Silvan Bulthuis in de prijzen in Györ/Hongarije

Geplaatst: woensdag 20 november 2019 om 11:10 | Views: 6265

PEKELA / HONGARIJE - Silvan heeft zondag goed gepresteerd op zijn eerste European Cup van dit seizoen in Hongarije. Er deden daar zo’n 500 deelnemers mee uit 30 verschillende landen. Silvan wist als enige Nederlander een podiumplaats te bemachtigen; hij won de bronzen medaille.

Silvan begon even na 9.00 uur met zijn eerste partij. Hier kwam hij Kristof Borsos uit Hongarije tegen en won met een waza-ari. Ook zijn tweede partij werd gewonnen. Nu van Maksym Razghonov uit Ukraine en scoorde met een ippon. Zijn derde partij was tegen Benjamin Mataseje uit Slovakije en verloor helaas in de Golden Score met een waza-ari.

Nu moest Silvan zich herpakken en verder judoën in de verliezersronde. Daar won hij de eerste partij van Danilo Stanisic uit Bosnië-Herzegovina op ippon en moest vervolgens tegen de Tsjech David Dudy. Ook deze won hij op ippon en mocht nu om brons judoën. Hij won op ippon van de Portugees Lourenco Pimenta, doordat zijn tegenstander 3 straffen opliep. Na 6 partijen te hebben gejudood mocht Silvan zijn bronzen medaille in ontvangst nemen en kan zijn ranking punten bijschrijven op wereldranglijst. Silvan is maandag weer met andere judoka’s en trainers van RTC Groningen naar Nederland gevlogen. Hij heeft als enige Nederlander een podiumplaats weten te bemachtigen.

Dit toernooi is een mooie voorbereiding op zijn tweede meetmoment op 14 december a.s. in Enschede. Met de prestaties op meetmomenten maakt Silvan wederom kans om volgend jaar door de Judobond geselecteerde European Cups te mogen doen, met uiteindelijk een kans op deelname aan het EK in 2020. Het EK vindt plaats in Riga/Letland op 2-5 juli 2020. Vorige week behaalde Silvan nog een tweede plaats in Den Haag op het eerste meetmoment van het kwalificatietraject 2019/2020.