Antiek openluchtspel en spectaculaire hobbybeurs bij Siep&Co

Geplaatst: vrijdag 3 september 2021 om 08:40 | Views: 7613

Auteur: Tammo Tillema

OUDE PEKELA - Op dinsdagavond 14 september wordt in de nabijheid van de bekende plaggenhut van de stichting Siep & Co aan de H. Westerstraat te Oude Pekela een openlucht spel opgevoerd. Acteurs en actrices van de toneelgroep Palvu uit Oude Pekela zetten het stuk ‘vurige liefde in het veen’ in de schijnwerper. In het spel wordt een heftige romance op de vroegere Wilde Plaats te Boven Pekela opgevoerd.

Het theaterstuk speelt rond het jaar 1810. Destijds waren de Fransen de baas in wat nu Nederland heet. De Wilde Plaats zag er in die tijd heel anders uit dan nu. Woest en verlaten. Langs het Pekelder Diep was wel bewoning. Daar werd Dientje verliefd op Steven. Maar Laatstgenoemde werd ingeloot in het Franse leger en trok als soldaat mee naar verre landen. Dan verschijnt de in Pekela gestationeerde Franse sergeant Jean Roucou ten tonele. Hij ziet wat Dientje betreft en nu Steven is vertrokken zijn kans schoon………….

Vurige liefde wordt zoals gemeld op dinsdagavond 14 september voor de eerste keer gespeeld. Omdat corona nog steeds niet is verdwenen is rond de plaggenhut plaats voor slechts 40 personen. Afhankelijk van de belangstelling wordt het stuk wellicht twee keer achter elkaar opgevoerd. Om half 8 en rond half 9. Licht en geluid worden verzorgd door Anne Henk Ots. Henri Wierth die het verhaal tot toneelopvoering heeft bewerkt en Trijnie Epping-Weits zijn de vertellers. De muzikale intermezzo’s worden gespeeld door violiste Ali Wierth en enkele collega’s. Bij erg grote toeloop wordt een tweede avond georganiseerd. De entree bedraagt 5 euro. Aanmelding, verplicht ivm corona, kan via de telefoonnummers 0597-646198 (Tillema) en 0597-612930 (Brans).

Hobbybeurs
Op zondag 12 september organiseert Siep & Co een spectaculaire hobbybeurs. Spectaculair omdat het gratis toegankelijke evenement bol staat van de techniek. De beurs duurt van ’s morgens tien tot ’s middags 16 uur en vindt plaats in het grote ketelhuis van de stichting. Er komen rond de 20 hobbyisten, die in de morgenuren hun standplaatsen gaan inrichten. Op de beurs is veel bewegend materiaal te zien. Race auto’s, stock cars, mini- tractoren, shovels en kranen die zand verplaatsen, beweegbaar technisch lego, een stoomtrein in aanbouw op schaal, duikboten die onder water echt werken, op schaal na gebouwde boortorens, radiografisch bestuurbare schepen, eveneens gebouwd op schaal, miniatuur landbouwwerktuigen, antieke nog werkende radio’s, speciaal en zwaar radiografisch bestuurbaar transport, baggerschepen en een stoomtrein plus stoomtractor.

Behalve volwassenen zijn uiteraard ook kinderen welkom. Medewerkers van Siep & Co staan klaar om personen die tevens belangstelling hebben voor de machines van de stichting rond te leiden.

Eerder verschenen:

Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk
Gemeente Pekela heeft scheidingsspreekuur
Roegbaindertocht bij veel wandelaars populair
GEVONDEN: Sleutelbos in Titanstraat Oude Pekela
Hanging basket-actie voor renovatie klok Lutherse Kerk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

l8csvg1h88gktmg39744pjdid7