Finse Catself laat een betoverd publiek achter

Geplaatst: zaterdag 25 oktober 2014 om 12:35 | Views: 5800

Auteur: Yvo Broekhoven

PEKELA - 'Catself loves PekelPop!! It was a superlovely night! Thank you all who made it!' aldus Catself een dag na het Pekelpop optreden in Oude Pekela op haar Facebook pagina. En een bijzondere zaterdagavond, 18 oktober, was het zeker weer. Wegens het mooie vrij zachte weer was het voor de ongeveer 25 man publiek prima toeven in de sfeervol aangeklede tent van Otto Pekel in de achtertuin van een woning aan de H. Hindersstraat.

Catself op haar facebookpagina: 'I arrived in The Netherlands on Friday and yesterday I played here. Oude Pekela is a small place in the north of The Netherlands. Green fields stretch all around, the nights are dark and sometimes you can even see the northern lights! Last night I played there, in this tent, which in the evening was lit with many colorful lights, and the garden was too. Above, there was the huge sky full of stars. A wonderful audience! and even cats walking around! Afterwards I got to stroke the kittens. A really nice beginning of this little tour!'

Catself is een singer-songwriter uit Finland, maar ze verblijft een aantal periodes per jaar in Groningen. Haar stijl verschilt nogal van de rest in het genre. Geen liefdesliedjes of (liefdes)verdriet en andere clichés, maar liedjes over de natuur, dromen, Zeemeerminnen, liften in Spanje, vissen en vissers, dronken Finnen, weglopende katten, aangereden herten, door bliksem getroffen konijntjes en de Apocalypse. Dit allemaal door haar zelf begeleid op gitaar, die voor de tweede set ingeruild werd voor een piano.

Hoewel het niet de makkelijkste muziek was, wist ze het publiek ademloos geboeid te houden tot het eind. Dit kwam mede door de interactie met het publiek, de onderhoudende introducties en de bijzonder humoristische verhaaltjes tussendoor, die de boel toch lekker luchtig hielden.

Langzaam maar zeker beginnen steeds meer muzikanten, uit het hele land en daarbuiten, lucht te krijgen van onze eenvoudige intieme aanpak, de bijzondere plekjes en de gezellige sfeer op Pekelpopevenementen en staan de artiesten en bands langzaamaan in de rij om geboekt te kunnen worden door ons. Wij zijn om die reden nog op zoek naar meer plekken voor kleine en heel kleine popmuziekevenementen. Denk hierbij aan huiskamers, garages, tuinen, schuren etc. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@pekelpop.nl.

Het volgende Pekelpop concert zal op vrijdag 15 november plaatsvinden. Op het programma zal dan de Americana van The Good Case staan, die in oktober vorig jaar ook al een keer een huiskamerconcert hebben verzorgd. Op het voorprogramma zal het solo project van Jan Bresters, de bassist van de Anti-D's staan. Aanvang is 20.00 uur en aanmelden kan via het Facebook event (zoek op Pekelpop concert) of via www.pekelpop.nl

Eerder verschenen:

OPSPORING: Heeft iemand poes Pip gezien?
Veteranendag 2019 bij Siep & Co in Oude Pekela
28 juli: Benefietdag voor Kledingbank Maxima
27 juli: IVR/WENN houdt voorlichtingsactie in Hoogezand
Valerie Orsel Groninger kampioen met pony Lester
27 juli: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
23 mei 2020: Grandioos eindfeest Noordster met Q-music
22 t/m 28 juli: Weektoerooi TC Nieuwe Pekela Open
Bewoners ongerust over eikenprocessierups in bomen aan Vijverlaan
Nieuwe Pekela krijgt een nieuwe straat: Praam
VAN HARTE: Maurice van Vulpen is 19 jaar geworden
Gewonde kat gevonden in bossen bij voetbalveld Nieuwe Pekela
Huurders in Pekela benoemen veel knelpunten in enquête
VAN HARTE: Coba Nieboer ziet Sarah!
Zomerlezen: Bibliotheek leest voor aan ouderen
Leerlingenraad cbs de 7-Sprong organiseert opruimdag
Jan van der Laan met pensioen
Zempo FITNESS: beperkte openingstijden van 29 juli t/m 16 augustus
Een echte leren tas is niet duur, wel duur-zaam
2 oktober: Uniek concert met Toby Beard in de Kiepe

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

jobv16b6vp4354kh4k3pstgl57