Noordster ziet punt als sneeuw voor de zon verdwijnen

Geplaatst: zondag 20 oktober 2019 om 11:10 | Views: 5285

OUDE PEKELA - Niet iedereen houdt ervan om op zaterdagavond te voetballen. Toch werd FVC-Noordster op zaterdag gespeeld, want op zondag was er een toernooi in Leeuwarden. Echter zullen de Pekelders wel twee keer nadenken om de volgende keer weer op zaterdag te gaan spelen, want door opmerkelijk fluiten van de scheidsrechter en het missen van kansen keerde Noordster puntloos huiswaarts en was het zelfs twee rode kaarten rijker.

In de eerste tien minuten was het FVC dat duidelijk wat meer gewend was aan het kunstgras. Een grote kopkans miste echter precisie en zodoende wisten zij het overwicht niet om te zetten in een voorsprong. Kees Dun kreeg voor Noordster een mogelijkheid, maar de hoek was te lastig. Daarna kwamen de Pekelders er iets beter aan te pas, maar schoten van Maarten Koetje, Frank Davids en Kees Dun waren niet nauwkeurig of krachtig genoeg. FVC had de eerste helft veel de bal, maar zonder dreigend te worden. Het was dan ook Noordster dat op voorsprong kwam. Kees Dun zette de bal voor en het was Marcel Paans die alla Virgil van Dijk boven zijn directe tegenstander uittorende en de bal binnen kopte: 0-1.

Na de rust kwam FVC direct op gelijke hoogte. Een vrije trap werd nog in de muur geschoten, maar de rebound was voor keeper Patrick Huiting niet te keren. De mooiste aanval was daarna voor de Pekelders. Ronald Paans legde de bal perfect met de borst klaar voor Michael Lap. De Friese keeper wist zijn volley echter te pareren. Ook Tim Wiekens had de 1-2 op zijn schoen, maar zijn schot vloog hard over. Tegen de verhoudingen in was het FVC dat liet zien effectief met zijn kansen om te gaan. Onoplettendheid achterin en de 2-1 kon simpel worden binnengetikt. De grootste kansen bleven echter voor Noordster. Zo kwam Kees Dun één-op-één met de keeper, maar laatstgenoemde kon redding brengen. Het beeld van de gehele wedstrijd was dan ook dat Noordster niet scherp was en het veldspel van FVC nauwkeuriger was, maar dat desondanks het de Pekelders waren die de kansen creëerden. Toch waren het niet de gemiste kansen waar Noordster het na afloop over had, maar het was de scheidsrechter die de hoofdrol op zich nam. Nadat hij een penalty pas op aangeven van de grensrechter durfde te geven, floot hij de door Kees Dun binnengeschoten strafschop af vanwege het te vroeg inlopen van Erjon Hoti. Regels zijn regels, maar toch was het al erg opmerkelijk aangezien niemand hier voordeel van had. Kees Dun ging nogmaals achter de bal staan, maar miste dit keer. Dat FVC te vroeg inliep liet de scheidsrechter nu voor lief en daarmee waren de rapen gaar. Kees Dun ging verhaal halen bij de scheidsrechter en kreeg de rode kaart getoond. Michael Lap kon zich niet beheersen en maakte een te harde overtreding en zodoende eindigden de roodwitten met negen man. Uiteraard was dit niet slim van Noordster, maar de aanwezige toeschouwers zullen beamen dat de scheidsrechter hier een groot aandeel in heeft gehad.

Al met al toch een onnodige nederlaag. FVC liet zien optimaal met z’n kansen om te gaan, terwijl Noordster juist vele kansen onbenut liet. Als de scherpte in het veldspel wat beter was geweest, hadden de Pekelders een makkelijke avond tegemoet kunnen gaan, maar nu blijft Noordster met een kater zitten. Een gelijkspel werd hun door de neus heen geboord tegen een ploeg waar je misschien wel van had moeten winnen. Toch is het seizoen nog maar net begonnen en volgende week krijgt Noordster opnieuw een kans op punten wanneer Dalfsen op bezoek komt!

Eerder verschenen:

Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

tp5l7879iq2p6p56klln0a1pu7