Index/Bedrijvengids
Dollard College
H. Hindersstraat 5
9665RA Oude Pekela
T. 0597 481960
Email: pekela@dollardcollege.nl
 
Bedrijfsprofiel
Dollard College, vestiging Pekela

Wie zijn we?
De vestiging Pekela biedt voortgezet onderwijs aan ongeveer 300 leerlingen. Bij ons kunnen leerlingen terecht voor de eerste twee leerjaren van de basis- en kader- en theoretische leerweg, de HAVO en het VWO. Dit noemen we de onderbouw. Leerlingen die na de onderbouw doorgaan naar het VMBO (theoretische leerweg en beroepsgerichte leerweg zorg en welzijn) kunnen bij ons blijven. De leerlingen die na de tweede klas naar de havo of vwo gaan, volgen hun lessen verder op het Hommesplein in Winschoten.

Bewegen & Sport
Bewegen en sport vinden wij erg belangrijk. Bij ons krijgen de leerlingen dan ook meer dan alleen gym. Wij vinden dat de kinderen een goede keuze moeten kunnen maken uit alle sporten die er zijn. Ze krijgen de ruimte om te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. In de eerste klas krijgen ze wekelijks vijf lesuren Bewegen & Sport, in de tweede klas zijn dit vier uren. In de bovenbouw gaan de leerlingen zich in een aantal sporten verder verdiepen. Ze leren activiteiten organiseren, trainingsschema’s in elkaar zetten, lesdelen voorbereiden etc. Uiteindelijk kunnen de leerlingen ook examen doen in de richting Bewegen & Sport.

Internationale contacten
Op de vestiging Pekela hechten we grote waarde aan internationalisering. We maken programma’s waarbij de leerlingen in contact komen met andere talen, culturen en leefgewoonten. Zo bestaat er sinds 1987 een samenwerking met een school uit Großefehn. Met deze partnerschool organiseren we veel activiteiten. Een voorbeeld is de uitwisseling met onze eerste klassen. Het ene jaar zijn de leerlingen in Oude Pekela en het andere jaar in Großefehn. Het programma bestaat dan uit kennismaken met elkaar en daarnaast veel cultuur, sport en spel.

Activiteiten
We proberen naast de gewone lessen onze leerlingen veel extra’s te bieden. Dit doen we onder andere tijdens de Dolle Dollard Dagen. De leerlingen volgen dan geen normale lessen, maar gaan aan de slag met allerlei sportieve en creatieve activiteiten. Denk aan bijvoorbeeld acteren, sieraden maken, breakdance, fotografie, tennis en percussie. We doen ook jaarlijks mee aan de gondelvaart in Oude Pekela. Leerlingen, docenten en ouders werken elke dag na schooltijd samen om een prachtige boot te maken.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met onze vestiging.

Contactgegevens
Directeur: dhr. R. Erenstein
H. Hindersstraat 5 in Oude Pekela
Telefoon: (0597) 481960
pekela@dollardcollege.nl


tkl5b7rpjqbebrlmas72v5fch7