De 'Top 5' ergernissen van Lucas Meijer (week 29)

Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015 om 08:15 | Views: 4911

Auteur: Lucas Meijer

NIEUWE PEKELA - Wekelijks zal Lucas Meijer uit Nieuwe Pekela zijn blik werpen op de actualiteit: politiek, economie, cultuur of sport. Elke week verzamelt Lucas die zaken die hem in de media opgevallen zijn en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden. Onze eigen Jan Mulder uit Nieuwe Pekela aan het woord.

Slavernij!
De mussen vallen bijna dood van het dak, en waar maakt zich een kleine groep van 300 demonstranten zich druk om? Jawel Zwarte Piet! Bij een mobiele politiepost op het museumplein in Amsterdam zijn afgelopen dagen ongeveer 300 klachten binnen gekomen over Zwarte Piet. Oer Hollands kinderfeestje! Tijdens de afschaffing van de slavernij werd opgeroepen in het land om aangifte te doen tegen Zwarte Piet. Het OM seponeerde de zaak omdat er geen sprake was van een strafbaar feit. Het actie comité gaat nu een procedure aan met het Europese Hof en de rechten van de mens. Wat moeten wij dan met de Arubanen die een week lang Den Haag onveilig maken. En voor miljoenen schade aanbrengen! Terug sturen naar hun land van herkomst? Nogmaals Zwarte Piet heeft niets, maar dan ook niets te maken met slavernij!

Krimpregio
Oost Groningen is 1 van de vele krimpregio's in ons land. Maar door de toenemende stroom asielzoekers die hierbij worden opgeteld komen we op een plus. Bijkomend voordeel ze gaan never nooit meer terug!

Balans
Voorlopige balans van de euro sinds de invoering: de helft van ons vermogen is verdampt, 30 procent van de Europese industrie is verplaatst naar het verre oosten, de Koude oorlog met Rusland is hervat en Brussel beschermt ons niet tegen radicale mosliminvasies. Wat we wel hebben gecreëerd is een absurd groot vakantieoord voor politici, die als beloning een megasalaris ontvangen. Welke politici van de traditionele partijen tonen nu eens lef en stoppen deze schertsvertoning?

Pensioen
Wil staatssecretaris Klijnsma met de berekeningen van de doorsneepensioen rekening houden met een eerlijke verdeling van de ouderen? De zogenaamde 'babyboomers' die meer als 40 jaar hebben gewerkt. En door het uitstel van de pensioenleeftijd naar 67 jaar reeds benadeeld worden. Tevens worden deze ouderen steeds meer gekort op hun pensioen. Dit terwijl ze hun hele leven hiervoor hebben betaald. Of moet de bestaande pensioenkas van 1200 miljard nog meer gespekt worden?

Hoon
We denken vaak aan de hoon die Geert Wilders ten deel viel, toen hij beweerde dat de miljardensteun aan de Grieken nooit meer teruggegeven zou worden. De Tweede Kamerleden vallen nu over elkaar heen om hetzelfde te beweren, maar niemand is zo fair om te zeggen dat Geert gelijk had.

Bron: Ingezonden

Aan dit artikel is meegewerkt door

Lucas Meijer
woont in Nieuwe Pekela, is gehuwd en heeft twee kinderen. 

Eerder verschenen:

We zullen fysiotherapeute Inge Lenting gaan missen!
BINGO op Hendrik Westerschool in aanloop naar Koningsspelen
Gerard Bruning onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau
B&W komt over de Badde om bruggenkunst te bewonderen
Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

jhqam0tk58eguosgqrjnq13gd6