Vakantie naar Tunesie of Griekenland?

Sousse

Geplaatst: maandag 29 juni 2015 om 12:50 | Views: 5066

PEKELA - Voor wie de komende weken een vakantie naar Tunesië of Griekenland heeft gepland... Er komt geen negatief reisadvies voor Tunesië in de meeste Europese landen, ook niet in Nederland. Alleen België adviseert negatief over de veiligheidssituatie in het vakantieland en haalt alle toeristen terug. Reizen naar Tunesië kunnen vooralsnog tijdelijk gratis geannuleerd of omgeboekt worden. Het reisadvies voor Griekenland van het ministerie van Buitenlandse Zaken is gewijzigd. 'Bereid uw verblijf in Griekenland extra goed voor en wees alert op veranderingen in de situatie.'  

Tunesië

'De aanslag afgelopen vrijdag in badplaats Port el-Kantaoui bij Sousse wordt door regeringen gezien als een gruwelijk incident, maar niet als structurele dreiging. Terreurrisico is er helaas in de hele wereld', aldus de Nederlandse reisorganisaties. 

Desondanks heeft TUI besloten deze week geen nieuwe Nederlandse toeristen met Arkefly naar Tunesië te vliegen. Transavia vliegt nog wel met touroperators Neckermann, Sunweb en Corendon. Twee derde van de vakantiegangers heeft afgelopend weekend de Tunesië-reis geannuleerd. Dat kan voorlopig kosteloos.

Naar schatting de helft van de Nederlanders die nu in Tunesië zit, wil blijven om de vakantie af te maken, blijkt uit rondvraag van deze krant. Ze krijgen de vrije keuze, omdat er geen negatief reisadvies van Buitenlandse Zaken is.

De grootste Duitse reisorganisatie annuleren geboekte reizen kosteloos, of vakantiegangers kunnen tijdelijk gratis de reis omboeken:

TUI klanten die al hebben geboekt, kunnen tot en met 15 september de reis kosteloos wijzigen of annuleren. Vluchten tot en met 24 juli met Thomas Cook, of met de dochterondernemingen zoals Neckermann, kunnen gratis annuleren of omboeken. Klanten van DER Touristik Groep kunnen hun vakantie tot 10 juli omboeken of annuleren. Klanten van Alltours kunnen hun vakantie tot 31 juli ook kosteloos annuleren of omboeken.

Neem in elk geval contact op met de reisorganisaties of de lokale reisburo's.

Griekenland

Het reisadvies voor Griekenland van het ministerie van Buitenlandse Zaken is gewijzigd. 'Bereid uw verblijf in Griekenland extra goed voor en wees alert op veranderingen in de situatie.' 

'Mocht het betalingsverkeer in Griekenland hinder ondervinden door de financiele onrust, dan kan er in Griekenland misschien niet gepind worden. Mogelijk kan er dan ook niet meer met creditcards betaald worden. Zorg daarom voor voldoende contant geld om alle kosten van uw verblijf in Griekenland tot uw terugkeer te dekken, ook onverwachte kosten,' luidt het advies. 'Daarnaast is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten zodat onverwachte kosten gedekt zijn.'

Toeristen die naar Griekenland op vakantie gaan, hebben vanwege de problemen bij de Griekse banken het advies gekregen om cash geld mee te nemen voor de héle vakantie.

Touroperators zien (nog) geen reden om vakanties naar Griekenland gratis te annuleren of om te boeken. 

Eerder verschenen:

Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

2mm9hlh4gcksurmuqqo72grqs6