Finse Catself laat een betoverd publiek achter

Geplaatst: zaterdag 25 oktober 2014 om 12:35 | Views: 6290

Auteur: Yvo Broekhoven

PEKELA - 'Catself loves PekelPop!! It was a superlovely night! Thank you all who made it!' aldus Catself een dag na het Pekelpop optreden in Oude Pekela op haar Facebook pagina. En een bijzondere zaterdagavond, 18 oktober, was het zeker weer. Wegens het mooie vrij zachte weer was het voor de ongeveer 25 man publiek prima toeven in de sfeervol aangeklede tent van Otto Pekel in de achtertuin van een woning aan de H. Hindersstraat.

Catself op haar facebookpagina: 'I arrived in The Netherlands on Friday and yesterday I played here. Oude Pekela is a small place in the north of The Netherlands. Green fields stretch all around, the nights are dark and sometimes you can even see the northern lights! Last night I played there, in this tent, which in the evening was lit with many colorful lights, and the garden was too. Above, there was the huge sky full of stars. A wonderful audience! and even cats walking around! Afterwards I got to stroke the kittens. A really nice beginning of this little tour!'

Catself is een singer-songwriter uit Finland, maar ze verblijft een aantal periodes per jaar in Groningen. Haar stijl verschilt nogal van de rest in het genre. Geen liefdesliedjes of (liefdes)verdriet en andere clichés, maar liedjes over de natuur, dromen, Zeemeerminnen, liften in Spanje, vissen en vissers, dronken Finnen, weglopende katten, aangereden herten, door bliksem getroffen konijntjes en de Apocalypse. Dit allemaal door haar zelf begeleid op gitaar, die voor de tweede set ingeruild werd voor een piano.

Hoewel het niet de makkelijkste muziek was, wist ze het publiek ademloos geboeid te houden tot het eind. Dit kwam mede door de interactie met het publiek, de onderhoudende introducties en de bijzonder humoristische verhaaltjes tussendoor, die de boel toch lekker luchtig hielden.

Langzaam maar zeker beginnen steeds meer muzikanten, uit het hele land en daarbuiten, lucht te krijgen van onze eenvoudige intieme aanpak, de bijzondere plekjes en de gezellige sfeer op Pekelpopevenementen en staan de artiesten en bands langzaamaan in de rij om geboekt te kunnen worden door ons. Wij zijn om die reden nog op zoek naar meer plekken voor kleine en heel kleine popmuziekevenementen. Denk hierbij aan huiskamers, garages, tuinen, schuren etc. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@pekelpop.nl.

Het volgende Pekelpop concert zal op vrijdag 15 november plaatsvinden. Op het programma zal dan de Americana van The Good Case staan, die in oktober vorig jaar ook al een keer een huiskamerconcert hebben verzorgd. Op het voorprogramma zal het solo project van Jan Bresters, de bassist van de Anti-D's staan. Aanvang is 20.00 uur en aanmelden kan via het Facebook event (zoek op Pekelpop concert) of via www.pekelpop.nl

Eerder verschenen:

Molen de Onrust in rouwstand na overlijden Gerda Koster
2 maart: Training door Dementie Vriendelijk 'hoe betrek je de buurt'
Aanmelding takkenroute (9 t/m 13 maart) gestart
Vrijdag 28 februari geen wijketen van Dushi Kook
27 februari: Toukomsttour doet weekmarkt Oude Pekela aan
Wonen op een mooie locatie in het centrum van Oude Pekela?
Peter Hannemann beŽdigd als raadslid voor de SP in gemeenteraad
28 en 29 februari: Oud papier wordt ingezameld bij de Wedderwegkerk
1 maart: Koppel darttoernooi in dartcafť d'Oal Stee
20 juni: Country Music Beats Batten festival in de Kiepe
Concert Eikens en Warta valt in de smaak!
14 en 21 maart: Toneelgroep Rondom 't Vloat speelt in de Kiepe
Vrijwilligerscentrale Pekela zoekt vrijwilligers voor Clockstede en begraafplaats
Judoschool Wouter Meijer doet ervaring op bij Zempo
Sportschool Loods 9 aan Holland Marsh Nieuwe Pekela geopend
Afslag Nieuwe Pekela zuid krijgt vorm [FOTOREPORTAGE]
Gratis kabouter judo bij 50-jarige Judovereniging Zempo
judoka's Judo Topsport Oost Groningen door naar NK
Erik van Hoorn neemt voorzitterschap Damacota over
Raadhuislaan (tussen Feiko Clockstraat en gemeentehuis) tot eind april gestremd

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

ii5dk6jdn86skhou9dmqmha444