De 'Top 5' ergernissen van Lucas Meijer (week 31)

Geplaatst: maandag 3 augustus 2015 om 10:55 | Views: 3844

Auteur: Lucas Meijer

NIEUWE PEKELA - Smerig Spel
Als je nu de verkiezingsbelofte breekt zoals Rutte, of de hervormingsplannen van Tsipras neemt politiek blijft een smerig spel. En vooral blijven lachen hahaha!

Eurozone
De Franse president Hollande wil dat de Eurozone een eigen regering en parlement krijgt. Er zijn nu al 750 Europarlementariërs. Van hun riante salaris moeten ze ook hun medewerkers uitbetalen. Sommigen hebben familie of vrienden in dienst, ongeacht hun kennis van zaken. Deze mensen moeten ons dan de wet gaan voorschrijven? Niet te hopen dat dit ooit gebeurd!

Staat verdient mijn geld nu niet!
Met het betalen van belasting heb ik in principe geen moeite, maar de laatste tien jaar worden er zoveel blunders in de politiek en bij de overheid gemaakt dat het mij gaat tegenstaan. Enkele voorbeelden: De ICT-projecten bij de overheid en politie die honderden miljoenen kosten en die niet optimaal werken. De uitkeringen aan Oost Europeanen die niet eens in Nederland woonden. De belachelijk hoge wachtgeld regelingen voor politici en burgemeesters. Iemand van de belastingdienst die 20 miljoen achterover drukt en nu in de Turkse zon ligt te bruinen? Ook de afdrachten aan de EU zijn diep triest. Daarvan wordt 260 miljoen euro overgemaakt om de Roma bevolking te helpen die alleen aan administratieve rompslomp opgaat. En dan natuurlijk de Europese steun aan een land dat met name in de problemen is gekomen door fraude in belastingafdrachten. Miljardensteun die alleen wordt gegeven  om de euro geen gezichtsverlies te laten lijden. Dus ons belastinggeld wordt gebruikt om de fraude in het land te financieren. Ik stop voor een paar jaar met het betalen van belasting totdat de overheid en politiek alles weer op de rails hebben? Oh ja over rails gesproken, zie de bonus bij de NS! De Fyra en HSL spoorlijnen waar nu nog alleen een boemeltreintje mag rijden! Wat een zottigheid!

Eerlijke verdeling?
De vluchtelingen die Europa bereikt hebben moesten volgens de EU eerlijk worden verdeeld over de grootte van de desbetreffende landen. Na Duitsland en Frankrijk staat ons klein kikkerlandje op plaats 3 qua opvangaantallen. Sport en evenementen hallen worden al afgehuurd in Nederland. Wanneer stopt deze grote toestroom nou eens, we zijn er inmiddels meer als 1 miljard voor kwijt. En ze gaan never nooit meer terug. In vergelijk: we hebben hier ongeveer 10.000 zwerfjongeren die door de gemeentes en overheid aan hun lot worden overgelaten. Deze groep krijgt geen opvang, we voelen ons straks buitenlander in eigen land! Laat Jetta Klijnsma hier maar eens naar kijken!

Excuses
Nabestaanden vragen excuses van de Germanwings van Lufthansa. Van de MH17 horen we nooit geen excuses, want de Russen geven de Oekraïners nog steeds de schuld, en beroepen zich op hun Veto recht!!! En wat moeten we met het Maleise vliegtuig die al bijna 1 jaar van de aardbodem is verdwenen? Excuses zoeken bij de verantwoordelijken 'Het blijft een RAMP'!

Bron: Ingezonden

Aan dit artikel is meegewerkt door

Lucas Meijer
woont in Nieuwe Pekela, is gehuwd en heeft twee kinderen. 

Eerder verschenen:

We zullen fysiotherapeute Inge Lenting gaan missen!
BINGO op Hendrik Westerschool in aanloop naar Koningsspelen
Gerard Bruning onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau
B&W komt over de Badde om bruggenkunst te bewonderen
Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

9nd1rsfql7oiclpg3aito94hq2