelers wat hun te doen stond. Winnen tegen Wordt Kwiek was het enige wat telde. Maar Wordt Kwiek is een geduchte tegenstander, dus op voorhand werd een spannende wedstrijd beloofd.

Eerste helft:
Na het fluitsignaal van de scheidsrechter, ging de wedstrijd van start. De eerste aanval was voor WSS, maar het was Wordt Kwiek die de score opende. Even later verdubbelde de scherp startende Wordt Kwiek, 0-2. Daarna pakte WSS de draad op en wist de korf te vinden. Goede aanvallen werden beloond met doelpunten. WSS kwam langszij en ging over Wordt Kwiek heen. Na de 4-2, werd het aan beide kanten slordig. Het was Wordt Kwiek die wel scoorde en hierdoor weer op gelijke hoogte kwam met WSS. Richting het einde van de eerste helft, kon het beide kanten op. Het leek erop dat WSS met een 7-6 voorsprong de rust in zou gaan, maar echter in de slotseconden van de eerste helft was het Wordt Kwiek die via een strafworp op gelijke hoogte kwam.

Tweede helft:
Ook na rust was het wederom Wordt Kwiek die de score opende. Maar het was WSS die het heft in handen nam. Er werden goede kansen gecreëerd, maar de gelijkmaker bleef uit. Uiteindelijk viel de gelijkmaker toch en namen ze ook verdiend de leiding. Met nog 20 minuten op de klok, was de stand 10-8 in het voordeel van WSS. De wedstrijd golfde op en neer, maar er werd weinig gescoord aan beide kanten. Met nog 11 minuten te spelen, was de stand 13-10 in het voordeel van WSS. Ze stonden verdedigend sterk, maar aanvallend konden ze de voorsprong niet vergroten. Bij de stand van 15-11, leek het erop dat de zege binnen was voor WSS. Alleen Wordt Kwiek gaf niet op en knokte zich terug tot 15-13. Door een benutte strafworp en een kansje bij de korf, won WSS verdiend met 17-13.

Het eerste kan terug kijken op een goede pot, waarbij ze terecht de punten in Pekela hebben gehouden.