Pekela 2000 getuige van nipte zege FC Groningen

Geplaatst: zondag 12 april 2015 om 23:00 | Views: 4691

NIEUWE PEKELA - Met drie afgeladen bussen van Doornbos reisden de leden van de Samenwerkende Jeugd Opleiding (SJO) Pekela 2000 af naar de Euroborg voor de wedstrijd FC Groningen tegen SC Cambuur uit Leeuwarden. Zo'n 150 Pekelders zagen de Groningers hun 30e eredivisiewedstrijd winnen met een nipte, maar een verdiende, 3-2 zege. 'Het is de eerste keer dat we zoiets organiseren, en zullen in de toekomst nog meer organiseren voor onze jeugd', aldus de bestuurscoördinator Alex Beumee.

De FC bood verenigingen de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief de noordelijke derby te bezoeken. Het bestuur van Pekela 2000 wilde leiders en spelers de gelegenheid geven om deze wedstrijd te bezoeken, en heeft hiervoor het gereduceerde tarief nogmaals gereduceerd. Met de opmerking dat deze aanbieding alleen gold bij een minimale opgave van 10 personen. Aanvankelijk was de verwachting dat er zich zo'n 20 of 30 gegagdigen zouden aanmelden. 'Van tevoren dachten we dat we aan één bus genoeg zouden hebben maar uit de vele aanmeldingen blijkt dat we er drie nodig hebben!!! Het totale aantal is uitgekomen op 153 personen. Een geweldig resultaat lijkt me en tevens mooie reclame voor de vereniging.' , aldus Beumee. 

Het was voor menigeen even zoeken naar de juiste zitplaats, aangezien voor velen dit het eerste bezoek was aan de groene kathedraal. Zowel ouders als kinderen genoten met volle teugen in de volle zon op de Piet Fransen tribune. De kaarten waren verdeeld over de IZ t/m de LZ zitplaatsen in de onderste ring. Een aantal kinderen hebben hun favoriete speler nog een hand kunnen geven. 

De organisatie was in handen van voorzitter Eddie Jonker, bestuurscoördinator Harry Blaauw en bestuurscoördinator Alex Beumee. De organisatie was zeer tevreden over het verloop van de middag en hoopt natuurlijk door dergelijke initiatieven meer leden aan te trekken. 

Wedstrijdverslag

De Leeuwarders keken al in de tweede minuut tegen een achterstand aan. Chery draaide de bal mooi in de bovenhoek. Rosheuvel maakte na een paar minuten echter alweer gelijk. Cambuur kwam vervolgens op voorsprong door een eigen doelpunt van Groningen-verdediger Botteghin. De Leeuwarders waren gevaarlijker maar konden daar niet van profiteren. Na rust kwam Groningen beter in de wedstrijd. Tibbling maakte de gelijkmaker. In de 82'ste minuut was het Van der Velden die ervoor zorgde dat de drie punten in Groningen bleven. 

Opstelling FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet (53' Hateboer); Mahi (90' Bacuna), Tibbling, Kieftenbeld, Rusnák; Chery, De Leeuw (57' Van der Velden)

Opstelling SC Cambuur: Nienhuis; Droste (46' Mac-Intosch), Reijnen, Dijkstra (80' Perreira), Bijker; El Makrini, Bakker (46' De Ridder), Van der Streek; Narsingh, Ogbeche, Rosheuvel

Scoreverloop:

2' 1-0: Chery
6' 1-1: Rosheuvel
28' 1-2: Botteghin (eigen doelpunt)
56' 2-2: Tibbling
82' 3-2: Van der Velden

Foto's Rene Harms

Aan dit artikel is meegewerkt door

René Harms
Redactie
redactie@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

We zullen fysiotherapeute Inge Lenting gaan missen!
BINGO op Hendrik Westerschool in aanloop naar Koningsspelen
Gerard Bruning onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau
B&W komt over de Badde om bruggenkunst te bewonderen
Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

s4p7jg5f130tkur4orujmbe8s1