Wandelgroep “De Opstappers” van start in Nieuwe Pekela

Onderste rij vlnr: Lotte Huiting, Charlotte Hummel, Annika Brouwer, Margriet Roelfsema- Bakker, Marieke Buurmeijer. Bovenste rij; Alex Ottens en René Beertema.

Geplaatst: maandag 12 juli 2021 om 14:55 | Views: 16839

Auteur: René Beertema

NIEUWE PEKELA - Pekela Actief is afgelopen mei gestart met diverse wandelgroepen om de inwoners van Pekela op een leuke en gezellige manier te laten bewegen. Inmiddels zijn deze wandelgroepen een groot succes en worden nu verder uitgebreid met wandelgroep “De Opstappers” speciaal voor beginners en mindervaliden.

Voor wie?
Deze wandelgroep is speciaal bedoeld voor personen die willen beginnen met wandelen en weinig uithoudingsvermogen hebben of wat moeilijker ter been zijn. De opzet van deze groep is; iedereen kan meedoen zelfs met hulpmiddelen zoals wandelstok, rollator of zelfs in een rolstoel. Iedere wandeling start bij Sporthal de Spil in Nieuwe Pekela en het naastgelegen Burgermeester van Boekhovenpark wordt gebruikt voor de wandelroutes van circa 2,0 km die in een heel rustig tempo worden gelopen. Niet alleen het bewegen staat centraal maar misschien nog wel veel belangrijker “het alledaagse praatje”. Iedere wandeling wordt dan ook afgesloten met een gezellige koffie en thee tafel bij Sporthal de Spil

Pilot
De pilot bestaat uit een reeks van 6 wandelingen. De wandeldata zijn; woensdag 21/07 – 28/07 – 04/08 – 11/08 – 18/08 – 25/08. Iedere woensdag wordt om 10.00 uur gestart bij Sporthal de Spil in Nieuwe Pekela. Wandelcoach Margriet Roelfsema- Bakker van Fyzigo leidt de groep met ondersteuning van Lotte Huiting, Marieke Buurmeijer, Annika Brouwer en Charlotte Hummel van Buurtzorg Nieuwe Pekela. De wandelingen zijn bedoeld voor alle inwoners van Pekela en deelname is geheel gratis. Na de pilot wordt gekeken of het een succes is en of er een structurele wekelijkse wandeling van gemaakt kan worden.

Unieke samenwerking
Het opstarten van de wandelgroepen is een initiatief vanuit het Lokaal Sportakkoord. De wandelgroepen worden opgezet vanuit Pekela Actief, een samenwerking tussen welzijnsorganisatie De Badde en de gemeente Pekela, met als doel om inwoners van Pekela meer te laten bewegen. Voor deze specifieke wandelgroep is de samenwerking gezocht met Fyzigo en Buurtzorg Nieuwe Pekela, organisaties die zich beiden reeds jarenlang inzetten voor de kwetsbare en mindervalide ouderen in Pekela. Een unieke samenwerking tussen alle organisaties, ieder met zijn of haar eigen expertise, heeft geleid tot dit mooie initiatief.

Opgeven
Vooraf opgeven is verplicht, dit kan bij Margriet Roelfsema-Bakker van Fyzigo via 0597-612400 en info@fyzigo.nl of bij Lotte Huiting van Buurtzorg Nieuwe Pekela via 06-53413676 en pekela@buurtzorgnederland.com. Inschrijvingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst en hierbij geldt vol = vol!

Blijf op de hoogte
Volg onze Facebook- en Instagrampagina Pekela Actief en blijf op de hoogte van meer nieuws over beweegactiviteiten, sport, cultuur en welzijn in de gemeente Pekela.

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geďnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

u24on0pgvm561te58t7tbakcl1