Zuidhofswijk Oude Pekela na zeven jaar terug op de kaart

Geplaatst: dinsdag 15 september 2015 om 10:00 | Views: 6824

OUDE PEKELA - De Zuidhofswijk 1 in Oude Pekela is al zeven jaar onvindbaar. Een oplossing is in de maak, verzekert de verantwoordelijk wethouder Jaap van Mannekes. De familie Hartman woont aan de Zuidhofswijk 1 in Oude Pekela. De huisnummers 2, 3 en verder bestaan niet. Het huis van de Hartmans is het enige in deze straat, gelegen tussen de Verlaatjeswijk en de Steenfabriekswijk. Ingeklemd tussen de H. Hindersstraat en een landbouwontsluitingsweg.

Ooit hing er een straatnaambordje tegen de zijkant van een huis op de hoek met de H. Hindersstraat. Dat bordje is zeven jaar geleden. Alle moderne navigatiesystemen ten spijt, sinds de verdwijning van het bordje is Zuidhofswijk 1 voor veel mensen onvindbaar. Tot ergernis van het echtpaar Hartman.

Pakjes worden afgeleverd bij een nabijgelegen tankstation, omdat bezorgers het adres niet kunnen vinden. Toen Albert Hartman na een inbraak de politie belde, konden de agenten het huis pas na veel moeite vinden. En wat Hartman het ergste vindt: De ambulance die hij een keer had gebeld omdat zijn vrouw was flauwgevallen, wist ook niet waar hij moest zijn. Het liep gelukkig goed af,,maar we voelen ons daardoor niet veilig'', zegt Hartman in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

Je zou zeggen dat het probleem voor de gemeente niet zo groot is. Er ligt bij gemeentewerken vast nog wel ergens een losse paal. En een bordje is ook zo besteld. Maar zo simpel ligt het niet, zegt wethouder Jaap van Mannekes, die met de zaak belast is. ,,Het heeft onder meer veel tijd gekost om uit te zoeken of deze straat wel of niet als openbare weg aangemerkt kon worden.'' En nee, het is niet zo dat die procedure gewoon kon worden overgeslagen. Maar dat is een lang verhaal, dat hij liever kort maakt.

'Ik denk dat wij het probleem hebben opgelost. Dat duurt geen weken meer. Maar dat moeten we nog even persoonlijk tegen de familie Hartman vertellen. Ik vind het niet netjes als ze het in de krant moeten lezen.', aldus Van Mannekes tegen het Dagblad van het Noorden.

Bron: DHVN

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

go3f2bqeli54l0loljdegvi3c7