Open brief aan Reinder Blaauw, Prachtig Pekela en de inwoners van Pekela

Geplaatst: zondag 11 oktober 2015 om 16:30 | Views: 8430

Auteur: Johan Swarts (fractie voorzitter en raadslid VCP Pekela), Johan Groenewold (inwoner van Pekela), Jan Kenter (Raadslid van de VCP in Oldambt)

PEKELA - Met belangstelling hebben wij het betoog gelezen van Reinder Blaauw dat hij uitgesproken heeft tijdens het rondetafelgesprek over de relatie autochtone deel en het allochtone deel van de Pekelder inwoners. Voor dat wij ingaan op het inhoudelijke deel van zijn betoog, willen we eerst twee zaken uit zijn betoog halen.

Hij legt constant de klemtoon in het laatste gedeelte van zijn betoog op het wij gevoel van de PVV. De vraag is, wie is wij? Zover het ons bekend is kun je geen lid worden van de PVV. Je kunt je hoogstens verbonden voelen met de denkbeelden van een persoon die alleenheerser is. Of dat democratisch is, die vraag hoeven wij niet te beantwoorden. Die vraag beantwoordt zichzelf al. Dus het wij gevoel zoals Reinder Blaauw het omschrijft is een idee-fix.

Wat verder opvalt is dat hij zich afzet tegen het communisme. Hij doet het voorkomen dat communisten voorstanders zijn van totalitaire systemen. Niets is minder waar, communisten hebben zich altijd verzet tegen onderdrukking en geweld. Dat er personen in de geschiedenis misbruik hebben gemaakt van het communisme kan hij toch onmogelijk op het bordje leggen van mensen die een ander denkbeeld hebben over de inrichting van de maatschappij. En mocht hij schrijven “ ik ben een Pekelder” hadden wij toch van hem verwacht dat hij zich had verdiept in de geschiedenis van het Pekelder communisme. Velen van hen hebben zich belangeloos, en gesterkt door hun overtuiging, ingezet tijdens de tweede wereldoorlog. Velen van hen hebben dat verzet met de hoogste prijs betaald, namelijk met hun leven. Ook wil ik Fre Meis noemen, een man waar Pekela trots op kan zijn. Dus een beetje respect van de kant van Reinder Blaauw was wel op zijn plek geweest.

Tja, en dan nu inhoudelijk. Wij zullen de laatste zijn om te ontkennen dat er problemen zijn in Pekela. Maar dit geldt niet alleen voor Pekela maar ook voor andere plaatsen. Wij kunnen dit afdoen met een dooddoener, zet maar duizend Ajax fans bij duizend Feijenoord fans in een weiland en gegarandeerd dat het fout afloopt. Dat een asielzoeker iemand bijt is zeer af te keuren. Maar ook in deze geldt, volgens het Nederlandse strafrecht aanpakken, net als elke inwoner van dit land. Wat u doet is generaliseren.( Als er 1 bijt zullen ze allemaal wel bijten). Verder haalt u in uw betoog aan dat vluchtelingen zich naar economisch sterke landen verplaatsen. Lijkt mij logisch als je de situatie in de landen die u noemt in ogenschouw neemt. Het blijkt dat uw inzicht in de Geo-politieke verhoudingen in Europa ernstig tekort schiet, maar dat zal ik u niet kwalijk nemen.

Dan de menselijke kant van het verhaal. Hoe zou u zich gedragen als er bommen op uw huis vallen. Of dat u het slachtoffer dreigt te worden van moord en doodslag. WAT ZOU U DOEN!!! Nergens vinden wij in uw betoog een oorzaak van het vluchtelingenprobleem. Even een vraag die in alle eerlijkheid beantwoordt moet worden. Had u vijf jaar geleden gehoord van vluchtelingen uit bijvoorbeeld Libië en Syrië. De vluchtelingenstroom uit die landen is op gang gekomen toen de westerse landen zijn begonnen om vrede en democratie te brengen met bommen. Landen in het Midden-Oosten die “ bevrijd “ werden door westerse landen kampen elke dag nog met die waanzin. Ook als u ziet hoe Israël omgaat met de Palestijnse kwestie, kunt u toch niet anders constateren dat het gebied een kruitvat is. En wat economische vluchtelingen!!! Jarenlang zijn de inwoners van die landen afgescheept met aalmoezen, terwijl westerse multinationals grove winsten maakten over de ruggen van deze mensen.Ik zou niet graag in hun schoenen willen staan. Elke dag maar zorgen dat er iets te eten komt.

Verder hopen wij dat u zich in wilt zetten voor welvaart in deze regio, het binnenhalen van werkgelegenheid. Het gevoel van welbehagen brengen in deze regio. Daar willen we voor strijden. U ook,hopen wij.

Tenslotte, vervelende situaties aan de kaak stellen, dat zullen wij ook doen. Maar tevens zullen wij aan de mensen uitleggen dat zij, net als de vluchtelingen, slachtoffer zijn van een verrot politiek systeem. Wij hopen dat u de volgende keer op wilt roepen dat we naar elkaar moeten luisteren en niet oproepen om de “anderen” overal de schuld van te geven. Wij wensen u veel wijsheid toe.

Johan Swarts (fractie voorzitter en raadslid VCP Pekela)
Johan Groenewold (inwoner van Pekela)
Jan Kenter (Raadslid van de VCP in Oldambt)

Eerder verschenen:

B&W komt over de Badde om bruggenkunst te bewonderen
Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geďnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

kplsustlvhvphlch7s23q8grl0