Korfballers Wss 1 en 2 houden de punten thuis

Geplaatst: zondag 25 januari 2015 om 19:10 | Views: 8680

Auteur: Andry Hoving

PEKELA - Voor Wss 2 stond een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Owk 3. Een ploeg waar uit van werd verloren. Zaak om dit vandaag recht te zetten door de punten thuis te houden. Het 1e heeft na 3 wedstrijden niet te hebben gewonnen echt weer een overwinning nodig om de verloren koppositie weer te veroveren of om in ieder geval de druk op Dio te houden.

Wss 2 - Owk 3
Het 2e begon goed aan de wedstrijd, maar ook Owk maakte duidelijk waarom ze hier waren gekomen. Het werd in de eerste helft echt een gelijk opgaande strijd waarin beide ploegen niets voor elkaar onder deden. De ruststand was dan ook terecht een 9 - 9 gelijkspel.

De 2e helft zou dus belangrijk worden. Zeker zaak om keihard te vechten voor de punten.

In de 2e helft gebeurde dit ook en ons 2e nam de leiding in handen. Langzaamaan werd de voorsprong steeds verder uitgebreid door goede aanvallen en goede scores. De eindstand was dan ook een terechte 20 - 15 overwinning, waarmee het 2e weer laat zien bovenin deze klasse thuis te horen.

Wss 1 - Dio
Het 1e heeft na 3 wedstrijden niet te hebben gewonnen echt weer een overwinning nodig om de verloren koppositie weer te veroveren of om in ieder geval de druk op Dio te houden.

De 1e helft begonnen we lekker scherp aan de wedstrijd en wisten we een 5 - 1 voorsprong te pakken. Toch wist Olympia, onze tegenstander van vandaag, zich terug te knokken in de wedstrijd. Maar door een paar goede aanvallen kwamen we met een mooie 8 - 5 voorsprong de rust in.

In de rust werd duidelijk gemaakt om zo door te gaan en keihard te blijven werken om zo Olympia niet in hun spel te laten komen.

In de 2e helft was het echter Olympia die zich opnieuw de wedstrijd in knokte en we kwamen op een 9 - 9 tussenstand. We wisten echter door 2 belangrijke goals de wedstrijd weer naar ons toe te trekken. Naar het einde toe kwamen ze niet meer dichterbij en konden we de wedstrijd uitspelen. Uiteindelijk wisten we te winnen met 16 - 13.

2 belangrijke punten kunnen we bijschrijven en volgende week reizen we af richting Koru. Ook daar zal er volle bak gespeeld moeten worden.