Judoka Vincent Bes wordt Noord Nederlandse kampioen

Geplaatst: zondag 23 maart 2014 om 21:50 | Views: 5907

Auteur: Alexander Sulava

PEKELA - Zaterdag 15 maart werden de districtskampioenschappen in de leeftijdsklasse tot 18 jaar gehouden in het Groningse Marum. Een aantal judoka´s van Zempo en Judo Instituut Noord deden daar ook met succes aan mee.

In de gewichtsklasse tot 66 kg. werd Vincent Bes overtuigend districtskampioen. Vincent wist al zijn wedstrijden overtuigend te winnen. In de finale moest hij uiteindelijk afrekenen met Sabastiaan van Eck van Judo Groningen. Ook in deze partij domineerde Vincent de wedstrijd en won hij uiteindelijk met een verwurging, waardoor Vincent zich districtskampioen mag noemen. Hierdoor heeft Vincent zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen die worden gehouden op 5 april in Emmen. In de gewichtsklasse tot 70 kg. was Sanne Ninteman ook goed op dreef, maar door een fout tijdens de wedstrijd om de tweede plaats, kwam Sanne in de houdgreep terecht. Ze verloor deze partij onnodig waardoor ze derde werd.

Zaterdag 22 maart zijn de judoka’s van jv. Zempo en Judo Instituut Noord afgereisd naar Beilen om daar te strijden om het eremetaal. De judoka’s wonnen in totaal maar liefst 26 prijzen.
Coen Waardenburg uit Stadskanaal werd in de gewichtsklasse tot 42 kg eerste. Coen moest er echt voor vechten ,maar liet zien in een prima vorm te verkeren. Ook een eerste plaats werd er gewonnen door Amanda Lich, Owen Wiehink, Kylian Bulthuis, Ruben Kugel, Max Benthem, Celeste Ebbinge en Jurrien Kugel. Ook judoka Ingrid Koster uit Oude Pekela heeft het uitstekend gedaan. Met slechts één wedstrijd die werd verloren, wist Ingrid de tweede plaats te behalen. Ook een tweede plaats werd er gewonnen door Sanne Ninteman, Jan Willem Loer, Nieke Slijm, Melvin Struijk, Luc ten Hoorn, Silvan Bulthuis, Lukas Jolink en Huub van Kammen. De judoka Nick van der Laan uit Winschoten moest aantreden in de gewichtsklasse tot 55 kg. Nick die veel last had van een rugblessure moest uiteindelijk tevreden zijn met een derde plaats. Ook een derde plaats werd er gewonnen door Nina Hensens, Robert Peper, Mees Klunder, Vincent Bes en Jos ten Hoorn. Een verdiende vierde plaats werd er gewonnen door Duco Westerdijk en Justin Schreiber.

Kijk voor informatie over trainingstijden op www.zempo.eu met vestiging in Oude Pekela en op www.judoinstituutnoord.nl met vestigingen in Oostwold, Winschoten en Stadskanaal.

Eerder verschenen:

25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden
Pekela staat er goed op bij gebruikers van Wmo
Seizoensafsluiting Damacota met SV Heerenveen én nog veel meer!
Weerbaarheid- en zelfverdedigingslessen voor dames bij Zempo
Gratis verhalencafé met Herman Sandman en Bert Hadders in Siep&Co
Overlast van crossmotoren bij het Heeresmeer
Defecte straatlantaarns blijven probleem in Pekela
Wie zal de provinciale voorleeskampioen van Groningen worden?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

ib7d4abb2ikpd88rohi81j76f0