OBCP presenteert concept programma Pekela herdenkt - Pekela viert

Adries Brans, voorzitter Oranje Bevrijdings Comité Pekela

Geplaatst: woensdag 18 maart 2015 om 13:20 | Views: 7020

PEKELA - Het Oranje Bevrijdings Comité Pekela heeft in de Kiepe het concept-programma voor een grootse viering van 70 jaar leven in vrijheid in de Pekela’s gepresenteerd. Van 20 april tot en met 5 mei worden er veel activiteiten gehouden in het kader van ‘Pekela herdenkt – Pekela viert’.

Andries Brans, sinds vorig jaar de voorzitter van de OBCP, toonde zich daarover zeer verheugd. Hij vertelt aan het Pekelder Streekblad: “Het blijkt ook nu weer dat het concept en onze doelstellingen een breed draagvlak hebben bij de inwoners van onze gemeente. Ook weten wij ons gesteund door tal van sponsoren, het verenigings- en bedrijfsleven én het gemeentebestuur van Pekela. Zij tonen een grote mate van betrokkenheid en dragen ook daadwerkelijk bij aan de totstandkoming van de plannen en de uitvoering daarvan. Daarnaast mogen we rekenen op de sympathie van de bevolking. De deelname aan en de belangstelling voor onze activiteiten is steeds bijzonder groot geweest en dat zal ook bij deze editie niet anders zijn.”

Bestuur uitgebreid
Het bestuur is onlangs uitgebreid van 4 naar 5 personen en wordt nu gevormd door Andries Brans, Henk Westers, Anneke Zijl, Hennie Haaijer en nieuwkomer Gea Draijer. In het verleden werkten meer dan 50 verenigingen mee aan de organisatie en ook nu hebben tientallen clubs, bedrijven, organsiaties en instellingen weer hun medewerking toegezegd. Zij komen met eigen activiteiten die in genoemde periode plaatsvinden onder de paraplu van de OBCP die onder meer. coördineert en zorgt voor publiciteit. Een belangrijk element in de voorbereidingen vormt het veiligheidsaspect. Recente ongevallen met fatale afloop bij grote publieksmanifestaties hebben de discussies daarover doen oplaaien. Brans zegt hierover in nauw contact te staan met de gemeente en een strak beleid voor te staan voor wat betreft de benodigde vergunningen en het dragen van verantwoordelijkheden. “We proberen risico’s, voor zover dat in ons vermogen ligt, zoveel mogelijk uit te sluiten en alle betrokkenen hierop te wijzen.”

OBCP-krant
Zoals de traditie dat wil zal er ook dit jaar een speciale OBCP-krant worden uitgegeven. Die bevat behalve het complete programma ook redactionele bijdragen van de OBCP-voorzitter en van Pekela’s burgemeester en tevens beschermheer Meindert Schollema, ook teksten van verschillende deelnemende verenigingen en organisaties. De krant wordt in de Pekela’s huis aan huis bezorgd in de week voorafgaand aan de start van het programma op maandag 20 april 2015. Dat programma kent een groot aantal vertrouwde elementen. Nieuw is de Stolpersteine-fietsroute. Daarmee wordt ingespeeld op het landelijke thema van het Nationaal Comité: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst. Ook het educatieve aspect krijgt de nodige aandacht. Op alle basisscholen en het Dollard College zal de OBCP gastlessen verzorgen waarbij herdenking en viering nadrukkelijk zullen worden belicht. “In de loop der jaren is gebleken dat de belangstelling voor deze onderwerpen vooral onder jeugdige Pekelders is toegenomen. Dat is een zeer positieve ontwikkeling waarop we graag willen inspelen om die betrokkenheid vast te houden en mogelijk nog te vergroten”, zegt voorzitter Brans.

Oranje Bevrijdingsconcert
Vast programma-onderdeel vormt ook het Oranje Bevrijdingsconcert. De OBCP heeft voor de editie 2015 het Politie Orkest Noord-Nederland en zanger Klaas Spekken weten te contracteren.

Bron: Pekelder Streekblad

Aan dit artikel is meegewerkt door

Abel van der Veen
Fotograaf en redacteur

abel@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geďnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

pag5trf39ba5d4bfjg3utqm1p6