Geen geld maar toch verduurzamen en besparen door de Bespaarcoach

Geplaatst: vrijdag 17 juni 2022 om 09:55 | Views: 3433

PEKELA - Inwoners van Oost-Groningen met een laag inkomen kunnen nu gratis hulp krijgen om hun woning te verduurzamen. De Oost-Groninger gemeenten zetten hiervoor de Bespaarcoach in. De Bespaarcoach kijkt samen met de bewoner of isolatie interessant is, stelt een financieel plan op en helpt bij de aanvraag van offertes en subsidies. Deze hulp is gratis en vrijblijvend. De bewoner bepaalt zelf of hij zijn woning laat isoleren.

Gegarandeerd 10 euro per maand besparen
Arjan Hermanides, projectleider van Jouwbespaarcoach: “Ook voor mensen met een kleine beurs en geen spaargeld is het mogelijk om hun huis te isoleren. Wij gaan graag met hen rond de tafel om een plan te maken. Wij helpen met het aanvragen van offertes en zijn op de hoogte van de financieringsmogelijkheden. Met het isolatiegeld van de Provincie Groningen en de extra subsidiemogelijkheden kunnen ook zij profiteren van de voordelen van een goed geïsoleerde woning.” De bespaarcoach maakt een plan waarbij, ook als er geld geleend moet worden, een directe besparing van minimaal € 10,- per maand gegarandeerd is. “En dan heb je ook meteen geïnvesteerd in je woning en ervaar je direct meer comfort”, aldus Hermanides.

Startschot in Veendam
Vanaf 20 juni gaat Bespaarcoach Erwin Jalving van start in Veendam. Om zichzelf voor te stellen gaat hij letterlijk langs de deuren. Ook is hij elke vrijdag van 9.00 – 13.00 uur te vinden in de Buurthuiskamer in Veendam Noord (Vredenrustlaan 78). Daar kunnen inwoners terecht voor vragen over energie besparen en verduurzamen. Inwoners die een afspraak met Erwin willen inplannen, kunnen naar www.jouwbespaarcoach.com/bespaarcoach. Dit geldt ook voor inwoners uit andere Oost-Groninger gemeenten. Voor deze gemeenten worden op dit moment eigen Bespaarcoaches opgeleid, maar woningeigenaren kunnen zich vast aanmelden.

Jouwbespaarcoach.com
Op Jouwbespaarcoach.com kunnen inwoners zich aanmelden voor een gratis Energiecoach-gesprek en staan nog meer praktische tips. Ook kunnen huiseigenaren een code voor een gratis Energie Bespaarpakket aanvragen. In dit pakket zitten producten die direct een besparing kunnen opleveren. Er is keuze uit verschillende pakketten. Inwoners die hun huis willen isoleren, kunnen een gratis Quickscan aanvragen om te weten óf en welke verduurzamingsmaatregelen voor hen interessant zijn. Jouwbespaarcoach.com is een gezamenlijk initiatief van de Oost-Groninger gemeenten, om woningeigenaren te helpen bij het besparen van energie en het verduurzamen van de woning en wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Oost-Groningen. Voor meer informatie zie: www.jouwbespaarcoach.com.

Eerder verschenen:

Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk
Gemeente Pekela heeft scheidingsspreekuur
Roegbaindertocht bij veel wandelaars populair
GEVONDEN: Sleutelbos in Titanstraat Oude Pekela
Hanging basket-actie voor renovatie klok Lutherse Kerk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

k3aj86ntv2ng7o9kcqrh4a9mo5