WSS 1 en 2 winnen thuis tegen VKC 1 en ZKC 4

Geplaatst: zondag 19 april 2015 om 22:15 | Views: 2244

Auteur: Andry Hoving

OUDE PEKELA - Het leek een frisse dag te worden, maar in de zon was het prima vertoeven. Zeker als speler in het veld was het warm genoeg. Vandaag trof het 2e Zkc 4 en ons 1e moest aantreden tegen hekkensluiter Vkc 1.

Het 2e begon lekker scherp aan de wedstrijd en verscheidene kansen werden gecreëerd. Al snel stond er een voorsprong op het scorebord, maar Zkc bleef prima in het spoor. Er werd een ruststand van 7 - 6 bereikt.

In de 2e helft begon het weer gelijk op, maar de afronding van kansen was in die fase niet goed genoeg anders was het 2e al eerder uitgelopen. Via een 10 - 10 tussenstand begonnen de kansen beter te vallen en werd er richting het einde een mooie voorsprong opgebouwd. Er werd afgefloten op een mooie 16 - 11 eindstand die ons 2e in de kampioensstrijd houdt.

Ons 1e moest vervolgens aantreden tegen hekkensluiter Vkc. Het was van groot belang om vandaag punten te pakken in de strijd tegen degradatie.

De 1e helft begonnen we gelijk scherp en al snel hadden we een 2 - 0 voorsprong. Het 2e aanvalsvak had in het begin iets meer moeite de kansen af te ronden en dus duurde het even voor de 4 - 0 op het bord stond. Deze middag was eigenlijk een overbodige, want de wedstrijd is nooit een wedstrijd geweest. Vkc wist 1x te scoren de 1e helft. Ruststand was 14 - 1.

In de rust werd benadrukt om door te gaan en scherp in de afronding te blijven.
Het begin van de 2e helft was even moeizaam en het duurde even voor we weer volledige grip hadden. Toen de doelpunten weer vielen was het eigenlijk zaak om zoveel mogelijk af te ronden. We hadden meer kunnen scoren, maar het belangrijkste is de overwinning en de 2 punten die daarbij horen. De eindstand deze wedstrijd was 26 - 4.