Zorgcentra de Clockstede en het Dokhuis in lockdown

Geplaatst: zaterdag 16 januari 2021 om 13:30 | Views: 17369

PEKELA - Sinds afgelopen vrijdagavond 18.00 uur laten de verpleeghuizen binnen Oosterlengte geen bezoek en externen meer toe. Ook mogen bewoners hun eigen afdeling niet verlaten. Deze lockdown treft ook de Clockstede in Nieuwe Pekela en het Dokhuis in Oude Pekela. Zowel bewoners als hun familie is hierover ingelicht. Deze voorzorgsmaatregel blijft in elk geval duren tot 25 januari.

Op de website van Oosterlengte wordt het volgende gemeld:
De Britse coronavariant. Een thema dat steeds meer het nieuws domineert. Een veel besmettelijkere variant, maar veel meer dan dat is er vooralsnog niet bekend. Om deze Britse variant blijven basisscholen langer dicht en worden de landelijke regels in deze lockdown mogelijk nog strenger. Momenteel weten we namelijk te weinig van deze variant. Wat we wel weten is dat deze variant opgedoken is in een verpleeghuis in Surhuisterveen en nu ook in Hoogezand. En daarbij zien we dat de besmettingen in Oost-Groningen oplopen. Daarom zullen wij de volgende maatregelen nemen die ingaan vanaf vrijdag 15 januari 18.00 uur tot en met maandag 25 januari 18.00 uur. Uiterlijk maandag 25 januari zullen we beslissen of deze maatregelen zo nodig verlengd moeten worden of dat er versoepelingen kunnen komen. Deze periode zien wij als extra tijd om meer bekendheid te krijgen over het virus en over de verspreiding hiervan.

Alle verpleeghuizen binnen Oosterlengte laten geen bezoek en externen toe. Dit betekent dat we in de verpleeghuizen geen bezoek en vrijwilligers toelaten. In de terminale fase, is er beperkt bezoek mogelijk in overleg met de regieverpleegkundige. Binnen de locaties maken we de groepen ook zo klein mogelijk. Kleine groepen bewoners bij elkaar, de tussendeuren gesloten en het bewegen van medewerkers over de hele locatie wordt beperkt. Bij een nieuwe opname gaat de cliënt 10 dagen in quarantaine. Aan het einde van deze quarantaineperiode wordt de cliënt getest. De Paramedische dienst voert alleen noodzakelijke behandelingen uit. Wat noodzakelijke behandelingen zijn wordt afgestemd met de arts, paramedicus en de zorg. Wijkverpleging – vanaf 15 januari 18.00 uur t/m 25 januari 18.00 uur

In de wijk wordt al gewerkt met mondmasker IIR en cliëntgebonden met handschoenen. Halterschort zullen, afhankelijk van het type zorg, vaker gedragen worden door de wijkverpleging.

Oosterlengte beraadt zich hoe ze de ondersteuning tijdens deze periode richting medewerkers, cliënten, verwanten en vrijwilligers gaan invullen.

Extra ondersteuning omtrent corona
De tweede golf van het coronavirus is gaande en in tegenstelling tot de eerste golf treft het dit keer ook onze eigen regio. Zowel in de thuiszorg als in enkele van onze verpleeghuizen is nu sprake van positief geteste medewerkers, bewoners en/of cliënten. Het wonen, verblijven en het werken in deze omstandigheden is niet altijd gemakkelijk en kan veel met iedereen doen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van bezorgdheid, spanning of andere ervaringen ten aanzien van het eigen welbevinden. Het kan dan goed zijn om er met iemand over te praten.

Misschien worden zorgen in eigen kring of eigen omgeving gedeeld. Dit kan soms al voldoende zijn. Daarnaast biedt Oosterlengte vanaf heden een extra mogelijkheid om met iemand in gesprek te gaan. Dit geldt zowel voor intramurale bewoners/cliënten en hun mantelzorgers, als voor alle medewerkers van Oosterlengte. Deze ondersteuning wordt verzorgd door onze psychologen, geestelijk verzorger en maatschappelijk werker. Deze medewerkers hebben ervaring met gesprekken en gaan vertrouwelijk met de situatie om. Bestuurder en directie hopen met dit aanbod extra ondersteuning te kunnen bieden in deze voor iedereen moeilijke tijd.

Als u meer wilt weten over het coronavirus en de gevolgen hiervan, dan verwijzen we u graag naar de betrouwbare website van het RIVM en de betrouwbare website van de GGD.

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

9mos2makm5bujvu2p5hmf9gln5