Stichting J&O blijft zich hard maken voor behoud de Molenhof

Geplaatst: maandag 1 maart 2021 om 19:30 | Views: 16889

OUDE PEKELA - Inwonersinitiatief Stichting J&O blijft zich hard maken voor behoud verzorgingstehuis de Molenhof. Met enige verbazing las het bestuur van Stichting J&O het arikel in het Dagblad van het Noorden van zaterdag 20 februari jl. Verbaasd was men vooral over de optie die genoemd werd ‘sloop’! Dat de gemeente niet blij is met invulling van diverse zorginstellingen, daar kan het inwonersinitiatief J&O zich in vinden. Het inwonersinitiatief leefvorm wil namelijk ook af dat Pekela bekend staat met vooral inwoners met ‘zorg en welzijnsproblematiek’.

Stichting Leefvorm J&O is onstaan vanuit het feit dat men zich zorgen maakte over eventuele sloop van een goed/mooi pand midden in het dorp. Ouderen die op zeer late leeftijd nog moeten verhuizen naar een dorp/plek zie zij niet kennen. Een zorgelijke ontwikkeling vooral voor degene die met dementie te maken krijgen. Pekela is een pracht dorp om oud te worden, en met dementie, is het fijn in om je oude omgeving te mogen blijven wonen, herkenbaarheid, daar ligt je verleden, je roots.

De insteek van het bestuur van leefvorm J&O was vanaf het begin, zoveel mogelijk zelfstandig wonen, maar beschermd. Pekela kent net zoals elders in Nederland, kwestbare inwoners, inwoners die gebaat zouden zijn met enige ‘bescherming’ van mensen die voor elkaar willen zorgdragen m.n. vanuit de participatie gedachte. Niet de WMO/Wlz gedachte staat centraal, maar de participatie, weer samen leren leven met enige bescherming/veiligheid. In gesprekken met de eigenaar stond centraal, geen inwoners met drank-drugproblematiek die vaak helaas ook psychiatrische problematieken kent, omdat je dan geen ‘veiligheid’ kan garanderen. Dus de zorg van de gemeente om geen trekpleister te worden voor deze doelgroepen werd vanuit het begin gedeelt. Echter het neemt niet weg dat er wel een plek voor ‘kwetsbare’ ouderen en jongeren zou behoren te komen, en dat zou mooi in de vroegere verzorgingestehuizen. Dit inwonersinitiatief heeft steun gezocht bij de Bewonersraad van de Kracht van de Veenkolonieen en mede met hen onderzoeken zij wat voor mogelijkheden er zijn.

Het inwonersinitiatief J&O wil zich richting gemeente blijven hard maken voor het behoud van de Molenhof, er liggen voorstellen hoe dit gebouw te vullen. Wil men meer weten en zich ook hard maken voor het behoud van de Molenhof dan vragen wij u een mailtje te sturen naar jenozorg@outlook.com ook kunt u een bericht plaatsen op facebook Jeno Zorg

Wilt u ook dat de Molenhof en de Clockstede een goede bestemming krijgen ondersteun dan het inwonersinitiatief en laat het ons weten.

Eerder verschenen:

Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden
Pekela staat er goed op bij gebruikers van Wmo

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

fa5o06r6oj2a55340v2vg3jh86